Oğuzhan Koç Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

13 Mayıs 1985 yılında Erzincan Reşadiye Mahallesi'nde dünyaya geldi. Ardından Erzincan'dan taşınıp Bursa'ya yerleşmişlerdir. Oğuzhan Koç, müziğe olan ilgisinden dolayı müzik eğitimi almak istiyordu. Ardından müzik sınavlarına girmeye karar verdi. Ali Cengiz Korosunun sınavına girerek başarılı oldu ve sınavı kazandı. Küçük yaştan itibaren Bursa devlet konservatuarından müzik dersi almaya başladı. Müzik derslerine 15-16 yaşlar ne kadar devam eden Oğuzhan Koç Başarılı bir şekilde eğitimini tamamladı


İstanbul’a Yerleşti 


İlköğretimi tamamladıktan sonra Gazi Lisesi'ne devam ederek eğitim hayatını burada bitirdi. Oğuzhan Koç her zaman müzik adına hayalleri olan bir kişiyle. Lise yıllarında da her zaman müzik ve tiyatro ile ilgili eğitimler almaya devam etti. Lise eğitimi esnasında yakın arkadaşı olan Eser Yenenler ile her zaman görüşmeye devam etti. Lisenin ardından İktisadi ve İdari Bilimler fakültesini kazandı. Kendisine uygun olmadığını düşündüğü bu bölüm okumayı bıraktı .Ardından İstanbul'a yerleşmeye karar verdi. Yakın arkadaşı olan Eser Yenenler ’in yanına yerleşerek aynı evi paylaşmaya başladılar. İstanbul’da müzik hayallerini sürdürmeye devam eden Oğuzhan Koç küçük çaplı gruplar kurarak çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı.


BKM Hayatını Değiştirdi


İstanbul’da müzik yapmaya devam eden Oğuzhan Koç tiyatro ya da olan elbise sayesinde küçük çaplı sahnelerde rol almaya başladı. Dönemin en moda ve en çok izlenen komedi programı olan BKM ekibine 2007 yılında katıldı. Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı komedi hem eğlence programında birbirinden güzel skeçlere imza attı. Ardından BKM hem oyun yazdı hem de oynamaya devam etti. BKM  olan başarısı tüm Türkiye tarafından tanınmasına yetti. Program esnasında hem oyunlar yazdı hem de birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Çok Güzel Hareketler Bunlar programı Oğuzhan Koç için dönüm noktasıdır.

Besteler Yazdı Ve Söyledi

Oğuzhan Koç ardından birçok Beste çalışmasına imza atmıştır. Ünlüleri de şarkılar vermeyi ihmal etmemiştir. Oğuzhan Koç kendi yazmış olduğu, aynı zamanda da bestesinin kendisinin yapmış olduğu Gül ki Sevgilim Aldı şarkısını Ferhat Göçer’e vermiştir. Bu şarkı dönemde en çok dinlenen şarkılar arasında yer almıştır. Gülben Ergen'in 2009 yılında çıkarmış olduğu albümün içerisinde bulunan Giden Günlerim Oldu adlı şarkısı da Oğuzhan Koç'un kendisine aittir. Oğuzhan Koç Bu şarkıyı Gülben Ergen'e vermiştir. Ayrıca kendi de seslendirdiği zaman oldukça fazla verilmiştir. Bu şarkısı dönemde Türkiye'de oldukça fazla sevildi ve listeleri altüst etmeyi başardı. Oğuzhan Koç'un başarıları günler yayılmaya gelmeye devam etti.


Televizyon Programı Yapmaya Başladı


Oğuzhan Koç kendisi gibi oyuncu olan, Eser Yenenler İbrahim Büyükak ile 3 artı 1 eğlence programını sunmaya başladı. Dönemin en çok beğenilen Talk Show'u olan ve listelerle her zaman bir olmayı başaran bu program Türkiye'de yankı uyandırdı. Ardından programı Acun Ilıcalı satın aldı. TV8 ekranlarında yayınlanmaya başlayan 3 Adam oldukça fazla beğenildi. Bana baba dedi adlı dizide rol almıştır. Fırıldak Ailesi adlı sinema filminde seslendirme yapmıştır.


Koç daha sonra İbrahim büyük ile birlikte sinema filmi çekmiştir. Yol Arkadaşım adlı sinema filmi beğenilerek izlenmiştir. Daha sonra O Ses Çocuklar ‘da adlı ses yarışmasında  jüri üyesi olmuştur. Ardından müzik çalışmalarına devam etmiş ve albümler çıkartmıştır. Şarkıları herkes tarafından sevilerek dinlenmeye devam ediyor. 4 yıllık birlikteliği olan Yağmur Tanrısevsin ile Bana baba dedi adlı dizide tanışarak aşk yaşamaya başlamıştır. Kendisi gibi oyuncu olan  Yağmur Tanrısevsin’den  geçtiğimiz günlerde ilişkileriniz sonlandırdıklarını açıkladı.

Oğuzhan Koç Hakkında