Nükhet Duru Kendi Kanalını Açıyor

Nükhet Duru Kendi Kanalını Açıyor

Günümüzde artık pek çok sanatçının kendi kanalı var. Bu kanallar vasıtasıyla sevenlerine sesleniyorlar. Televizyon programlarına olan ilginin azalması sanatçıları farklı alternatifler aramasına neden oluyor. Kendi kanalı açacak sanatçılar kervanına Nükhet Duru’da katıldı. Bir yemek sonrası gazetecilerin sorularına cevap veren Duru, televizyon ekranlarında yayın yapan programların azaldığını ve sosyal medyada bir kanal açacağını duyurdu.

Günümüzün teknolojisi olan internet her alanda ağırlığı hissettiriyor. Artık birçok sanatçı albüm hazırlamıyor. Bunun yerine sosyal paylaşım sitelerine kliplerini yüklüyor. Öte yandan kendilerini ifade edecek alanlar bulamayanlar ise sosyal medyada kendi sayfalarını açarak seslerini duyuruyor. Nükhet Duru’da bu yöntemi tercih eden sanatçılar arasına katıldı.

Türk Popunun Efsane İsmi Nükhet Duru

Dillere dolanan pek çok şarkıya imza atan Duru 1954 Niğde doğumlu. 1970’lerden beri müzik piyasasında olan Duru uzun zamandır sessizliğini koruyordu. Türk popunun bu dev ismi, bir yemek çıkışında kendi kanalını açacağını ve televizyon programlarının artık yeterli olmadığını belirtti.

Türk pop müziğinin son 50 yılına damga vuran Nükhet Duru, ses sanatçılığının yanı sıra dizi filmlerde ve sinema filmlerinde de rol aldı. Öte yandan televizyon programları da sundu. Kariyerinde yüzlerce şarkı seslendirdi. Pek çok sayıda ödül alan Nükhet Duru kısa zaman önce bir sosyal paylaşım sitesi açacağını sevdiklerine duyurdu.

Nükhet Duru Da İnternete Ağırlık Verecek

Yukarıda da belirttiğimiz gibi albüm çıkartan ses sanatçıların sayısı giderek azalmakta. İnternet müzik piyasasını bu anlamda aşırı derecede etkiledi. Çıkartılan albüm çok kısa bir süre içerisinde internette dolaşıma giriyor ve bir anda yüz binlerce kişi tarafından paylaşılıyor, izleniyor. Artık sanatçılar internet platformuna ağırlık veriyorlar. Bu kervana katılacağını açıklayan en son sanatçı ise Türk popunun efsane isimlerinden Nükhet Duru oldu.

Ayaküstü Sohbette Gelen Açıklama

Etiler Akmerkez’de dostları ile bir akşam yiyen Duru yemek sonrasında gazetecilerle ayaküstü bir sohbet gerçekleştirdi. Sohbet esnasında son dönemlerde televizyon programlarının azaldığını ve bu yüzden kendisinin de internete ağırlık vereceğini ve sosyal medyada kanal açacağını belirtti. 

Ünlülerin Sosyal Medyada Kanal Açma Hevesi

Sosyal medya platformlarının herhangi bir tanesi de hesabı ya da kanalı olmayan kişiler artık pek fazla ciddiye alınmıyorlar. Bu nedenle de ünlülerde dâhil olmak üzere bu platformlarda kanal açmak durumunda kalıyorlar. Özellikle genç kuşaklar televizyonla da arasına mesafe koydukları için genç kitleye yalnızca sosyal medya araçları sayesinde seslenilebilinmektedir.

Aslında ünlülerin sosyal medya kanal açma hevesi değil, bir zorunlulukları vardır diyebiliriz. Yeni eserlerini, söylemlerini, düşüncelerini internet üzerinden insanlarla paylaşmak artık daha revaçtadır. Bu yöntemle ancak geniş kitlelere hitap etmiş oluyorsunuz. Bu nedenle Nükhet Duru’nun sosyal medya kanalı açması da son derece olağan bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Sosyal Medya Platformlarından Seslenmek

Sosyal medyanın bir diğer avantajı da daha özgür bir platform olmasıdır. Zira televizyon ekranlarında dilediğince, özgürce söylemek istediklerinizi söyleyemeyebiliyorsunuz. Bu da internet ortamına olan ilginin artmasında önemli bir rol oynamaktadır. Artık, gençler kadar orta yaş veya daha ileri yaşlarda olan kişiler bile interneti iyi bir derecede kullanabiliyorlar. Toplumun geniş kesimlerine sesini duyurmak isteyen sanatçılar interneti bir araç olarak kullanmaktadır.

Bu sosyal medya platformlarında ünlü olanlar ya da ününe ün katanlar olduğu gibi başarısız olan sanatçılarda mevcuttur. Sosyal platformlara alışkın olmayan sanatçıların bu alanda başarış olamadıklarını gözlemliyoruz. Umarız ki Nükhet Duru açacağı yeni kanalıyla amacına ulaşır.

Nükhet Duru Hakkında