Niran Ünsal Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

On parmağında on marifet olan Niran Ünsal müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başlayıp hala aktif olarak pop müzik sanatçılığı yapmış ve yüzlerce adını müzik piyasasına kazıyan hafızalardan silinmeyen işlere imza atmıştır.

 

Niran Ünsal Kimdir?

Asıl adı Fatma Ulucan Canevi olan sahne adı Niran Ünsal 13 Ağustos 1974 yılında İzmir’de dünyaya gözlerini açmıştır. Ailenin 2. Çocuğu olan Niran Ünsal’ın Haktan Ünsal ve Nida Ünsal isimli iki kardeşi vardır. Müzikle iç içe büyümüştür aslın da bunun en büyük sebebi annesi Nuran Ünsal Canevi TRT İzmir Radyosunda keman ve ses sanatçılığı yapmakta ve babası Ahmet Canevi kanun sanatçısıydı. Niran Ünsal’da 8 yaşında müzik hayatına İzmir TRT Çocuk Korosunda ilk adımını atmıştır.

Niran Ünsal 17 yaşına geldiğinde yani 19 Nisan 1991 yılında anne Nuran Ünsal Birtek 4. evliliğini yaptığı 7 yıllık eşi Mehmet Birtek’in devamlı olarak alkol alan biridir. Niran Ünsal’ı taciz etmesinden dolayı gözünü silahla korkutmak istemiş ve yanlışlıkla kocasını öldürmüştür.

Nuran Ünsal Birtek tutuklanarak cezaevine atıldıktan sonra Niran Ünsal ve kardeşlerine Fatma Tekçiçek yani anneanneleri bakmaya başlamıştır. Sanatçının hüzünlü geçen bu yıllarının ardından olayın bir kaza olduğu anlaşılmış ve 9 ay sonra annesine kavuşmuştur.

 

Niran Ünsal Müzik Hayatına Geçiş

Ailesindeki müzik yeteneği Niran Ünsal’a geçmiş ve 8 yaşında TRT Çocuk Korosu ile yeni hayatının ilk girişini yapmıştı. O günden sonra bir daha hiç durmayan Ünsal İleri Koro ve Gençlik Korolarında yer almıştır. Kendine olan güveni küçük yaşlardan beri olan Niran Ünsal başarılı işlere imza atmaya çoktan başlamış ve Türk Sanat Müziği sınavlarına girmiş ve başarı ile sınavı geçmiştir.

Annesi Nuran Ünsal Canevi’nin arkasında vokallik de yapmıştır fakat gönlü hep pop müzikten yanaydı ve o yüzden buradan ayrılmış ve pop müzik ili ilgilenmeye başlamıştır. Alt yapısı fazlasıyla kuvvetli olan Niran Ünsal İzmir’in seçili ve gözde mekânlarında orkestrasıyla birlikte sahne almaya ve gönüllerde taht kurmaya çoktan başlamıştı.

 

Niran Ünsal İlk Albümü

On parmağında on marifet olan ünlü sanatçı İzmir Radyosunda program sunmuştur. Ayrıca başarı ve yeteneklerinden dolayı ‘Yılın Umut Veren Kadın Sesi’ ödülünü 1993 yılında almıştır. Beste yazarlığı da yapan Niran Ünsal bu eğilimine 1994 yılında katıldığı ‘Pop Show 94’ yarışmasında 1. Olmasıyla başlamıştır.

Bestelerini vermeye çoktan başlamıştır. Bu isimlerden bazıları Seda Sayan, Özcan Deniz, Metin Şentürk, Robert Hatemo gibi birçok ünlü isime beste vermiştir.

Niran Ünsal doğum günü olan 13 Ağustos 1996 yılında (22) ‘Haktan’ isimli albümünü müzik piyasasına sunmuştur. Hayallerine her gün daha çok yaklaşan hiç durmadan gece gündüz çalışan sanatçı kendi adını verdiği bir müzik şirketi kurmuştur. ‘NÜ Müzik Yapım’ şirketinde ilk olarak ‘İyi Niyetlerim’ adlı albümünü çıkarmıştır.

 

Niran Ünsal Evlilik Hayatı

Müzik dünyasındaki şansı maalesef evlilik hayatında onun yüzünü güldürmedi. Başarılı sanatçı ilk evliliğini 1990 yılında Kaan Canbağ ile yaptı ve bu evlilikten Hande Ünsal isimli bir kızları oldu. Çift evlendikten 6 ay sonra boşanmıştı.

İkinci evliliğini, tiyatrocu Peker Açıkalın ile 1999 yılında evlenmemiş ama beraber yaşamışlardır bu evlilikten Narin Şeker Açıkalın isimli 2000 doğumlu bir kızları olmuştur. Üçüncü evliliği, 2004 yılında tiyatro sanatçısı Selçuk Soğukçay ile yapmış ve kısa süre sonra boşanmışlardır. Dördüncü evliliği, 14 Ocak 2007 yılında Kuyumcu Oğuz Türküse  ile yapmışlardır ve 8 Aralık 2009 yılında ayrılmışlardır. Niran Ünsal’ın 5. evliliği de olmuştur.

Niran Ünsal Hakkında