Nadide Sultan Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Nadide Sultan 15 Kasım 1976 tarihinde İstanbul'da dünyaya gözlerini açmıştır. İstanbul'da dünyaya gelmesine rağmen asıl memleketi Konya olarak bilinmektedir.  İlköğretim ve ortaöğretim  eğitimini İdealtepe İlköğretim Okulu'nda tamamlamıştır. Lise yıllarına geldiğinde öğrenimini Fenerbahçe Lisesi'nde tamamlamıştır.   Okul yılları içerisinde devamlı olarak müzikle iç içe olmuş ve müzik çalışmalarına katılmıştır. Müzik hocalarından her daim bilgi öğrenmeye çalışmış ve bunun çerçevesinde de şan dersleri almıştır. Sesinin güzelliğini fark ettikten sonra İstanbul Musiki Cemiyeti'ne katılmaya karar vermiştir. Kendi gibi müzik yolunda ilerlemek isteyen arkadaşları ile bir araya gelerek bir müzik grubu oluşturmuşlardır.

 

Nadide Sultan'ın Çalışmaları Nelerdir?

Lise yıllarından sonra oluşturulan müzik grupları sayesinde şarkılar söylemiştir. Barlarda müzik bestelemiş ve dinleyenleri tarafından beğenilmiştir. Özellikle vokallik ve solistlik alanlarında başarılar elde etmesi tanınmasına yardımcı olmuştur. Altay, Emel Sayın ve Fatih Ürek gibi sanatçıların dikkatlerini çekmiştir. Sanatçılar ile birlikte şarkı bestelemiş ve söylemiştir. Sanatçının günümüze kadar toplamda  7 adet albümü bulunuyor. "Yapma Diyorum" ve "Çifte Bela" dizilerinde rol almıştır. " Ispanaktan Nağmeler filmlerinde oynamıştır. TGRT kanalında yayımlanan "Anadolu Magazinleri" programında sunuculuk görevini üstlenmiştir.

 

Nadide Sultan'ın Rol Aldığı Diziler ve Filmler 

Nadide Sultan her zaman gelişime ve değişime açık olmuştur. Bu nedenle rol aldığı film ve dizileri hedefine ulaşmak için bir araç olarak görmüştür. Kanal 1 kanalında yayımlanan " Renkli Bir Gece " programında sunuculuk görevini üstlenmiştir. 2007 ve 2009 yılları arasında  Radyo Mega isimli programda Nadidece’ye konuk olmuştur. 2010 yılına geldiği zaman yeniden maxi müzikler yapmıştır. Şarkılarında diğerlerinden farklı olarak yeni imaj ve düzenlemeler vardır. Yeni imajı dinleyenleri tarafından çok beğenilmiş ve konuşulmuştur. 2009 yılında ise yarıda kalan üniversite eğitimlerini başarı ile tamamlamıştır.

 

Nadide Sultan' ın Akademik Hayatı 

2011-2012 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde konservatuar bölümü okumuştur. Türk müziğine dair ses eğitimini tamamladıktan sonra birçok ses çalışmalarına katılım göstermiştir 2014 yılında ise Haliç Üniversitesi'ni  kazanarak Türk musikisi bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır 2014-2015 yılları arasında Haliç Üniversitesinde doktora eğitimine başlamış ve başarılı bir şekilde bitirmiştir.  Tez çalışmalarında Türk müziğinin doğası hakkında araştırmalar da bulunmuştur. 2012 yılının Mayıs aylarında 7. stüdyosu olan "Hayat Aşktan Yanadır " albümünü tüm sevenlerine  armağan etmiştir. Nadide Sultan akademik hayatında elde ettiği bilgileri, müzik yaşamında pratiğe dökebilmiştir.

 

Nadide Sultan'ın Şarkıları Nelerdir?

Nadide Sultan besteleri ve şarkıları ile halkının zihnine kazınmıştır. Yıllar geçmesine rağmen şarkıları hala dinleniyor. İlk şarkısı olan "Vuslat'a Beş Kala" 1997 yılında ortaya çıkmıştır. 1999 yıllarında " Aştan Ölsem" şarkısı ile ünü daha da yayılmıştır. İlk iki şarkısının gündemde olduğunu gören Nadide Sultan, büyük bir azim ile şarkı söylemeye devam etmiştir. Ardından 2000 yılında Aşktan Ölsem, 2004 yılında Dene Bakalım, 2007 yılında Tek Kişilik, 2010 yılında Nadide’s, 2013 yılında Hayat Akstan Yana", 2014 yılında Vazgeç Gönlüm şarkılarını albüm olarak söylemiştir.

 

Nadide Sultan Tarafından Coverlanılan Eserler 

2000 yıllarında Arap şarkıcı olan Elissa aracılığı ile "Tutuldum" isimli şarkıyı sözü ve müziği kendisine ait olduğu için yeniden yorumlamıştır. 2002 yılında Petek Dinçöz'ün " Alışkanlık Yaparım" isimli albümünü yorumlamıştır. 2010 yılında Muazzez Ersoy' un " Aşktan Ölsem" şarkısını mozaik albümlerinde yer vermiştir. 1999 yılında; Tutuldum, Beyaz atlım, Taht kurmuşsun, Halime bak, Aşk, Olmadı Gitti albümlerini yorumlama şansı elde etmiştir. Seslendirdiği ve kendi yorumlarını kattığı besteler ile her geçen gün ünü artmıştır.

Nadide Sultan Hakkında