Mustafa Ceceli Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Mustafa Ceceli

Mustafa Ceceli 1980 de Ankara da doğmuştur. Akrep burcudur. Çocukluk ve gençlik yılları Ankara'da geçmiştir, ardından İstanbul’a gelmiştir. Burada inşaat sektöründe çalışmıştır. Müziğe olan ilgisi ailesi tarafından küçük yaşlarda fark edilmiştir. Henüz 6 yaşındayken müzikle olan yakınlığı başlamış olup piyano eğitimi almıştır. 8 yaşındayken de ilk oyunculuk deneyimini kazanmıştır. Mustafa Ceceli, lise ve üniversite dönemlerinde piyano ve klavye çalarak profesyonelliğe doğru adım atmıştır. Müzik sektörüne giriş Kenan Doğulu'nun bir şarkısına aranjörlük yaparak gerçekleşmiştir. Bundan sonrasında Sezen Aksu ile devam eden müzik kariyeri artık ilerleme sınıfına girmiştir.
 

Mustafa Ceceli ve Aranje Ettiği Hit Şarkılar

Mustafa Ceceli, Kenan Doğulu ile başlayan sonrasında Sezen Aksu ile devam eden yolculuğundan aranjeliğini yaptığı hit şarkılar arasında;” İkili Delilik”, “Çakkıdı” başı çeker. Hande Yener, Bengü, Levent Yüksel, Serdar Ortaç, Gülşen, Murat Boz, Sıla ile de aranje çalışmaları yapmıştır. Artık Mustafa Ceceli ismi vardır.

Mustafa Ceceli, Sezen Aksu ya 4 sene kadar sahne ve stüdyo çalışmalarında eşlik etmiştir. Kendi solist olarak 2007 senesinde müzik dünyasına giriş yapmıştır. Enbe Orkestrasının albümünde konuk sanatçı olarak yer almıştır. Kendi albümü olan “Limon Çiçekleri” şarkısı müzikseverler tarafından beğeni ile karşılanmıştır. Bu albüm altın plak ödülünü kazanmıştır. İkinci albümü ise “Es” tir.Bu albüm özellikle dijital platformda yayınlanma özelliği taşımaktadır. Albümün çıkış şarkısı “Sevgilim” çok beğenilmiştir. 3.albüm ise “Kalpten” ismini taşır ve sonrasında Lara Fabian ile bir single çalışması yapılmıştır.
 

Mustafa Ceceli ve Özel Hayatı 

2008 yılında ilk evliliğini gerçekleştirmiş ve 1 erkek çocuk sahibidir. Bu evliliğin sona ermesinden sonra ikinci evliliğini 2017 yılında yapmıştır. Evliliği devam etmektedir.

Mustafa Ceceli günümüzde aktif solistliğinin yanı sıra aranjörlük, sinema, dizi ve reklam müzikleri ile kariyerini sürdürmektedir. Ve yakın zamanlarda Bengü ile single çalışması yapma dışında aranjelere ağırlık vermiştir. Bengü'nün “Saygımdan” ve “Sahici” şarkıları Ceceli'ye aittir. Müzik sektöründe yeni bir isim olan İrem Derici'ye yaptığı aranje ile “Sevgi Olsun Taştan Olsun” şarkısı büyük başarı getirmiştir. Daha çok aranjörlük yanının ağır basması dışında Sezen Aksu'ya ait 2007 “Unutamam” albümüne tanıtım klibi yapmış bu klip Altın Kelebek Ödül Töreni En İyi Çıkış Yapan Video Klip ödülünü almıştır. Ve bu ödülle solistlik kariyeri başlamıştır. 2008 yılında da Sezen Aksu'nun söz müziği olan “Karanfil” adlı şarkıyı seslendirip klibini çekmiştir.
 

Mustafa Ceceli ve İlk Solo Albümü

2009 yılında ilk solo albümünü çıkarmıştır. Bu albüm sonrasında “Hastalıkta Sağlıkta” şarkısının piyano versiyonunu piyasaya çıkarmıştır. Bu versiyonla “En iyi erkek sanatçı”, “En iyi albüm”, “En iyi Çıkış Yapan Sanatçı” ödüllerini almıştır. Hiç ara vermeden 2010 da “Hata” isimli tek yeni şarkı ve remixlerinin bulunduğu bir albüm çıkarmıştır. Elvan Günaydın ile birlikte seslendirdiği düette “Eksik” şarkısı bütün dallarda ödül almıştır ve en çok dinlenen şarkı olmuştur. 2011 de Kayahan şarkısı olan “Sensiz Olmaz Ki” adlı şarkıyı seslendirmiştir.

Müzik hayatı içerisinde birçok programda jüri üyeliği de yapmıştır. Bunlardan bazıları, O ses Çocuklar ve Kapışma'dır. Mustafa Ceceli halen solistliğinin dışında Ajda Pekkan, Murat Boz, Sertab Erener, Emre Altuğ, Tarkan gibi isimlerin albümlerinde aranjörlüğe devam etmektedir. Aldığı ödüller,2008 yılı itibariyle başlamış olup, En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı, En İyi Albüm, En İyi Pop Erkek Sanatçı, En İyi Düet, En İyi albüm, En İyi Müziğini yaptığı dizi şeklinde devam etmiştir. Ve halen aktif solistlik ve aranjörlük şeklinde müzik hayatını sürdürmektedir.

Mustafa Ceceli Hakkında