Murat Kekilli Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Murat Kekilli

Müzik kariyerine doksanlı yılların başlarında adım atan Murat Kekilli ‘’Bu Akşam Ölürüm’’ isimli şarkısıyla meşhur olmuş bir sanatçıdır. Ünlü sanatçı 2000 Yılı En İyi Rock Vokali ödülüyle adından oldukça bahsettirmiştir. 2019 yılında sevenlerinin karşısına bir dizi projesiyle çıkmıştır ve bu olayla sosyal medyanın gündemine oturmuştur. Yer aldığı projeler her zaman ses getirmiştir. Farklı tarzı yaptığı işlere de yansımış, bu sayede her projesinde adından oldukça sık söz ettirmiştir.
 

Ailesi ve Yaşamı

Murat Kekilli 18 Nisan 1968 tarihinde Adana ilinde dünyaya gelmiştir. Babasının ismi Mustafa Kekilli, annesinin ismi Sıdıka Kekilli’dir. Ünlü sanatçının Hüseyin Kekilli isimli bir erkek kardeşi vardır. Murat Kekilli ilköğretim ve lise eğitimlerini Adana’da tamamlamıştır. Müzik ile tanışması daha doğrusu müzik hayatına adım atması piyano ile olmuştur. Adana’dayken gençlik sarayı müdürüyle tanışıklık sağlamış ve onun yanına gidip gelmeye başlamıştır. Bu esnada sarayda piyano çalan bir arkadaşıyla karşılaşır. Bu karşılaşmadan sonra piyano Murat Kekilli için bir tutku haline gelmiştir ve ünlü sanatçı piyano çalmayı öğrenmiştir.

1989 senesinde askerlik görevini yapmaya giden Murat Kekilli 1991 senesinde görevini tamamlamıştır. 1992-1993 Adana Devlet Konservatuvar sınavlarını kazanmıştır ancak eğitimine bir sene kadar devam ettikten sonra ayrılmıştır. 1994 senesinde İstanbul’a gelen sanatçı ‘’Yolcular’’ adındaki grupla çalışmaya başlamıştır ve aynı sene ‘’Kilikyalılar’’ grubunu kurmuştur.
 

Kariyer Süreci

Murat Kekilli ilk albümünü 1996 senesinde çıkarmıştır. Albüm ismi ‘’Vay Be! Eşek Gözlüm’’ olmuştur. 1999 senesindeyse ‘’Bu Akşam Ölürüm’’ isimli albümü çıkarmıştır ve Murat Kekilli bu albüm sayesinde herkes tarafından tanınmıştır. Halen İstanbul’da hayatına devam eden Murat Kekilli bir süre müzik piyasasından uzak kalmıştır. Arada albüm çalışmaları olsa da uzun yıllar sessizliğini korumuştur. 2013 senesinde ‘’Gümüş Teller’’ isimli albümüyle geri dönmüştür. 2019 yılında ise sevenlerinin karşısına bir dizi projesi ile çıkmıştır. Uzun bir aradan sonra Murat Kekilli’yi bir dizi projesinde görmek sosyal medyada ve magazin gündeminde oldukça ses getirmiştir.

Yer aldığı dizi projesinde ‘’Seyfi’’ isimli bir karakteri canlandırır. Dizi müzik ile iç içe olan bir projedir ve Murat Kekilli dizideki karakteriyle gerçekte de neredeyse aynı yaştadır. Bir müzik grubunda en yaşlı kişiye hayat veren Murat Kekilli müzik kariyerinden sonra başka bir alanda da sevenleriyle buluşmuştur.
 

En Meşhur Şarkısı ve Yaşadıkları

Murat Kekilli denildiği zaman akıllara gelen ilk şarkı ‘’Bu Akşam Ölürüm’’ isimli şarkıdır. Bu şarkı neredeyse herkes tarafından dinlenmiş ve Murat Kekilli bu şarkıyla şöhreti yakalamıştır. Ancak ünlü sanatçının meşhur olmasını sağlayan bu şarkı aynı zamanda zor günler yaşamasına da neden olmuştur. Şarkı nedeniyle intiharların olduğu haberleri ortaya çıkmış ve bu durum ünlü sanatçıyı psikolojik açıdan da etkilemiştir. Bu olaylar nedeniyle ekranlardan uzak kalan ünlü sanatçı verdiği konserlerle hayatına ve kariyerine devam etmiştir. O dönemde kendisine pek çok dizi ve film teklifi gelmesine rağmen yaşadığı zorluklardan dolayı pek çok teklifi geri çevirmiştir. Ancak Murat Kekilli’nin bu şarkıyla ortalığı kasıp kavurduğu bir gerçektir. Şarkının intiharlara neden olup olmadığı sadece bir efsane olarak kalmıştır. Gerçek olansa Murat Kekilli ile bu şarkının tamamen özdeşleşmiş olmasıdır. Bu şarkıyla ilgili hem iyi hem de kötü anılar olsa da Murat Kekilli denilince akla kesinlikle bu şarkı gelir.
 

Albümleri

·       1996 yılı ‘’Vay Be! Eşek Gözlüm’’

·       1999 yılı ‘’Bu Akşam Ölürüm’’

·       2000 yılı ‘’Vay Be’’

·       2002 yılı ‘’Yedialtı’’

·       2004 yılı ‘’Avara’’

·       2006 yılı ‘’Bir Ahir Zaman’’

·       2010 yılı ‘’Kalbimdeki Darp’’

·       2013 yılı ‘’Gümüş Teller’’

Murat Kekilli Hakkında