Melis Kar Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Melis Kar 18 Mart 1990, Hatay doğumludur. Çocukluğu, ilk ve orta öğrenim hayatı Hatay'da geçti. İlköğretimini Cemil Şükrü Çolakoğlu ve de lise eğitimini Selim Nevzat Şahin Lisesi'nde tamamladı. Bahçeşehir Üniversitesi, Mimarlık Bölümü'nü kazanınca İstanbul'a taşınır. Melis Kar'ın müziğe olan ilgisi çok küçük yaşta başladı ve daha yedi yaşındayken piyano dersleri aldı. Lisede arkadaşları ile bir müzik grubu kurdu ve konserler vermeye başladı. 2008 yılında çok başarılı bir opera sanatçısıyla görüşüp ondan şan dersleri de aldı. Bu yıllarda bir müzikal grupta ünlü sanatçılarla birlikte soprano olarak konserlerde de yer aldı. Bu grup Ladies & Gentlemen grubuydu ve birlikte solist olduğu şarkıcılar ise Sezen Aksu, Sertab Erener ve Ferhat Göçer'di. Ama asıl ünlü olması bir yarışmaya katılmasıyla oldu.

 

O Ses Türkiye

Melis Kar, 2011 yılında O Ses Türkiye'ye katıldı. Acun Ilıcalı'nın sunduğu yarışmada o dönem Murat Boz, Hadise Açıkgöz, Hülya Avşar, Mustafa Sandal yarışmanın jürisini oluşturuyordu ve Melis Kar Murat Boz'un takımında yarışmıştı. Bu yarışmada yarı finale kaldı ama finale çıkamadı. Yine de büyük oranda tanındı ve yapımcılar kendisine teklif götürmeye başladı. 2014 senesinde ilk albümü Kaçak piyasaya çıktı. O dönem herkes tek bir parça ile single çıkarırken Melis Kar on parçalık bir albüm çıkardı. Ayrıca albümün iki farklı versiyonu da vardı. 

 

Çok Dinlenen Parçası: Kaçak

Melis Kar'ın albümüne ismini veren Kaçak parçası, Gülşah Tütüncü ve Volga Tamöz'e ait. Albümün bir diğer parçası Sen Ayakta Uyu da aynı ekibe ait. Bu Kalp Seni Seçti parçasının ise sözleri Osman Hekimoğlu'nun, bestesi ise Ender Çabuker'in. Ayrıca bu albümde eski parçalar da yer alıyor. Aşkın Nur Yengi'nin söylediği bir Sezen Aksu parçası olan Ayrılmam ve de Seyyal Taner'in Ülkü Tamer parçası olan hadi Canım Sen de bu albümün parçaları arasındaydı. 

 

Single Çalışmaları

Kaçak şarkısına klip çeken Melis Kar, bu parça ile popüler oldu. Farklı ses rengi ve gırtlağı ile dikkat çeken Melis Kar daha ilk albümünden itibaren belirli bir hayran kitlesi yakaladı. 2015 yılında Yerin de Dolmuyor ki isimli bir single çalışmasını piyasaya sürdü. Bu single çalışmasını Ozan Doğulu ile birlikte hazırlamıştı. DMC etiketiyle çıkan bu single'da Melis Kar'ın sözleri de vardı. Üçüncü bir single çalışması olan Everest ise üç şarkıdan oluşan bir maksi single idi. Bu singleda Poz, Konu Kapanmıştır ve Evrest adlı üç parça ayer alıyor. Sözleri Melis Kar'a ait olan bu parçalar da dijital ortamlarda çok dinleniyor. Melis Kar'ın hem söz yapma hem de şarkı söylemedeki yeteneği çok beğeniliyor. Sanatçı halen albüm ve single çalışmalarına ve şarkı sözü yazmaya devam ediyor.

 

En Sevilen Şarkıları

Melis Kar internette de en çok dinlenen sanatçılar arasında. Müzik çalışmalarına ve söz yazmaya ara vermeden devam eden sanatçının internette en çok dinlenen parçalarından birisi Kibir. Oldukça hareketli ve eğlenceli bir parça olan Kibir çok sayıda kişi tarafından dinlendi. Ama daha sonra piyasaya sürdüğü Kadın parçası ise hem sözlerindeki derinlik hem de müziğiyle Kibir'i de gölgede bırakacak kadar güçlü bir şarkı. Çukurdayım ve Yatıya adlı parçaları da internet üzerinde çok dinleniyor. Melis Kar yazdığı sözler ve güçlü sesiyle dönemdaşı olan sanatçılardan farklı olarak kabul ediliyor. İnternet üzerinden onu dinleyen ve yeni parçalarını merakla bekleyen oldukça geniş bir hayran kitlesine sahiptir.  

Melis Kar Hakkında