Melek Mosso Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Melek Mosso, Kayseri' de 11.11.1988 senesinde dünyaya gözlerini açmıştır. Kayseri' de doğan ve kayseri' de büyüyen Melek Mosso, ilk ve orta öğreniminin son bulmasının ardından, Güzel Sanatlar Lisesinde eğitimini tamamlamıştır.  Adnan Menderes Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünden başarılı bir şekilde mezun olmuştur. Mesleği müzik öğretmenliğidir. Dikkat çeken özelliklerinin yanında henüz 9 yaşında iken bağlama çalmaya başlaması yer alır. 16 yaşına geldiğinde Denizli' de bulunan bir kafede şarkı söylemeye başlamıştır. Yıllar boyunca düğünlerde sahne alarak bağlama çalmış ve de şarkı söylemiştir. Sesini topluma duyurması bir müzik yarışmasında kazandığı başarı sonucu olmuştur.

 

Ses Yarışmasında Yeteneğini Gösterdi

Melek Mosso, katılmış olduğu müzik yarışmasında yeteneğinin keşfedilmesinin ardından jüri özel ödülünü alarak, stüdyolarda şarkı seslendirmeye başlamıştır. Almış olduğu bu ödül sonrasında "Yetenek Sizsiniz" isimli şarkı yarışmasına katılan Melek Mosso, yeteneğini oldukça fazla insana gösterebilme imkânı kazanmıştır. Bu yarışmanın ardından Melek Mosso ismi halk tarafından tanınmaya başlanmıştır.

Özgün ve karakteristik ses yapısı ile beğeni toplayan, müzik ile olan bağını izleyenlere ve dinleyenlere yansıtan Melek Mosso, 2018 yılında Youtube üzerinden cowerlayarak yayınlamış olduğu "Vursalar Ölmem" isimli şarkı ile yeteneğini bir kez daha insanlara göstermiş ve çok beğeni toplamıştır.

 

Özgün Sesi İle En Çok Dinlenen Solistler Arasında Yerini Aldı.

Youtube üzerinden oldukça fazla izlenen şarkılar arasında Melek Mosso'nun seslendirmiş olduğu parçalar yerini korumaya devam ediyor. Karakterize ve kendine özgü yorum biçimi ile yeni akım ses sanatçısı olarak adlandırılmaktadır.

2016 senesinde tanışmış olduğu Veysi Çolak ile çalışma hayatına başlayan Melek Mosso, hala onunla çalışma hayatına devam etmektedir. Annesinin hayal etmiş olduğu meslek üzerine yoğunlaşan Melek Mosso, başarılı bir ses sanatçısı olarak kendisi seven pek çok hayran kazanmıştır.

 

Çukur Dizisinde Seslendirdiği Parça ile Çıkış Yaptı.

Kariyer basamaklarında yolunu açan çıkışı ise "Çukur" dizisinde "Hiç Işık Yok" adlı dizi müziği olmuştur. Vermiş olduğu ilk konseri ise Amsterdam' da gerçekleşmiştir. Medfest Akdeniz Müzik Orkestrası ile birlikte vermiş olduğu bu konser çok beğeni toplamıştır.

Asıl mesleği müzik öğretmenliği olan Melek Mosso, çeşitli eğitim kurumlarında öğrencilere müzik eğitimi vermektedir. Akustikhane ile birlikte seslendirmiş olduğu parçalar Youtube üzerinden en çok dinlenen şarkılardır. Özgün sesi ve yorum şekli ile "Gönül Yarası, Umurumda Değil, Arzular Arsız, Keklik Gibi, Ne Faydası Var" isimli parçalara kendi ses imzasını atmıştır.

En son olarak seslendirmiş olduğu "Uğurlama" isimli parça milyonlar tarafından izlenmiş, dinlenmiş ve oldukça fazla beğenme almıştır. Klip çekmiş olduğu "Tükettim" isimli parça da oldukça fazla beğenilen şarkılar arasında yerini korumaya devam etmektedir. Evrencan Gündüz ile birlikte seslendirmis olduğu "Ben Böyleyim" şarkısı da en çok sevilenler arasında yerini almaktadır.

 

Hayallerinin Peşinden Giden Başarılı Bir Sanatçı

Melek Mosso, hayallerinin peşinden giden, annesinin de hayalindeki mesleği gerçekleştiren yetenekli bir isimdir. Katılmış olduğu yarışmadan sonra hayal etmiş olduğu, mutlu olduğu ve eğitimini almış olduğu sanat alanında kendinden emin adımlarla ilerlemeyi sürdürmektedir.

2018 senesinde söz ve bestesi kendisine ait olan "Kedi" isimli şarkı ile beğeni rekorları almıştır. Klip çekimi Çağatay Kiray tarafından gerçekleştirilmiştir. Mosso, toplamış olduğu beğenilerin arkasından, klip çekmiş olduğu "Sarıla Sarıla" şarkısı ile 2019 da en çok beğenilen şarkılar arasında yerini almayı başarmıştır. 2019 da çıkan bu şarkının söz yazımı Melek Mosso' ya aittir. Müzik ise Melek Mosso ve Kaan Karataş' a aittir. Güçlü sesi ile Akustikhane' de oldukça fazla dilenen solistler arasında yer alan Melek Mosso, kendine has stili ile de dikkat çekmeyi başarmış olan bir isim olarak bilinmektedir.

Melek Mosso Hakkında