Mazhar Fuat Özkan Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Mazhar Fuat Özkan Rock ve Türk pop müzik gurubudur ve MFÖ kısaltması ile de bilinir. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur üçlüsünden oluşmaktadır. Mazhar Fuat Özkan üçlü gurup, ilk müzik hayatına 1984 yılında Ele Güne karşı Yapayalnız isimli parçaları ile giriş yaptılar. İlk albümünde, olan bu albümde, Güllerin içinde, Bu Sabah Yağmur Var İstanbul’da ve Yalnızlık Ömür boyu gibi şarkıları ile büyük ilgi topladılar.
 

Mazhar Fuat Özkan Gurubunu Kim Kurdu?

Mazhar Fuat Özkan gurubun kuruluşu Aslında çok eskilere dayanmaktadır. Ülkemizin en önemli ve köklü Türk ve rock müzik gurubu olan Mazhar Fuat Özkan ve diğer bir ismi ile MFÖ, 1966 yılında Mazhar Alanson Fuat Güner’in tanışması ile müzik dünyasında beraberlikleri başlamıştır.  İkili 1971 yılında Türk’üz, Türkü çağırırız isimli albümü ile çalışmalarına devam etti. İkili o yılda aralarına Özkan Uğuru ‘da   alarak MFÖ bir diğer tabir ile Mazhar Fuat Özkan üçlü gurubunu kurarak şimdiki yapısına oturttular. Gurubun ilk albümü Ele Güne karşı Yapayalnız, ilk Single ise Aşık Oldum eserleridir.
 

Grup Nasıl İlerledi?

Mazhar Fuat Özkan gurubu 1970 yılının ortasında çıkarmış olduğu Heyecanlıyım çok heyecanlı isimli parçası ile ülkemizde ilk önemli klip çalışmasını yaptılar. Aslında gurup en önemli çıkışını   1984 yılında çıkarmış oldukları Ele güne karşı şarkısı oldu. Albüme de isim olan bu şarkı o yıl yılın şarkısı olarak seçilmişti. Daha sonra MFÖ gurubu 1985 de Peki Peki, 1986 da Vak the Rock, 1987’de No problem, 1989’da Best of MFÖ, 1990’da Geldiler, 1992 ‘de Agannaga ile Dönmem Yolundan, 1995 ‘de M.V.A.B 2003’te MFÖ ve MFÖ Collection, 2006 da AGU, 2011 ‘de ve MFÖ, gibi pek çok eserler piyasaya çıkardılar. Grup 12 akustik şarkıdan oluşan Kendi Kendine albümünü ise 2017 yılında piyasaya sunmuştur.
 

1985 ve 1988 ‘de Eurovision Yarışmasında Türkiye’yi Temsil Ettiler

Mazhar Fuat Özkan gurubu 1985 yılı ile 1988 yıllında Eurovision yarışmasına katılarak ülkemizi temsil ettiler. MFÖ gurubunun her bir üyesi sanat dünyasında üstün başarılar göstererek, reklam, tiyatro film ve TV televizyon dizilerinden rol aldılar. Her biri ayrı ayrı solo çalışması olsa da MFÖ gurubunu birliğini asla bozmamışladır.

 

Grup Üyeleri Hakkında

Mazhar Alanson Kimdir?

 Mazhar Alanson asıl adı Mahmut Mazhar Alanson’dur. 13 Şubat 1950 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Şarkı söz yazarı, gitarist, Türk şarkıcısı ve oyuncu olan Mazhar MFÖ gurubunu vokalisti olarak popülerdir. Ünlü sanatçının annesi Melek Alanson, babası ise Ferruh Alanson’dur. Sanatçını annesini ilkokul öğretmeni, babası ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni orkestrasında trompetçi idi.   Çocukluğunu Ankara Cebeci’de geçiren Mazhar Alanson, ortaokulu TED Ankara Koleji, lise öğrenimini ise Kadıköy Maarif Kolejinde okudu. Alanson lise öğrenimini bitirmeden lise sonda okuldan atıldı. Ancak ünlü sanatçı tüm hayatı boyunca müzikle iç içe oldu.

 

Fuat Güner Kimdir?

Asıl adı, Aziz Fuat Güner’dir MFÖ gurubunun Gitaristi aynı zamanda MFÖ gurubunun ilk solo albümü yapan müzisyenidir. 1984’de İstanbul’da dünyaya gelmiş ünlü sanatçı ve müzisyen, mimarlık mezundur. Çok küçük yaşlarda müzikle uğraşmaya başlayan Fuat Güneri, müzikle ilk kendisine hediye edilen gitarı vesile ile tanıştı. Güneri hiçbir zaman müziğe olan bağımlılığı yitirmedi ve bu durun onun mazhar Alanson ile tanışmasına vesile oldu.
 

Özkan Uğur Kimdir?

1973 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Özkan Uğurun asıl adı Raif Özkan Uğur ‘dur. Babası Hurşit Uğur’dur. Reşat Nuri Güntekin lise öğrenimini de Fenerbahçe lisesinde bitirmiştir. Lise yıllarında müzik sevdası başlayan Uğur, müzik hayatına ilk olarak 1970 yılında atılmıştır.

Mazhar Fuat Özkan Hakkında