Levent Yüksel Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Levent Yüksel Hayatı

Levent Yüksel 21 Ekim 1964 tarihinde Antalya’da doğan bir sanatçıdır. Asıl adı Levent Uğur Yüksel’dir. Annesi Hülya Kalender, babası İhsan Yüksel’dir. İlk orta ve liseyi   Antalya da okuyan Levent Yüksel  şimdilerde İstanbul Üniversitesi devlet konservatuarı olarak ünlenen belediye konservatuarının kontrbas bölümünü bitirdi. Bir taraftan okurken bir taraftan da bazı gece kulüplerinde bas çalarak birçok sanatçıya arka tarafta eşlik etti. Askerliğini yaptıktan sonra Fatih Erkoç ve Sertab Erener ile 2 yıl boyunca bir gece kulübünde çalıştı.
 

Levent Yüksel’in Büyük Tanışması

2 yıl boyunca çalıştığı kulüpten ayrıldıktan sonra Aykut Gürel aracılığı ile Sezen Aksu ile tanıştı. Uzay Heparı ve Sezen Aksu ile birlikte çalışmaya başladı. 6 ay kadar bir çalışma sonrasında ilk kaseti Medceziri  çıkardı. Türk pop müziğini yeni yeni tutulmaya başladığı bu dönemde Yüksel’in kaseti büyük ilgi gördü. Albümdeki yeter ki Onursuz Olmasın Aşk şarkısının klibi çekildi. Levent Yüksel artık tanınmış bir sanatçı olmuştu.
 

Levent Yüksel’in Evlilik Hayatı

Sertab Erener ve Sezen Aksu ile sahne çalışmalarına devam ettiği sürede Sertab Erener’le evlendi. Bu evlilik sadece 6 yıl sürdü. Bu evlilik ve boşanma ile ilgili Yüksel, Sertab ile yaşadıklarımız da boşanmamız da herkese örnek diye konuşmuştur.
 

Levent Yüksel’in Acı Kayıpları

Kısa bir süre sonra Uzay Heparı  ve anneannesi üst üste kaybeden Levent Yüksel  birde beyin rahatsızlığı geçirince bir süre müzik çalışmalarına ara verdi. Uzun bir süre kendini müzik hayatından uzat tutan levent yüksel  Fahir Atak oğlu Açıkhava konseriyle yeniden sevenleri ile buluştu. İkinci kasetini Onno Tunç ile beraber hazırlayan Yüksel 19 Ocak 1996 da piyasaya sürülen ikinci kasetinde 2 gün sonra Onno Tunç’u da kaybetti. Yüksel acılarını konserlerle unutmaya çalıştı.
 

Levent Yüksel Şöhret Basamaklarında

14 Temmuz 1997 de bi daha single’ını çıkaran Yüksel şarkısıyla imkânsız denilecek satış rakamlarına ulaştı. Bi daha şarkısı maçlarda slogan olarak kullanılırken bazı televizyon programlarına da isim oldu. 3 Nisan 1998’de Adı Menekşe adlı üçüncü albümünün prodüktörlüğünü Sezen Aksu yaptı. Aranjörlüğünü de Aşkın Arsuna üstlendi. Çeşitli konserler ve turnelerle Yüksel gittikçe ünlendi. 2000 yılında prodüktörlüğünü kendisinin yaptığı aşkla isimli dördüncü albümünü çıkaran Yüksel bu albümüyle oldukça başarılı bir çalışmaya imza atmış oldu. 2004’te Usanmadım albümünü 2006’da da kadın isimli albümünü çıkardı.
 

Levent Yükselin Aile Hayatı

Levent Yüksel’in  aile hayatı da ayrı bir dramdır. Yüksel, anne, baba dediği insanların aslında dedesi ve Anneannesi olduğunu, abla diye bildiği insanın da annesi olduğunu öğrenmiştir.  35 yaşına geldiğinde gerçek babasının kendisine ulaştığını, kısa bir süre sonra onu da kaybettiğini, anneannesinin ikinci eşi olan dedesinin hiç bir kan bağı olmasa da kendisine babalık yaptığını anlatıyor bir röportajında. Benim hayatım romanlara beş basar diyen Yüksel hayatına çok sayıda kayıp sığdırmış ama yinede yılmamış duygularını şarkılarıyla boşaltmış. Sanatını en iyi şekilde icra eden Yüksel,  hiçbir polemiğe karışmadan sadece sanatı ile gündeme gelmiştir. 90’ların ve 2000’li yılların unutulmaz isimleri arasında yer alan Levent Yüksel Türk pop müziğine unutulmaz eserler katmıştır. Saygın duruşu, sempatik tavırları, farklı tarzı ve güzel sesiyle milyonların sevgilisidir. Hafızalara kazınan eserleri halen de dinlenmektedir hayranları tarafından. Yaptığı her albüm çok fazla satan ünlü şarkıcı son derece kaliteli pop sanatçıları arasında yer alıyor. Özel hayatı ile gündeme gelmek yerine her zaman işi ile anılmayı tercih etmiş isimlerden biridir.

Levent Yüksel Hakkında