Küçük İbo Kimdir? Biyografisi, Albümleri, Şarkıları

'Küçük İbo' olarak bilinen İbrahim Küçük; 21 Mart 1984'te Şanlıurfa'da doğmuştur. Türkücü ve dizi oyuncusu olan İbrahim Küçük aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü mezunudur. Sanatçı; müzik hayatı boyunca Seyhan Müzik, Akbaş Müzik, Olimpiyat Medya Müzik, Akbaş Müzik Üretim ve Söz Müzik gibi Müzik şirketleriyle birlikte çalışmıştır. Eskisi kadar ünlü olmasa da şu sıralar müzik hayatına devam etmekte, çeşitli yerel düzeydeki televizyon programlarına katılmakta ve popülerliği düşük mekanlarda sahne almaktadır.
 

Şöhret Hikayesi ve İlk Yılları
 

İbrahim Küçük; İbrahim Tatlıses'in Şanlıurfa'daki bir konseri sırasında sahneye fırlaması ve sahnede mikrofon bulup şarkı söylemesiyle başladı.  İstanbul’a gelen Küçük İbo, 12 yaşında iken aktif sanat hayatına başlayan Küçük İbo Akbaş Müzik imzasıyla 'Ayrılık Acısı’ Albümünü çıkardı. Albümde Ayrılık Acısı, Bir Avuç Gözyaşı, Sensiz Hayaller Kurdum, Yorgun, Bırakıp Gitme, Bu Gelin, Küçük bir Kız Çocuğu, Bilemezsin, Yine Seni Seveceğim, Yakıp Gidersin, Ayrılık Kolay Değil, Buldum Seni şarkılarından oluşmaktadır.
 

Yükseliş Yılları
 

1997 yılında 12 şarkılık 'Hasret Sona Erdi Bugün' ile yükselişe geçti. Albümde; Al Eline Sazı Gel, Canıya Yazık, Korkuyorum, Ağlar, Gözlerim Ağlar, Hasret Sona Erdi Bugün, Sevmeye Zaman Mı Bıraktılar, Baban Ağa Olmuş Köye, Hayat Hikayem, Usta, Böyle Güzel Sevilmez Mi, Kızlar Kızlar, İnsanlık Ölmüş şarkılarıdır. O yıllarda katıldığı programlarla, konserleriyle de magazin gündeminde sık sık yer almıştır. Şarkıcı albüm çalışmalarına Yüreğim Yanıyor (1998), Sensiz Olmuyor Gülüm (2000), Hancı (2004), Sahnede (2009) ile devam etse de ergenlik dönemi sonrası popülerliğini kaybetmiştir. Bilemezsin, Helvanı Yerim, ayrılık Acısı, Ayrılık Kolay Değil, Ah be Yârim, Yüreğim Yanıyor, Baban Ağa Olmuş Köye, Küçük Bir kız Çocuğu, Yaşarken Öldüm, Hasretin Sona Erdi Bugün, Unut Gönlüm, Sevmek Suçsa, Öldüm Öldüm Burada, Sevmeye Zaman Mı Var gibi şarkılarına yükseliş yıllarında video klipler çekilmiştir.
 

Küçük İbo Dizisi ve Oyunculuğu
 

Küçük İbo’nun geniş kitlelerce sevilip tanınmasında rol almıştır. Bu sayede sanatçı, şarkıcılığı kadar oyunculuğu ile de gündeme gelmiştir. 1 Şubat 1997 tarihi ile Haziran 2000 tarihleri arasında 4 sezon olarak ve 83 bölüm süren Küçük İbo dizisi reyting rekorları kırmıştır. Yönetmenliğini Zeynep Tor, yapımcılığını ise Hüseyin Karakaş'ın üstlendiği dizide; Nazan Ersan, Bülent Bilgiç, Levent Üzümcü, Selen Güzel, Yasemin Koşal, Ceyda Ateş, Canan Kılıç, Günyol Bakoğlu, Nurhan Yılma, Şinasi Yurtsever ve Canan Akgül gibi isimler eşlik etmiştir. Dizide Küçük İbo gündüzleri kahvede çalışan, geceleri saz çalıp şarkı söyleyen ve İbrahim Tatlıses'i idol olarak belirleyen bir çocuğu canlandırmaktaydı. Ayrıca Küçük İbo dışında Dumanlı Yol (2001) ve Şöhretler Kebapçısı (2003) yıllarında çektiği dizileri Küçük İbo kadar tutmamıştır.
 

Son Yıllarda Küçük İbo
 

Eskisi kadar popüler olmasa da Küçük İbo bazı yerel kanallardaki programlara konuk olmaktadır.6 Nisan 2017 'de Seyhan Müzik etiketiyle Ah be Yârim Albümünde yer alan 'Aklı Yok' Parçasına ve 9 Kasım 2017'de yine Seyhan Müzik Etiketiyle 'Ah Be Yârim' şarkısına video klibi çekmiştir. İstediği başarıyı yakalamayan Küçük İbo müzik hayatına genelde İstanbul'daki mekanlarda verdiği konserlerle devam etmektedir.
 

Filmleri
 

Şöhretler Kebapçısı (TV Dizisi) 2003/ Küçük İbo

Dumanlı Yol (TV Dizisi tekrar çekilmeye başlandı) 2002 /Arafat

Dumanlı Yol 2001/ Arafat

Küçük İbo (TV Dizisi) 1998

Albümleri
 

Ayrılık Acısı- 1996

Hasret Sona Erdi Bugün- 1997

Yüreğim Yanıyor- 1998

Sensiz Olmuyor Gülüm- 2000

Hancı- 2004

Sahnede – 2009

Nerdesin-2013

Küçük İbo Hakkında