Koray Avcı Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Koray Avcı

1 Ocak 1984 yılında Ankara’da doğmuştur. Erzincan Tercanlıdır. Çocukluğundan beri resme ve müziğe karşı ilgisi vardı. Ailesi çocukları Koray’ın ilim irfan sahibi olmasını istemişlerdir. Onun müzikle uğraşmasını istemediler. Çünkü onun daha farklı gelecek planlamasını istemişlerdir. 2008 yılında Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nü kazanarak yaşadığı yeri, müziği ve sevdiklerini bırakıp üniversitenin yolunu tuttu. Memleketinden, sevdiklerinden hatta Ankara’da ki  müzik hayatından uzak olmak ona yabancılık çektirmedi.
 

Başarılı Bir Öğrenciyken Programa Katıldı

2010 yılında üniversite ikinci sınıfında Acun Ilıcalı’nın sunduğu Yetenek Sizsiniz adlı yetenek programında arkadaşı Osman Arslan  ile programa katılmıştır. Beatbox ve Volkan Konak performansını göstererek bir üst tura yükselmişlerdir. Muğla’da bu programdan istediğini sonucu bulamayarak müzik tutkusundan vazgeçmeyen Koray Avcı 2012 yılında okulu bitirdikten sonra Ankara’nın yolunu tuttu. Okulu bitirdikten sonra hiçbir yerde sahne almamıştır. Gitarcı bir arkadaşıyla metroda söylediği şarkı, başkası tarafından videoya kayıt altına alınıp internette paylaşımı izleyici sayısı fazla ve güzel yorumlar alınmasıyla Koray Avcı kendi kayıtlarını Youtube adlı platformda paylaşmaya başlar. Kısa sürede ciddi bir anlamda izlenir. Ciddi izlenme, dinlenme kitlesinin olduğunu görür. Bu talebin yoğunluğuna göre konser teklifleri alır. Hatta yurtdışında bile konserler vermeye başlar.
 

Hızlı Tanınan İsim Oldu

İlerleyen yıllarda kendi videolarını çekip sosyal medyada yayınlamaya başlayınca tanınan isim haline gelmiştir. Hatta en çok dinlenen isim halindedir. Ciddi anlamda dinleyici kitlesine sahip olur. O artık söz yazarı, bestekâr, müzisyen ve şarkı yorumcusudur. Üniversitede sadece başarılı değil şansının da yardımıyla  Yetenek Sizsiniz program sayesinde televizyonda da başarılı olacağına inandı. Farklı yörelere ve farklı şivelerle söylediği şarkılar çok beğenildi. Kendi yorumunu katarak söylediği şarkılar Koray Avcı’nın mizahının güçlü olduğunu gösterdi.   Seyirci ile sohbet tadında bir bağ yakalayan Koray,  adeta halkın içinden geldiğini gösterdi.
 

 O Artık Başarının Adı Olmuştur

Güçlü ve samimi yorumları ile geniş bir kitlesine ulaştı. Artan talep doğrultusunda yüzlerce kişiye çeşitli yerlerde konser vererek dinleyici kitlesinin artmasını sağladı. 20 ağustos 2015’de ‘’Aşk ile’’ isimli ilk sıralarda yer aldı. Beyaz Show adlı eğlence programda yaptığı sempatik davranışlarla televizyona yakıştığını gösterdi. İlerisi için çalışmalarını geliştiren Koray Avcı şarkılara farklı yorumlarını katarak, adeta karşısındakileri büyülemeye devam etti. Dijital platformda  400 milyonu geçen Koray Avcı, yurtdışında konserler vererek turnelere çıkmaya başladı. Sosyal medyada parlayan bu genç adam artık aramızdan birisi haline gelmiştir.
 

Büyük İşlere İmza Attı

Yılda yaklaşık 180 konser vermeye başladı. Yolunun kesiştiği ‘’ Dokuz sekiz ‘’ müzik’in sahibi Ahmet Çelenk’le albüm yapmaya karar verdiler. ‘’Aşk ile’’  albümü çıktığı günden itibaren, uzun bir süre satış listelerinin başında yer almıştır. Albümün çıkış şarkısı Hasan Kuyucu yönetmenliğinde çekilen videonun izlenme reklamları yaklaşık 135 milyonu geçerek büyük başarıya sahip olmuştur. Bu kadar büyük başarı yakalayacağını düşünmeyen Koray Avcı çıtayı yükselteceğinin sinyalini vermeye başladı. Kendi ekibi ile başarının tozunu yutmuştur. Aldığı ödüller gelecekte ki yolunu şimdiden göstermektedir.
 

Albümünde yer alan şarkılar:

   1. Adaletin Bu Mu Dünya

   2. Yıkılıyor Odalar

   3. Senin İçin Değer

   4. Bu Dünya Yalan Dünya

   5. Selam ve Sevgiler (Şiir)

   6. Asi ve Mavi

   7. Yine Aylardan Kasım

   8. Şifa İstemem Balından

   9. Al Gözümden Yaşları (Gün Gelir)

   10. Uçun Kuşlar Uçun İzmir'e Doğru (Akustik)

   11. Sonunu Sorma

   12. Yaz Gazeteci Yaz

   13. Bak Yine Bahar Geldi

   14. Ben Ne Biçim Serseriyim

   15. Bir Sevda Yangını

   16. Erik Dalı (Uzun Versiyon)

Koray Avcı Hakkında