Kıvırcık Ali Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Kıvırcık  Ali tokatladır 1968 yılında dünyaya geldi. Asıl ismi Ali Özütemiz’dir. Ä°lkokul mezunudur maddi imkanlar ve dönemin ÅŸartlarından dolayı eÄŸitimini daha fazla sürdürememiÅŸtir. YaÅŸanılan  ÅŸartlardan dolayı Ä°stanbul'a gelmiÅŸ ve burada bir atölyede çalışmaya baÅŸlamıştır. Bu atölyede daha çok müzik aletleri yapılmaktaydı ve kıvırcık Ali de özellikle saz yapımında iyi denecek bir seviyeye gelmiÅŸti Ä°stanbul’da yapılan bir ses yarışmasında bir olmuÅŸtur. Kıvırcık Ali maddi sıkıntılardan dolayı yine bir yerde çalışmaya devam etmiÅŸtir bunun yanında müzik dersleri de almıştır vakit bulabildiÄŸi zamanlarda ise düÄŸünlere giderek biraz da olursa ekonomik olarak rahatlamak için saz çalıp ÅŸarkı söylemiÅŸtir.
 

Kıvırcık Ali'nin MüziÄŸe Ä°lk Adımı

Kıvırcık Ali maddi sıkıntılarla uÄŸraşırken bir yandan da müzik dersleri ile ilgilenmeye devam etmiÅŸtir. Bu durum onun müzik dünyasına adım atmasını kolaylaÅŸtırmıştır. Bu dönemde daha çok ünlü isimlere yardımcı olmuÅŸtur. Bu durum müziÄŸi ilgisini de arttırmıştır. Kıvırcık Ali bazı albümler çıkarmıştır fakat bu albümleri bazı sebeplerden dolayı yayınlanmamıştır. Daha sonra iki arkadaşı ile beraber grup turnalar denen bir grup kurmuÅŸlardır ve bu grup 2 tane albüm çıkarmıştır. Kıvırcık Ali sesiyle ve yorumuyla yurtiçinde ve yurtdışında birçok kiÅŸinin ilgisini kazanmıştır. Ä°lgiler  giderek artmıştır ve kıvırcık Ali sanat dünyasında önemli bir yer edinmiÅŸtir. Böylece kıvırcık Ali ilk konserlerini vermeye baÅŸlamıştır.
 

Kıvırcık Ali'nin Şarkıları

Kıvırcık Ali müzik dünyasına adım attığında birçok zorlukla ve sıkıntıyla karşılaÅŸmıştır. YaÅŸanılan bu zorluklar onun hayata karşı umudunu daha da artırmıştır. Kendi uÄŸraÅŸları ile belli baÅŸlı albümler çıkarmıştır. Fakat kıvırcık Ali  müzik dünyasına asıl çıkışını 1999 yılında çıkardığı Gül tükendi ben tükendim ÅŸarkısı ile yakalanmıştır. Daha sonra ısırgan otu, kıvırcık Ali Arzu düeti, Üçüncü gurbet geriye dönen seneler, hepimize yeter dünya, veda isimli albümlerini çıkarmıştır. Çıkardığım bu ÅŸarkılar 7'den 70'e birçok kesimin beÄŸenisini kazanmıştır. Albümlerinin çıktığı dönemde albümler önemli bir satış elde etmiÅŸtir. Bu durum kıvırcık Ali'nin müzik dünyasındaki yerini daha da saÄŸlam bir hale getirerek onun üst seviyelere çıkmasını saÄŸlamıştır.
 

Kıvırcık Ali'nin Müzik Dünyasındaki Önemi

Kendine has üslubu ve söylemleri ile kıvırcık Ali sanat dünyasına girmesiyle Türk müziÄŸinde önemli bir yer tutmuÅŸtur. Albümlerinin basılması ve yayılması ile beraber sevenleri giderek artmıştır. Çünkü kıvırcık Ali halkın içerisinden çıkmış halkın isteklerini duygularını umutlarını dileklerini türkülerine yansıtmıştır. Birçok yerde olduÄŸu gibi bizim toplumumuzda da sanatçılar önemli bir yer tutmaktadır. Kıvırcık Ali de bu sanatçılardan biridir. MüziÄŸini dinlediÄŸimiz zaman biz de kendimizden bir ÅŸeyler buluruz. Türküler bizim örfümüz adetimizdir. Türkülerimiz toplumumuzda her zaman önemli bir yer tutmuÅŸtur. Bir toplum hakkında bilgi edinmek istiyorsak ilk önce o toplumun müziklerini dinlemek gerekir.
 

Kıvırcık Ali'nin Vefatı

Toplumumuzun kültürümüzün çok önemli bir unsuru olan kıvırcık Ali 2011 yılında geçirdiÄŸi elim bir trafik kazası ile hayatını kaybetmiÅŸtir. Aslında ölümüne en çok da ihmaller neden olmuÅŸtur. Yapılan araÅŸtırmalar sonucu tırın yanlış yere park edilmesi sonucu ve bölgede uyarı aracının bulunmaması sebebiyle kıvırcık Ali yani Ali Özüpek kaza yaparak  vefat etmiÅŸtir. Aracı çamurdan kayarak direksiyon hakimiyetini kaybetmiÅŸtir. Yapılan tüm müdahalelere raÄŸmen sanatçı kurtarılamamıştır. Bu durum en baÅŸta ailesini yakınlarını ve tüm sevenlerini derin bir üzüntüye sokmuÅŸtur. Kıvırcık Ali'nin cenazesi er Mahmut Dede Cem evinde düzenlenen törenle birlikte topraÄŸa verilmiÅŸtir. Kıvırcık Ali her yıl düzenlenen törenlerle sevenleri tarafından anılmaktadır.

Kıvırcık Ali Hakkında