Kıraç Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Kıraç

Genç yaşına rağmen Türk Rock müziğinin temsilcisi durumunda son derece başarılı bir sanatçısıdır. Kıraç ismiyle tanınmış ve ünlü olmuş sanatçının asıl Ali Tufan Kıraç’tır. 1972 yılında Kahramanmaraş’ta doğmuş, söz yazarı bestekâr ve ses sanatçısıdır. Öğretmen bir ailenin çocuğu olarak doğmuş ve ilk eğitimine Kahramanmaraş’ta başlamıştır. Babasının görevi sebebiyle İstanbul’a yerleşmiş ve ondan sonraki bütün eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Müzik öğretmenliğinden mezun olmuş, ancak öğretmenlik yapmayarak müzik hayatını müzisyen olarak devam ettirmiştir.
 

Şarkı ve Albümleri

 Kıraç Türk halkı tarafından yalnızca bir ses sanatçısı olarak değil çok sevilerek izlenen dizi ve filmlerin müziklerini yapan bir sanatçı olarak da bilinir. Kıraç’ın bestelediği ve söylediği şarkılar;

·         1998 yılında Deli Düş

·          Dağların kadını

·         Talihim Yok Bahtım Kara

·          Ben Yolumu Bulurum

·         Bir Garip Aşk Bestesi

·         Kara Hisar kalesi

·         Sevgiliye

·         Çeşminaz

·         Endamın Yeter

·         Gönül

·         Kan ve Gül

·         Senden Başka

·         Tek Hatıra

·         Razıysan Gel

·         Yalan

·         Ayşe’dir.

    Yıllar Sonra adlı şarkıları çok beğenilmiştir ve şarkıların tamamına söz yazarlığı ve beste yapmıştır.  Ayrıca bu şarkıların tamamına da klip çekmiştir. 2000 yılında Funda Arar’la yaptığı düetin sevgililer gününde yayınlanması iki sanatçının hayranlarının büyük beğenisiyle karşılandı. Ardından çektiği klipler ve çıkardığı “Zaman” albümü müzik kariyerini daha da yukarılara taşımıştır.
 

Kıraç’ın Jeneriğini Yaptığı Dizi ve Filmler

 Kıraç, ses sanatçılığının yanı sıra dizi ve filmlere bestelediği müziklerle de tanınan ve sevilen bir sanatçıdır. Müziklerini bestelediği dizi ve filmler;

·         Aliye ( Dizi)

·          Bin Bir gece ( Dizi)

·          Beyaz Gelincik (Dizi)

·         Zerda (Dizi)

·         Annem ( Dizi)

·         Yağmur Zamanı (Dizi)

·         Gözyaşı Çetesi ( Dizi)

·         Sessiz Fırtına ( Dizi)

·          Gönül Salıncağı ( Dizi)

·         O…Çocukları  ( Sinema Filmi)

·         Aşk ve Ceza ( Dizi)

·         Unutulmaz ( Dizi)

·         Ömre Bedel (Dizi)

·         Karadağlar ( Dizi)

·         Bir İstanbul Masalı ( Dizi)

 Müziklerini yaptığı dizi hayranları, aynı zamanda Kıraç’ın yaptığı müzikleri de çok sevdiler. Öyle ki, 2002 yılında dizi müziklerini topladığı albümü müzik marketlerde beklenenin üzerinde satış yapmıştır.  Yine sanatla ilgilenen Ayşe Şule Bilgiç’le evlenmiş olan Kıraç bir kız babasıdır.

Bir Fenerbahçe hayranı da olan Kıraç, Fenerbahçe futbol takımının 2007 yılında kutlanan 100. Yılı için şarkı bestelemiştir. Aldığı müzik eğitiminin alt yapısıyla, kendi müzisyen yeteneğini birleştiren Kıraç, Anadolu Türk Rock müziğinin hem ülkesinde hem de Avrupa’da elçiliğini yaparak müziğe ciddi anlamda katkılar sunmuştur. Kıraç müziklerinin tarzı, Avrupa Rock müziği ile Türk Halk Müziğini sentezleyerek yaratmıştır. Müziğin evrenselliğini, yaptığı müzikleri uluslararası boyuta taşımış ve “Benim Yolum” adlı şarkısı İranlı şarkıcı Googoos tarafından seslendirilmiştir. Zaland Farid adlı sanatçı ve bestecinin müziği olan Talagh adlı eserin de sözlerini yazarak yorumlamıştır. Türk fantezi müziği ile klasikleşmiş olan “Ya Seninle Ya Sensiz” adlı şarkıyı da düzenleyerek farklı bir tarzda müzikseverlerle buluşturmuştur.
 

Hayata Bakışı ve Dünya Görüşü

Seçtiği müzik türüne, yaşadığı ülkenin motif ve kültürünü katan Kıraç, hem insan olarak hem de bir sanatçı olarak vatansever bir yapıya sahiptir. Etnik kökeni sorulduğunda bir röportajda kendini Yörük olarak tarif eden Kıraç belli zamanlarda eğitim sisteminin yabancı dil öğrenme zorunluluğu olmasını da sorgulamıştır. Kendisini bir ideolojiye bağlı hissetmeyen Kıraç, varsa ideolojisinin vatanseverlik olduğunu söylemektedir. Dünya ve siyasi görüşü olarak Amerika bağımlılığı olmayan bağımsız bir Türkiye hayalinden de bahsetmiş yurtsever bir sanatçıdır.

Kıraç Hakkında