İsmail YK Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

İsmail YK

Şarkıcılık, söz ve müzik yazarlığı, DJ’lik gibi birçok alanda başarılı bir sanatçı olan İsmail YK, bir dönem Türk müzik dünyasında rekor seviyede albüm satışlarıyla başarıyı yakalamıştır. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da yaptığı müzik çalışmalarıyla büyük beğeni toplayan ve geniş kitlelerce tanınan bir isim haline gelen İsmail YK, şarkıları yabancı dilen çevrilen bir sanatçı olma özelliğiyle de farklılık yaratmıştır. Söz ve müzik yazarlığı konusundaki ustalığı sayesinde birçok Avrupalı sanatçıların kendi dillerine çevirerek seslendirdiği şarkılarıyla milyonların gönlünde taht kuran sanatçı, profesyonel çalışmalarıyla zirvenin en üst noktasında kalabilmeyi başarmıştır.
 

İsmail YK Kimdir?

5 Temmuz 1978 tarihinde Almanya’nın Hamburg şehrinde dünyaya gelen İsmail YK, aslen Sivaslı’dır. Tam adı İsmail Yurtseven olan sanatçının babasının adı Ali Rıfat, annesinin adı Zarife Yurtseven’dir. 5 kardeş olan İsmail YK, ailenin en küçük çocuğudur. Kardeşleriyle küçük yaştan itibaren müzik yapan sanatçı, 5 yaşında bağlama, gitar gibi enstrüman aletlerini çalmaya başlamış ve henüz 7 yaşındayken kardeşleriyle beraber sahne tozu yutmuştur. Müzikle uğraşmayı çok küçük yaşlardan itibaren hayatının merkezine koyan İsmail YK, küçük yaşta çalmaya başladığı enstrüman aletleriyle de bu konudaki başarısını kanıtlamıştır. Çocukluk döneminde dahi oyuncaklarla oynamak yerine müzikle uğraşan sanatçı, başarıya giden yoldaki ilk adımlarını küçük yaşta atmıştır.    
 

 İsmail YK’nın Kariyer Başlangıcı

Küçük yaşlardan itibaren sahne deneyimi yaşayan İsmail YK, ilk olarak kardeşleriyle birlikte 1985 ve 1987 yıllarında amatör 2 albüm çıkarmıştır. Albümlerin amatörce hazırlanmasına rağmen beğeni toplaması ve Almanya’da bulunan bir TV kanalına davet edilmesi sayesinde daha çok tanınan sanatçı, 13 yaşında sahne hayatına tam anlamıyla başlamıştır. 1995’te profesyonel olarak müzik dünyasındaki yerini belirleyen İsmail YK, lise eğitimini tamamlamasının ardından müzik çalışmalarına ağırlık vererek hayatının merkezi haline getirmiştir. 1996’da profesyonel olarak DJ’lik yapmaya başlayan sanatçı, bu unvanla Almanya’da birçok yerde çalışmıştır. Kardeşleriyle birlikte müzik çalışmaları yapan İsmail YK, kariyerinin en başında göstermiş olduğu başarılı performansıyla kısa sürede büyük ilgi toplamıştır.
 

İsmail YK’nın Profesyonel Sanat Hayatı

Müziği çocukluk döneminde hayatının bir parçası haline getiren İsmail YK, profesyonel olarak yaptığı çalışmalarla başarılı bir sanat hayatına sahip olmuştur. Konservatuarda piyano ve gitar bölümlerini başarıyla bitiren sanatçı, dünya çapında zor kabul edilen birçok enstrüman aletini iyi bir şekilde çalmaktadır. İlk olarak Almanya’da atıldığı sanat hayatına Türkiye’de yaptığı çalışmalarla devam eden İsmail YK, 2004 yılında çıkardığı “Şappur Şuppur” albümüyle büyük beğeni toplamıştır. Tarzı, giyimi, sahne şovu ve müziğiyle farklılık yaratan sanatçı, kısa sürede Türk müzik dünyasında da önemli bir isim haline gelmiştir. “Bombabomba.com” albümüyle sanat hayatındaki yerini sağlamlaştıran sanatçı, “Allah belanı versin” şarkısıyla zirveye çıkmıştır.  
 

İsmail YK’nın Başarıları

Çıkardığı ilk solo albümü olan “Şappur Şuppur” ile bir anda herkes tarafından tanınan ve sevilen bir isim haline gelen İsmail YK, “Bombabomba.com” albümüyle yılın en çok satan sanatçısı olmuş ve 2 ödüle layık görülmüştür. 2008 yılındaki “Bas Gaza” albümü ile MÜ-YAP, Kral TV ve dijital sanal ortamda birçok ödül alan sanatçının şarkıları hem yurtiçi hem de yurtdışında çok beğenildiği için birçok yabancı sanatçı tarafından kendi dillerine çevrilerek söylenmiştir. Satış rekorlarına sahip olan albümleriyle İsmail YK, Alişan, Seda Sayan, Kibariye, Ebru Yaşar gibi ünlülerle yaptığı çalışmalarla da başarısını pekiştirmiştir.
 

İsmail YK Hakkında

2004 yılında çıkardığı ilk albümler birlikte Büyük beğeni toplayan ve satış rekorları kıran İsmail YK, aldığı birçok ödülle Türk Müzik Tarihi’nde önemli bir isim olmuştur. 2011 yılında yapılan “Türk Gençliği Kimi İdol Olarak Görüyor” konulu araştırmada aldığı fazla oy sayısıyla birinci sıraya yerleşen İsmail YK, başarılı sanat hayatını örnek alınan kişi olarak da taçlandırmıştır. Türkiye dışında da geniş bir hayran kitlesi edinen sanatçı, 2010 yılında Azerbaycan’da “Yılın En İyi Sanatçısı” “Yılın En Sevilen Sanatçısı” ödüllerini almıştır. Kardeşleri ile çalışmayı bırakmayan sanatçı, halen Musicom isimli kendi şirketi olan stüdyosunda albüm çalışmalarını gerçekleştirmektedir.  

İsmail YK Hakkında