İntizar Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

İntizar

Besteci ve şarkıcı olarak Türk Müzik Dünyası’nda önemli bir isim olan İntizar, güçlü sesi ve yorumlarıyla birçok kişiyi kendine hayran bırakmıştır. Şarkıları ve müziğiyle büyük beğeni toplayan sanatçı, özel hayatındaki birtakım iddialar nedeniyle zor günler geçirmiş ve bu nedenle özel hayatının sanat hayatının önüne geçmemesi için de büyük çaba sarf etmiştir. Sesinin hayran bırakan billur bir tonda olması ve şarkılarının birçok kişinin hislerine tercümanlık yapması, sanatçının geniş kitlelerce sevilmesini ve dinlenmesini sağlamıştır. Tam adı İntizar Arslan olan sanatçı, sahne hayatında sadece ismini kullanarak hafızalarda yer edinmiştir.
 

İntizar Kimdir?

1974 yılında Tunceli’de dünyaya gelen İntizar, bir asker çocuğu olmaktadır. Aslen de Tuncelili olan sanatçının annesi Cemile Arslan ev hanımıdır. Çocukluk ve gençlik dönmelerinde babasının işi dolayısıyla birçok farklı şehirde yaşayan sanatçı, Manisa, İzmir ve Muğla yaşadığı şehirlerarasında bulunmaktadır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimi tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için o dönemdeki adı Ağrı Dağı Üniversitesi olan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Edebiyat Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Küçük yaşlardan itibaren müzikle uğraşan İntizar, müzik hayatına katıldığı bir yarışmada aldığı dereceyle adım atmıştır. Eğitiminin ardından müzik hayatına ağırlık veren sanatçı, başarılı bir sanat kariyerine sahip olmuştur.
 

İntizar’ın Kariyer Başlangıcı

İzmir’de düzenlenen müzik yarışmasında Türk Halk Müziği ve Pop Müzik Dalları’nda birincilik elde eden İntizar, İzmir’e yerleşmiştir. Müzik kariyerindeki en önemli gelişme ise Sibel Can’ın İzmir’e konser nedeniyle gelmesiyle başlamıştır. Konser organizasyonunu gerçekleştiren kişilerin Sibel Can’a İntizar’dan bahsetmesiyle sahneye çıkma şansı elde eden sanatçı, konserde gösterdiği performansla büyük beğeni toplamıştır. Konserde bulunan Ahmet Selçuk İlkan ve Ferdi Tayfur gibi isimlerin dikkatini çeken İntizar, kariyerinde dönüm noktası niteliğinde bir başlangıç yaşamıştır. Ferdi Tayfur’un albüm teklifiyle müzik kariyeri bambaşka bir noktaya taşınan sanatçı,  billur ve güçlü sesiyle kısa sürede büyük başarı yakalamıştır.  
 

İntizar’ın Profesyonel Sanat Hayatı

İyi derecede gitar ve bağlama çalan İntizar, Sibel Can’ın konserinde Ferdi Tayfur tarafından keşfedilmesinin ardından profesyonel müzik çalışmalarıyla kısa sürede büyük başarı elde etmiştir. Ferdi Tayfur’un albüm teklifi sayesinde ilk albüm çalışmasını yapma şansına kavuşan sanatçı, sesinin farklılığı ve duruluğu ile sanat hayatında yer edinme fırsatı yakalamıştır. İlk albümünü 1997 yılında “Gelincik” ismiyle çıkaran İntizar, gösterdiği başarıyla albüm çalışmalarını ilerletmiştir. “Gece Nemi” “Göçebe” “Aldanırım” “Nazar Boncuğum” “Ihlamurlar Altında” “Ömrüm Senin” ve “Aşk Yağmurları” isimli albümleriyle sanat hayatındaki başarısını ve popülerliğini artırmıştır. Son albümü olan “Aşk Yağmurları”nı 2013 yılında çıkaran sanatçı, dizi müzikleriyle de adından sıkça söz ettirmiştir.
 

İntizar Hakkında

Sibel Can konseri sonrasında müzik dünyasında hızlı bir çıkış yapan İntizar, yeteneği ve çalışkanlığı sayesinde sanat dünyasında hızlı bir ilerleme kaydetmiştir. 16 yaşından itibaren yaptığı bestelerle gençlik döneminde özellikle de okul ve eğitim masraflarını çıkarmak için para kazanma fırsatı bulan sanatçı, çıkardığı albümlerdeki şarkıların birçoğunu kendi bestesi olmaktadır. Profesyonel olarak müzik yapma şansı edindikten sonra kendini bu konuda çok daha fazla geliştiren İntizar, başarılı bir şekilde gitar ve bağlama çalmaktadır. Ferdi Tayfur tarafından keşfedilmesi nedeniyle uzun yıllar ünlü isimle çalışan sanatçı,  toplam 8 albüm çalışması yapmış ve bütün albümlerinde geniş kitlelerce büyük beğeni toplamıştır.    
 

İntizar’ın Özel Hayatı Hakkında

Özellikle son dönemlerde özel hayatıyla ilgili sıklıkla gündeme gelen İntizar, ünlü şarkıcı Mustafa Ceceli’nin eşi Sinem Gedik ile yaşadığı eşcinsel ilişki iddiaları nedeniyle zor günler geçirmektedir. 2013 yılında Erol Köse tarafından sanatçının eşcinsel olduğu iddialarından birkaç sene sonra Mustafa Ceceli’nin eşinin ilişkisiyle ilgili elinde görüntü olduğuna dair söylemleriyle gündemde uzun süre yer almıştır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen sanatçı kişiliğinden ödün vermeyen ve sanatıyla ön planda kalmak için elinden geleni yapan İntizar, akıllardaki soru işaretini gidermek amacıyla yaptığı açıklama dışında sessizliğini korumuştur.  Müziği ve besteleriyle gönüllerde taht kuran sanatçının hayatında müzik hiçbir zaman eksik olmamıştır.

İntizar Hakkında