Hilal Cebeci Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

İstanbul doğumlu olan Hilal Cebeci, 3 Temmuz 1976 yılında doğmuştur. İstanbul doğumlu olan sanatçı aslen Giresunludur.2013 yılında Londra' da evlenmiştir ama bunu eşinin isteği üzerine magazinle paylaşmama kararı almıştır. Fakat evliliğinin altıncı yılından sonra takipçilerine bu bilgiyi vermiştir. 

 

 Hilal Cebeci'nin Eğitim Hayatı

Hilal Cebeci Hamza Paşa Kız Meslek Lisesi'nde okumuş ve 1994 yılında liseden mezun olmuştur. Liseden mezun olduktan sonra üç sene boyunca İstanbul' da çeşitli gece kulüplerinde ve eğlence merkezlerinde gösteriler vermiş, sahnelere çıkmıştır. 

 

İlk Albüm Çalışmaları

1999 Yılında ilk albümünü çıkarmıştır. Hilal Cebeci "Köylü Güzeli" adlı ilk albümü ile başarılı bir çıkış yakalamıştır. Bu albümü ile Kral TV'nin müzik ödülleri yarışmasında ve Yakın Doğu Üniversitesi tarafından verilen müzik ödüllerinde " Yılın en iyi çıkış yapan kadın şarkıcısı" ödülünün sahibi olmuştur. 

2000 yılında Türkiye'de turneler düzenlemiş ve halk konserleri vermeye başlamıştır. İlk albümünden sonra çıkarttığı ikinci albümde istediği başarıyı yakalayamayan sanatçı, çıkarttığı üçüncü albümü ile yine ilgi odağı olmayı başarmıştır ve istediği beğeniyi almıştır. 

Hilal Cebeci "Üzülürsen" adlı klibinde sanatçı Doğuş ile düet yapmış ve beğenilmiştir. Hatta bu şarkı ve sanatçıların performansları o kadar beğenilmiştir ki yılın en çok sevilen slow parçaları arasına alınmıştır. Hilal Cebeci "Yükselme Zamanı" adlı albümünden sonraki kariyerinde hızlıca yükselmiş ve tanınmıştır. Magazin programlarına, talk Show’lara, yarışma programlarına sürekli davet edilmiştir. 

 

Program Sunuculuğu Çalışmaları

2006 yılında Show tv 'de sabah programı sunmuştur.  Yine Show tv'de 2007 senesinde " Aşk Olsun " adlı eğlence programını sunmuştur. Birçok dergiye de hem kapak fotoğrafı vermiş hem de röportaj yapmıştır. 

Dünya genelinde internet kullanımın fazla olduğu zamanımızda Hilal Cebeci 'de takipleşme, takip anlamında adeta bir akım başlatmıştır. Başlattığı ve Pambiş adını verdiği akım sayesinde Türkiye' de ve dünyada bir milyondan fazla takipçiye sahip  sayılı ünlülerdendir. Hatta bu sayede 2013 yılında Webrazzi tarafından' İnterneti En İyi Kullanan Kişi 'ödülünü almıştır. 

2018 yılında Çav Bella marşı olan Bella Ciao single ile büyük tepki toplasa da, kendi duruşundan taviz vermemiştir. İnternet üzerinden hayranları ile sürekli irtibat içinde olan Hilal Cebeci müzik hayatına da bir yandan hala devam ediyor. 

 

Hilal Cebeci'nin Eserleri 

1993 yılında ilk ses denemelerini yapmış ve sevenlerinin karşısına çıkmıştır. Hilal Cebeci, ilk albümünü 1999 yılında "Köylü Güzeli" adıyla çıkardı. 2000 yılında "ATV 'de" yarışma programı sunmuştur. Sunduğu programın adı Alo Yarışma'dır. Bunların dışında 2000 yılında 'Olacak O Kadar' ve 'Tatlı Kaçıklar' adlı projelerde de oynamıştır. 

2001'de "Şarkıcı" filminde rol almıştır. Bu filmin sonrasında "En Güzel Ben Severim" adıyla ikinci albümünü yapmıştır. 2003'te ”Yükselme Zamanı” adıyla üçüncü albümünü çıkarmıştır. 

2004 yılında "Biz Boşanıyoruz" adlı dizi projesinde kadın başrol oyuncusu olarak rol almıştır. Bu dizi bittikten sonra" Biz Boşanıyoruz " dizisinin devamı olarak çekilen ve yayınlanan "Şöhretler Kebapçısı" adlı dizide oynamıştır.

Dördüncü stüdyo albümünü 2005 yılında Kim Gitsin  adıyla çıkarmıştır. 2006 yılında 'Cennet Mahallesi' ve 2008'de de 'Aşkım Aşkım' filmlerin de rol almıştır. 2008 yılında "Gelmişime Geçmişime" adıyla bir dijital maxi single hazırlamıştır.2011 yılında Doğuş ile düet, klip çekmişlerdir. Bu düeti Doğuş 'un" Gamsız" şarkısına yapmışlardır. 

2012 yılında "Özür Dilersen" adıyla bir dijital single çıkarmıştır.2014 yılında 'Senden İyi Yaparım', 2018 yılında 'Fokur fokur' ve 'Bello Ciao(Çav Bella)  singleri ile hayranlarının her zaman karşısında olmaya ve sahneler vermeye devam etmiştir. 

Hilal Cebeci Hakkında