Harun Kolçak Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Harun Kolçak

90’lı yılların efsane şarkıcısı Harun Kolçak, Yeşilçam’ın usta sanatçısı Eşref Kolçak’ın oğlu olarak 15 Temmuz 1955 tarihinde dünyaya gelmiştir. Lise hayatını Saint Boneti’e giderek tamamlayacaktır fakat o sıralar çalmaya başladığı basgitarın büyüsüne kapılmış ve profesyonel olarak müzik hayatına adım atmaya karar verdiği için liseyi tamamlamamıştır. 1977 yılında rock müziğin efsanesi olan Erkin Koray’ın albümünde basgitar çalarak sanat hayatına başlangıcı yapmış oldu.
 

Harun Kolçak Özel Hayatı

Hiç evlenmemiş olan sanatçı, yıllar önce verdiği bir röportajda 17 yaşında o sıralar sevgilisi olan genç hanımın hamile olduğunu eğer düşük yapıp bebeği kaybetmeseydi baba olabileceğini dile getirmiştir. Hayatını müziğe, şarkılara, sahnelere adayan Kolçak 2014 yılında prostat kanseri olduğunu öğrenmiş ve kanserle mücadele etmeye başlamıştır. Kanserle mücadele ettiği sıralarda bile pozitif enerjisi, hayat sevinci hiç solmayan Harun Kolçak 7’den 70’e herkesin sevdiği bir sanatçı olmayı başarmış bu durum da kendisine kanserli günlerinde hep motivasyon olmuştur. O sıralar bir dizi ameliyat geçirmiş ve yürümekte bile zorlanacak hale gelmişti o zor günleri atlatıp kanserin hayatından uzaklaştığını düşünerek konserlere, sahnelere devam ettiği sıralarda hastalığı tekrarlamış ve 2016 yılında ne yazık ki tekrardan hastaneye kaldırılmıştır. Yeniden ameliyat olmuş ve biraz daha toparlanmıştı iyileşme umudu yeşermişti fakat bu süreçte diğer organları da hasar görmüştü. Hastanede kaldığı sürede 15 Temmuz 2017 tarihinde yeni doğum gününü kutladıktan sonra maalesef 19 Temmuz 2017 tarihinde hayata gözlerini yumarak sevenlerini ve sanat dünyasını yasa boğmuştur.
 

Harun Kolçak Sanat Hayatı

1977 yılında Erkin Koray’ın “Tutkusu” adlı albümünde basgitar çalarak başlamıştı sanat hayatına. 1978 yılında “Ritm 68” adlı orkestranın baş gitaristliğini yapmıştır. Müzik artık onun tutkusu haline gelmiştir ve tecrübe kazanacağı, kendini geliştireceği birçok ünlü isimle çalışmıştır. Onno Tunç Orkestrasında gitarist olarak başlamış vokalist ve hatta solist olmuştur. Artık vokalist olarak devam ettiği kariyerinde sanat dünyasının önemli isimleriyle düet yapmış ve artık müzik dünyasına kendini kanıtlamıştır. Bununla birlikte ödüller de gelmeye başlamıştı sanatçıya. 1991 yılında ilk albümü olan “Beni Affet” çalışmasıyla piyasaya adını duyurmuş ve günümüzde hala çok sevilen, dillerden düşmeyen “Gir Kanıma” isimli şarkısıyla milyonları kendine hayran bırakmıştı. Seslendirdiği şarkıların yanı sıra iyi bir şarkı yazarı olan Harun Kolçak albümlerinde kendi parçalarına yer vermiştir. Böylesine müziğe aşık şarkılarıyla kendine hayran bırakan Kolçak 13 ülkenin yer aldığı bir müzik festivalinde “En İyi Erkek Sanatçı” ödülünü almayı başarmıştır. Çıkardığı albümlerde birçok ünlü sanatçı ile çalışan Kolçak zamanla tarzını da değiştirmeye başlamıştır. Yaptığı her albümle başarıyı yakalamış arada single çalışmaları olmuştu. Albüm yapmak için uzun aralar verse de müziği hiç bırakmamıştı. 2013 yılında “Harun Kolçak & Rock Of” adını verdiği yeni bir grup kurmuştu.
 

Harun Kolçak Albümleri

Beni Affet (1991), En Büyük Aşk (1993), Biz (1994), Yanımda Kal (1995), Teslim Oldum (1998), Yaşasın (2000), Müzisyen (2006), Aşk Beni Hep Değiştirecek (2007), Yeniden Doğuyorum (2012), Çeyrek Asır (2016)
 

Harun Kolçak’ın Aldığı Ödüller

1987 yılında Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile yaptığı düetler sonucunda iki müzik yarışmasından ödüllerle ayrışmıştır. 1996 yılında ise 13 ülkenin katıldığı müzik festivalinde birincilik ödülü kazanmış ve ülkemizi gururlandırmıştır. 2017 senesinde vefatından sonra Çeyrek Asır albümü ile “Altın Kelebek” ödülünü Harun Kolçak yerine babası Eşref Kolçak almıştır.
 

Rol Aldığı Diziler Ve Filmler

Pis Yedili (2012), Kurşun Asker (2002), Reyting Hamdi (2002)

Yalancı Yabancı (2006)

Harun Kolçak Hakkında