Hande Yener Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Hande Yener

Asıl adı Makbule Hande Özyener olan Hande Yener 12 Ocak 1972 İstanbul doğumludur. 1 ablası vardır. Ortaokul eğitimi sonrasında konservatura gitmek istemiş ancak izin verilmeyince Erenköy Kız Lisesi ‘ne başlamıştır. Burada okulu 2.sınıfta terk ederek küçük yaşta bir evlilik yapmıştır. Bu evlilikten bir oğlu vardır. 1994 de boşanmıştır.
 

Hande Yener'in Müziğe Başlaması

Evli iken bir giyim mağazasında satış elemanı olarak çalışmaya başlamıştır. Burada çalışırken Hülya Avşar ile tanışmıştır. Hülya Avşar da onu Sezen Aksu ile tanıştırmıştır. Bu tanışma sonrası Aksu'nun 2 yıl vokalistliğini yapmıştır. Daha sonra yanından ayrılmış şan dersleri almaya başlamıştır. Bu aralarda çeşitli barlarda şarkılar söylemiştir. İstanbul'a dönmesi ile birlikte Altan Çetin'le birlikte çalışmaya başlamış ve ilk albümü “Senden İbaret” doğmuştur. Konservatuar eğitimi olmasa da özel dersler alarak sesini eğitmeyi başarmıştır.
 

Hande Yener Ve Albümleri

2000 yılında çıkardığı ilk albümü Senden İbaret'ten sonra 2002 yılında 1Sen Yoluna Ben Yoluma1 adlı albümü çıkarmıştır. Bu albümle birlikte artık Türk Pop Müziği’nde kalıcılığını kanıtlamıştır. Zamanla söz yazarı ve besteci kimliğini de katarak gelişim göstermeye devam etmiştir. 2006 yılında müzik kariyerinde radikal bir karar alarak elektronik müziğe geçiş yapmış ve “Apayrı” adlı bir albüm çıkarmıştır. 2008 yılında da “Hipnoz” adlı albümle elektronik müziğe devam etmiş çeşitli efektlerle dopdolu olan bir albüm sunmuştur. Ardından çıkardığı “Hande Maxi” albümü gelmiştir. Bu geçen yıllar içerisinde gerek müziğinde gerekse değiştirdiği imajıyla her zaman konuşulmayı başarmıştır.
 

Hande Yener ve Hit Şarkıları 

Müziğinin ilk yıllarındaki patladığı şarkı “Yalanın Batsın” olmuştur. Sonrasında “Sen Yoluna Ben Yoluma”, “Kırmızı”, “Kelepçe”, “Romeo”, “Aşkın Ateşi”, “Sopa”, “Ya ya ya”, “Sebastian” ve “Mor” gibi şarkıları hit olmuştur.
 

Hande Yener Ve Ödülleri

Hande Yener'in bu güne kadar 5 Altın Kelebek Ödülü 4 tane de Kral Müzik Ödülü vardır. 2013'de En İyi Sahne Performansı kategorisinde ödül kazanmıştır. 2007, 2011, 2012 de Yılın Türk Pop Müzik Kadın sanatçısı ödülünü almıştır.
 

Hande Yener ve Çıkardığı Albümler

Senden İbaret

Sen Yoluna Ben Yoluma 

Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor

Apayrı 

Nasıl Delirdim

Hipnoz

Hayrola

Hande'ye Neler Oluyor

Teşekkürler

Kraliçe

Mükemmel 

Hepsi Hit
 

Hande Yener her zaman Madonna'dan etkilendiğini ve hayranı olduğunu itiraf eden bir sanatçı olmuştur. İmajı, klipleri ve performansları ile sıkça benzerlikleri vardır. Hande Yener'in müzikteki amacı uzun yıllar dinlenebilecek albümler yapmak, müziğini güncel tutabilmek ve 7'den 70'e sevdirebilmek olmuştur. 2000'li yıllarda albümü 1 milyondan fazla satmayı başarmış 2013'te de Youtube da en çok izlenen Türk sanatçı olmuştur. Yalanın Batsın, Sen Yoluna Ben Yoluma, Kırmızı, Romeo şarkıları 2000'lerde En sıcak yaz şarkıları listesinde yer almış, en çok dinlenenler listesinde dâhil olmuştur.
 

Hande Yener'in müzikal tarzına gelince, dramatik soprano ses türündedir. Hemen hemen her albümünde müzikal anlamda değişiklikler yapmayı ilke edinmiştir. İlk 3 albümü pop müzik ritimleri ağırlıklı, Apayrı albümü alternatif müzik, house ve elektronik gibi müzikler olmuştur. 2007’de tamamen elektronik müzik olmuştur. 2008 yılında da albümünde ses efektleri kullanarak Türkiye’de kimsenin daha önce yapmadığı bir yenilik yapmıştır. 2010 yılından itibaren Sinan Akçıl'la çalışmaya başlayarak tarzını tekrar pop müziğe döndürmüştür. Ve halen de tarzı pop müziktir. Etkilendiği isim Madonna gerek müzik tarzı ile gerek imajı ile gerekse klipleri ile süre gelmektedir. Hande Yener'e göre müziğin dev ismi her zaman Madonna'dır. Albümleri ve diğer sanatçılarla olan düetleri ile birlikte düşünülürse Hande Yener Türk Pop Müziği’nde önemli sanatçılar arasında yer almayı başarmıştır.

Hande Yener Hakkında