Hande Ünsal Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Müziğin hayatımıza birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Hayatın stresinde ve zorluklarından müziğin etkisiyle kurtuluruz. Yorucu ve yoğun bir günün ardından sevdiğimiz bir müziği dinlemek bizim için terapi gibi olacaktır. Müziğin dinlendirici etkisi bizi bütün olumsuzluklardan uzaklaştırır. Dinlediğimiz müziğin melodisine ve sözlerine kendimizi kaptırır ve dünyadan uzaklaşırız. Her ruh halimize uygun olan bir şarkı mevcuttur. Üzgünsek hüzünlü şarkılara bırakırız kendimizi Mutlu bir gün geçiriyorsak da neşeli şarkıların hareketli ezgileri bizi daha da gülümsetir. Her durumda müzik ruh halimizi olumlu etkiler.

Herkesin sevdiği ve dinlediği müzik farklı olabilir. Her kişiye hitap eden müzik tarzı farklıdır. Müziğin kendi içinde birçok türü bulunmaktadır. Bu türler en çok dinlenenleri baz alırsak pop, rock, hard rock, rap, tekno gibi sıralanabilir. Her türün çok sayıda temsilcisi vardır. En çok eser verilen ve temsilcisi olan tür ise pop müziktir. Pop müzik, son yıllarda genç sanatçılar tarafından en çok eser verilen türdür. Pop müziğe çok sayıda eser veren bu genç sanatçılardan bir tanesi de Hande Ünsal'dır.

 

Hande Ünsal Hayatı

Hande Ünsal, 25 Şubat 1992 tarihinde İzmir'de dünyaya gözlerini açtı. Sanatçının annesi ünlü şarkıcı Niran Ünsal'dır. Sanatçı, annesi Niran Ünsal'ın 1990 yılında yaptığı Kaan Canbağ ile olan evlilikten dünyaya gelen tek çocuğudur ve Nida Ünsal'ın da yeğenidir.

 

Hande Ünsal Müzik Kariyeri

Haliç Üniversitesi Konservatuar bölümünden mezun olan sanatçının müzik hayatı 2011 senesinde çıkan 'Kumar' adlı parçayla başlamıştır. Hande Ünsal'ın tanınması Aydın Kurtoğlu'nun 'Köle' adlı şarkısında vokal yapmasıyla olmuştur. Şarkıcı bu parçaya sesiyle farklı bir renk katmış ve müzik sesi müzikseverler tarafından çok beğenilmiştir ve bu parçadan sonra geniş bir hayran kitlesine ulaşmayı başarmıştır.

Hande Ünsal bu şarkıdan sonra müzik kariyerinde emin adımlarla ilerlemeye devam etmiştir. İlk solo şarkısı olan 'İki Çift Laf' 2016 yılında piyasaya sürülmüş ve beğeni toplamıştır. Daha sonrasında ise 2018 yılında 'Oyna Oyna' ve 'Seni Sever miydim?' adlı şarkıları çıkarmış ve 'Seni Sever miydim?' yılın çok sevilen şarkıları arasına girmeyi başarmış ve Hande Ünsal'ın daha da ünlenmesini sağlamıştır. 'Nerdesin adlı şarkısını 2019 yılında müzikseverlerle buluşturan Ünsal'ın en son şarkısı ise 2020 yılında piyasaya çıkan 'İyi misin?' adlı şarkıdır.

 

Hande Ünsal’ın Çalıştığı Projeler

Hande Ünsal aynı zamanda usta müzisyen Cengiz Kurtoğlu'nun oğlu olan Aydın Kurtoğlu'nun birçok parçasında da görev almıştır. Ünsal,'Köle' şarkısındaki vokalliğinden sonra Kurtoğlu'nun 'Yana Yana' adlı şarkısının söz ve bestesini de sanatçı ile beraber yapmıştır. Aynı zamanda Aydın Kurtoğlu'nun seslendirdiği 'Öptüm' adlı şarkının sözü ve müziği de Hande Ünsal'a aittir. 'Hayırlı Günler' albümünde de vokallik görevini üstlenen Ünsal, Aydın Kurtoğlu ile birlikte başarılı parçalara imza atmıştır.

Hande Ünsal müzisyen bir annenin kızıdır ve oldukça güçlü bir sese sahiptir. Eğitimini de müzik üzerine almış olan sanatçı hayatına müzikle devam etmektedir. Çıkardığı şarkılar müzikseverler tarafından çok beğenilmiş ve müzik listelerinin üst sıralarında yer almıştır. Hande Ünsal aktif olarak müzik dünyasında yer almakta ve şarkıları üzerinde çalışmaya devam etmektedir.

 

Sanatçının Özel Hayatı

Hande Ünsal 21 yaşındayken aranjör Serkan Balan ile dünya evine girmiştir. 2013 yılında başlayan bu evlilik 2018 yılında sona ermiş ve ikili yollarını ayırmıştır. Ünsal geçen ay bir açıklama yapmış ve eski eşi ile tekrar sevgili olduklarını söylemiştir. Eşiyle birlikte oldukları dönemde birçok albüm ve single projesinde birlikte çalışmışlardır. Aydın Kurtoğlu'nun albümleri ve şarkılarında Hande Ünsal vokal görevini üstlenirken Serkan Balkan da aranjörlük görevini üstlenmiştir.

Hande Ünsal Hakkında