Haluk Levent Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Haluk Levent

Haluk Levent 26 Kasım 1968 tarihinde Adana’nın Yüreğir ilçesinde doğmuştur.  Dokuz kardeşli bir ailenin sekiz numaralı erkek çocuğudur. Adana da gecekondu mahallerinden birinde yaşamışlardır. Babasının rahatsızlığı sebebiyle ona borçla aldığı ilaçlarla bakarak onun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmış biridir. O sıralar müzikle uğraşıyor ama gitarının kopan tellerini parasızlıktan tamir bile ettiremiyordu.  Babasının vefaatin’den sonra Antalya’ya gitmeye karar verdi. Antalya’da pazarlama işine girdi. Mutfak malzemeleri satmaya başladı. Çok fazla tutamayarak başarısız oldu.  Birçok ticaret işinde başarısız olan genç yaşta ki küçük adam çok zeki ve başarılı bir insandı. Ailesine çok düşkün olması onun aile kavramını açıkça göstermektedir.
 

Öğrencilik Yılları Uzundu

Uzunca bir öğrencilik yılları oldu.  Karadeniz Teknik üniversitesi orman mühendisliği, Kastamonu meslek yüksek okulu bilgisayar programcılığı, Ortadoğu teknik üniversitesi fizik bölümü, Ankara üniversitesi muhasebe bölümlerini kazandı. Sınavları kazanıyor ama maddi yetersizlikten dolayı devam ettiremiyordu. Kastamonu meslek yüksek okulundan siyasi bir suç yüzünden atılmıştır. Fakat O çok hırslı başarılı bir öğrenciydi ki bir sene sonra tekrar aynı üniversiteyi kazanarak bu defa muhasebe bölümüyle Kastamonu üniversitesine başladı.
 

Rota İstanbul A Gelince Hayatı Değişti

1992 de İstanbul a gelerek Ortaköy de bir barda çalmaya başlayarak başarının ışığını görerek 1993’ te ‘’ yollarda ‘’  albümünü çıkarttı. İki yüz bin sattı. Albümün adı o zamana kadar geçen hayatını anlatıyordu. Anadolu rack 70  yıllardan sonra ikinci yükselişini işte Adana’dan çıkan gelen bu genç sayesinde yaşadı. 1995 yılında ‘’ gece vakti ‘’ albümünü çıkartarak albümü bir milyon sattı. Haluk Levent artık yeni Anadolu rockımız  olmuştu. Açık hava konserlerini yakından takip eden bir sanatçıdır. Yeni türkü ve Mfo grubu idolleriydi.
 

Hayatta Karşılaştığı Engeller

Başarıya giden yolda önüne engeller çıkarak 1997 yılında çek, senet işlerinden başı belaya girerek dokuz ay boyunca hapse girdi. Bu sırada hiç boş durmadı. İçeri girmeden önce yaptığı kayıtlardan oluşan ’’ Mektup ‘’  albümünü çıkarttı. İçeriden dışarıya bir mektup yazdı ki, dışarıdan milyonlarca kişiye ulaştı. Hapiste uzun saçlarını kesip akkuyu da yapılması düşünülen nükleer santralı projesini protesto etti. İçeride ‘’ kedi köprüsü ‘’ isimli ilk kitabını çıkarttı. Hapisten çıktığında bu defa askerlik için gitmesi gerekiyordu. ‘’ Yine ayrılık ‘’ albümünü yaparak askere gitti. Hemen hemen 2005’e kadar her yıl yeni albüm çıkarttı.
 

Askerlikten sonra

Türkiye’yi karış karış gezerek her hücra köşede konserler verdi. Bazen sahnede gitarıyla baş başa olur, bazen sahnede değil sokak kösesinde tek başınadır. Anadolu halk ve barış partisi ve ahbabın genel başkanıdır. Sessiz sedasız gelirinin yarısını kurumlara bağışlayarak bunu medyadan gizlemiştir. Üniversite sınavına işinden dolayı sadece bir dakika geç kalan Mehmet Kara isimli öğrencinin bir yıl boyunca masraflarının karşılanması için aracı olmuş yardımsever bir sanatçıdır. 1999 depreminde de İzmir plaj yolunda yemek çadırı kurdu ve kendi elleriyle yemek dağıttı.  Sosyal medyada kendisinden borç isteyen hayranına para göndererek herkesi şaşırtmaya devam etti. O artık halktan bizlerden birisi olmuştu. Yaptığı  yardımların duyulmasını istemeyen bu insandır. Günden güne yükselen yükseliş grafiği gönüllerde taht kurdu. Adananın parlayan güneşi adananın havasını  buz gibi verdiği konserlerle seyircisinin içini ısıtmaya devam  eden sanatçılardan biridir. Birçok güzel ve dinlenen albümü bulunan Haluk Levent günümüzde hala konserlerine devam ediyor ve her yıl yeni şarkılarla dinleyicilerine güzel bir müzik zevki yaşatmaya devam ediyor.

Haluk Levent Hakkında