Hakan Taşıyan Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Hakan Taşıyan Türkiye’nin hem şarkı sözü yazan, hem beste yapan, hem de sesi ile ünlenmiş sanatçılarından bir tanesidir. Sanatçının müziğe olan ilgisi  çocukluk yıllarında saza olan ilgisi ile ortaya çıkmıştır. Bu ilgisinden dolayı erken yaşlarda saz çalmaya başlamıştır. Sanatçının sazdaki başarısı sebebiyle babası ile birlikte düğünlere giderek buralarda müzik çalmaya devam etmiştir. Askerliği sırasında ise birçok komutanı tarafından desteklenen sanatçı bu özgüven ile ilk kasetini piyasaya çıkarmıştır. Sanatçı ilk albümünü çıkarmaya çalıştığı sırada İstanbul Unkapanı’nda birçok yapımcı ile görüşmüştür. Fakat bu yapımcılar Müslüm Gürses’e olan benzerliği sebebiyle albüm çıkarmasına destek olmamıştır. Bu şekilde başarıya ulaşamayacağını fark eden Hakan Taşıyan Ankara’da sıla müzik ile görüşerek “Hesabım Bitmedi” albümü ile sanat dünyasına ilk adımı atmıştır.


Meslek Hayatındaki Yükselişi

Hakan Taşıyan ilk albümünü çıkardıktan sonra 1997 yılında ikinci albümünü piyasaya çıkarmıştır. İkinci albümü Sensiz İki Gün Oldu, birçok sanatçının arasından sıyrılarak oldukça başarılı olmuştur. Sanatçının tarzı ve şarkıları söylemekte ki yeteneği birçok dinleyicinin hayran olmasını sağlamıştır. Sanatçının konserleri hayran kitleleri tarafından dolmaya başlanmıştır. Türkiye’de artık Hakan Taşıyan ismi dillerden dillere dolaşmaya başlamıştır. Sanatçının daha sonrasında çıkarmış olduğu albüm “Gözün Sevem “isimli albümdür.


Oyunculuk Kariyeri

Hakan Taşıyan’ın sanat hayatındaki başarısı sadece şarkı söylemekle kalmamıştır. Sanatçının hem fiziki olarak hem de karakteristik yapısı onu televizyon dünyasına da adım atmaya teşvik etmiştir. 1998 yılında albümü ile aynı adı taşıyan “Hesabım Bitmedi” adlı dizide oyunculuğa ilk adımını atmıştır. Bu dizide Hakan Taşıyan Hilal Aslangiray ve Ebru Destan ile başrol oynayarak oyunculuktaki başarısını da kanıtlamıştır. Daha sonrasında Türkiye’de pek çok kişinin izlemiş olduğu “Güz Gülleri” adlı dizide başrol oynamıştır. Sanatçının Güz Gülleri dizisinde oynamış olduğu Kemal karakteri ise birçok kişi tarafından oldukça sevinmiştir. Hakan Taşıyan daha sonrasında Murat Cemcir ve Ahmet Kural’ın başrollerinde olduğu Kardeş Payı adlı dizide de zaman zaman konuk oyuncu olarak oynamıştır. Sanatçının ağır abi hali ve kardeşlik, arkadaşlık duygusuna vermiş olduğu önem sebebiyle hayran kitleleri tarafından her zaman efendi kişiliği ile sevilmiştir.


Aile Hayatı

Hakan Taşıyan aslen Ankara’da doğmuştur. Çocukluk yıllarında ekonomik durumları oldukça kötüdür. Kendisi 13 kardeştir. Hakan Taşıyan’ın babası Doğu kökenli annesi ise Trabzonlu bir hanımefendidir. Babası düğünlerde meyhanelerde klarnet çalarak hem kardeşini hem Hakan Taşıyan’a bakmaya çalışmaktaydı. Bu dönemde Hakan Taşıyan ve müziğe olan ilgisi başlamıştır. Sanatçı zorlu geçen çocukluk yıllarının ardından müzik hayatına adım attıktan sonra hayatında birçok güzellikler meydana gelmiştir. Efendi kişiliği ile Türk halkı tarafından sevilen Hakan Taşıyan arabesk şarkılardaki başarısı ile de arabesk severlerin gönlünü kazanmayı başarmıştır.

 

 


Hakan Taşıyan Şuan Nerede?

Hakan Taşıyan bir süre ekranlarda görülmemiştir. Daha sonrasında 2017 yılında ise yeniden çıkış yaparak hayranlarıyla buluşmuştur. İlk çıktığı dönemlerde daha kilolu olan Hakan Taşıyan bu dönemlerde zayıflamış ve daha farklı bir görünümle ortaya çıkmıştır. Bir dönem Hakan Taşıyan’ın alkol tedavisi gördüğüne dair haberlerde dolaşmaktadır. 2018 yılında Hakan Taşıyan’ın çıkarmış olduğu albüm “Sessiz sedasız dönüş” ismiyle patlamıştır. Bu albümde toplamda 9 şarkısı bulunan sanatçı birçok ünlü isimle çalışmıştır. Albümünde Mehmet Ali öç, Yusuf Bulut, Fethi demir gibi birçok müzik adamının şarkıları bulunmaktadır. Albümün aranjeleri de Fethi Karaduman, Göksun Çavdar gibi ünlü isimler tarafından yapılmıştır. Hakan Taşıyan'ın şarkılarındaki ve sesindeki başarısı müzik hayatına ara verse bile kaldığı yerden aynı hızla devam etmiştir.

Hakan Taşıyan Hakkında