Hakan Altun Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Hakan Altun

Şarkıcı ve besteci bir isim olan Hakan Altun, Türk Müzik Dünyası’nda besteleriyle geniş kitlelerce sevilen biridir. Güçlü sesi ile yorumladığı şarkılarla büyük beğeni toplayan sanatçı, yaptığı bestelerle de müzik hayatındaki başarısını pekiştirmiştir. Aşk şarkılarının bir numaralı ismi haline gelen Hakan Altun, müzikal çalışmaları sayesinde insanların duygularına tercüman olmuştur. Yaptığı albüm çalışmalarıyla adından sıkça söz ettirmeyi başarmış olan sanatçı, müzik eğitimiyle yeteneğini harmanlamış ve başarılı eserler vererek her kesimden insan tarafından büyük ilgi görmüştür. Romantik şarkıların ve bestelerin ustası sanatçı, başarıları kadar özel hayatıyla da ilgi görmektedir.
 

Hakan Altun Kimdir?

13 Ağustos 1972 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Hakan Altun, aslen Siirtlidir. Annesinin adı Meral Altun, babasının adı Hasan Altun’dur. Sanatçının babası eski bir futbolcudur ve lakabı Arap Hasan’dır. İki kardeş olan Hakan Altun’un Seda isimli bir kız kardeşi bulunmaktadır. İlkokul eğitiminden sonra müziğe olan ilgisinde dolayı İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuarı’nda eğitim alan sanatçı, ortaokul, lise ve üniversite eğitimini tamamlayarak müzik alanında daha aktif olmaya başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler dalında yüksek lisans yaptıktan sonra müzik alanında çalışmaya başlayan Hakan Altun, yetenekli ve çalışkan yapısı sayesinde kısa sürede büyük adımlar atmıştır.
 

Hakan Altun’un Kariyer Başlangıcı

Eğitimini tamamladıktan sonra 1994 yılında Edirne Türk Devlet Müziği topluluğunda yer alan Hakan Altun, müzik hayatına ilk olarak ud çalarak başlamıştır. Üç sene bu toplulukta ud çalan sanatçı, kariyerini daha farklı yönde ilerletmeye karar vermiş ve 1997 yılında görevinden istifa etmiştir. Eğlence hayatında yer almak isteyen ve müzik kariyerine bu alanda devam etmek için çalışmalar yapan sanatçı, popüler eğlence mekânlarında sahne alarak müzik dünyasında yer edinmek için başlangıç yapmıştır. Albüm hazırlamak isteyen ve en büyük hayalini gerçekleştirmek için büyük çaba gösteren Hakan Altun, 1998 yılında Ankara’da askerlik yaptığı dönem albüm çalışmalarına başlamıştır.
 

Hakan Altun’un Profesyonel Sanat Hayatı

Ankara’da askerlik yaptığı dönemde bestecilik yeteneğini keşfeden ve bu alanda çalışmalara başlayan Hakan Altun, “Hani Bekleyecektin” isimli şarkısını burada yazmıştır. Askerde temelini attığı ilk albüm çalışmalarını 1999 yılında çıkardığı ilk solo albümüyle tamamlayan sanatçı, ilk albümüyle büyük beğeni toplamıştır. Bunun üzerine albüm çalışmalarına ara vermeden devam eden Hakan Altun, “Ağlamak Yok Yüreğim” “Nefesimsin” “Yaralı Bir Akın Öyküsü” “Hediye” “Küstüm Aşklara” albümleriyle sanat hayatında önemli bir isim haline gelmiştir. Her albümünde satış rekorları kıran ve müthiş çıkışlar yakalayan sanatçı, müzik dünyasında tanınan ve her kesim tarafından sevilen biri olmuştur. Sanatçının profesyonel çalışmaları sayesinde yakaladığı şöhreti her geçen gün artmaktadır.
 

Hakan Altun Besteleri

Besteleriyle zirveye çıkan Hakan Altun, bestelerini kendi yorumladığı gibi birçok ünlü için de çalışmalar yapmıştır. Yorumlama yeteneğinin yanı sıra besteciliğiyle sanat dünyasında değerli bir isim olan Hakan Altun’un eserleri Cengiz Kurtoğlu, Bülent Serttaş, Hande Yener, Seda Üren, Muazzez Ersoy, Gülben Ergen, Kibariye, Ercan Saatçi, Ebru Gündeş gibi birçok ünlünün albümünde yer almaktadır. Buğulu sesi ve kendi tarzını oluşturan yorumlamasıyla büyük ilgi gören sanatçı, romantik besteleriyle ve aşk şarkılarıyla müzikseverler tarafından sevilmektedir. Çıkardığı her albümle büyük başarı yakalayan sanatçı, bu başarısını güçlü ve buğulu sesinin yanı sıra kendi hazırladığı bestelerine borçludur.
 

Hakan Altun Hakkında

Müzik hayatına Edirne Türk Devlet Müziği topluluğunda ud çalarak başlayan Hakan Altun, sonrasında Ayşe ve Aykut isimli arkadaşlarıyla kurduğu AHA isimli grupla çalışmalarına devam etmiştir. İyi derecede ud, gitar, cümbüş ve klavye çalan sanatçı, güler yüzlü kişiliğiyle bilinmektedir. Özel hayatında Seray Sever ve sonrasında Ebru Gündeş ile aşk yaşayan Hakan Altun, Ebru Gündeş’e 2005’te akrostiş tekniğiyle yazdığı “Bu Kalp Senin İçin Atacak” şarkısıyla bestecilik konusundaki başarısını bir kez daha kanıtlamıştır. 2008 yılında beyninde tespit edilen tümör nedeniyle beyin ameliyatı olan Hakan Altun, müzik çalışmalarına devam etmektedir.

Hakan Altun Hakkında