Güllü Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Türkiye’de arabesk müzik ve roman denilince akla ilk Güllü ismi gelmektedir. Güllü her biri farklı hikâyeler barındıran birbirinden farklı arabesk albümler ile müzik piyasasında uzun yıllar isminden söz ettirmiştir. Son albümün üzerinden yıllar geçmesine rağmen müzikleri hala dillerden düşmemektedir.



Güllü Kimdir?

Asıl ismi Gül Tut olan güllü 15 Ekim 1973 senesinde İstanbul’un Kasımpaşa semtinde dünyaya gelmiştir. Annesinin ismi Yücel Günyer babasının ise Gür Tut’tur. Gür Tut 2008 yılında vefat etmesi sonucu Güllü eğitim hayatını yarıda bırakıp çalışmak zorunda kalmıştır.

Kökeni roman olan Güllü eğitimini ortaokula kadar sürdürebilmiştir. Daha sonra ailesine bakabilmek için çeşitli işlerde çalışarak gelir elde etmeye çalışmıştır. Gül Tut ( Güllü ) 15 Ekim ayında dünyaya geldiği için Terazi burcu olduğu bilinmektedir.

 

Güllü’nün Sanatçılık Hayatına İlk Adımları

Güllü henüz 15 yaşında iken farklı işlerde çalışarak ailesini geçindirmek durumunda kalmıştır. Bu işlerden bir tanesi ise düğün salonlarında şarkıcılıktır. Düğün salonlarında şarkıcılık yapan Güllü kendi semtinde Kasımpaşalı Güllü olarak tanınmaya başlamıştır.

Kasımpaşalı Güllü lakabı Kasımpaşalı olmasından kaynaklıdır. Düğün salonlarında oldukça amatör şekilde oldukça fazla sahne deneyimine kavuşmuştur. Güllü Düğün salonları sayesinde eşsiz yeteneği olan sesi ile birlikte müzik dünyasında ise yavaş yavaş adından söz ettirmeye başladı.



Güllü’nün Evlilik Hayatı

Güllü 26 yaşında büyük bir aşkla evlenmiştir. Evlilik hayatına başladığı dönemlerde kocası tarafından müzikle olan bağlantısı neredeyse tamamen kopmuştur. Müzikten kopamayan Güllü hem evliliği hem de müziği aynı anda yapmak istemiştir. Lakin Kocası buna karşı gelip müziği bıraktırmıştır.

Müzikten tamamen kopan Güllü evlilik hayatında da büyük sıkıntılar çekmeye başlamıştır. Büyük bir aşk duyarak evlendiği lakin evliliği istediği gibi gitmeyip 6 sene sonra ayrılmışlardır. Evliliği bir türlü yoluna girememesinin nedenleri kocası tarafından gördüğü şiddet olarak bilinmektedir.



Güllü’nün İlk Albümü

Güllü 6 senelik evliliğin ardından tekrar müzik ile çalışmalara başlamıştır. Müzik dünyasına hızlı bir dönüş yapan Güllü ilk profesyonel albümü olan ‘ Oyuncak Gibi’ albümünü piyasaya sürmüştür. Bu albümle birlikte büyük bir ilgi gören Güllü basamakları hızlı bir şekilde tırmanmaya başlamıştır.

İlk albümü ile büyük sükse yapan Güllü arabesk müzik dünyasında bilinen bir sanatçı haline gelmiştir. Çoğu kaset firmasının peşinden koştuğu Güllü eşsiz bir sese sahip olmasının yanı sıra şarkılarının birçoğu kendi geçmişinde yaşamış olduğu ağır yaraları simgelemektedir.

 

Güllü’nün Çocukları

Güllü bildiğimiz üzere 26 yaşında büyük bir aşk yaşayarak Gürol Gülter ile nikâh masasına gitmişti. Lakin evliliği büyük hayal kırıklıkları ile 6 sene sonunda bitmişti. Bu evlilikten Güllü iki tane çocuğu dünyaya getirmiştir.

Tuyam Ülkem ve Tuğberk Yavuz isimli biri erkek biri kız olmak üzere iki çocuk sahibi olan Güllü çocuklarına kendisi bakmaktadır. Geçimlerini müzik ile sağlayan Güllü’nün net geliri bilinmemektedir. Daha sonrasında evlilik hayatı olmayan Güllü yaşamına aynı şekilde devam etmektedir.



Güllü’nün Tüm Albümleri

Güllü her çıkarttığı albüm olay etkisi yaratmıştır. Şarkılarına kendi yaşadığı acı dolu hayatını katıp yorumlayan Güllü arabesk müzikte şöhretinin zirvesine çıkmıştır. Güllü’nün albümleri ise şu şekildedir: Vurda Öyle Git, Kopamam Senden, Gülüm Var, Zalim ( Nereden Sevdim O Zailimi ), Sabah Olmadan, Kasımpaşalı, Oyuncak Gibi, Doyamadım, Ödüm Kopuyor sevilen ilk albümleridir. Daha sonraları ise Mest Oldum, Senin Olmaya Geldim, Kime Âşıksın, Kaybolan Aşk, Bir Sevgi Borcun Var, Her şeyim Oldun, Unuttum işte besteleri ile arabesk dünyasına nam salmıştır. Güllü halen aktif şarkıcılık hayatına devam etmektedir.

Güllü Hakkında