Gökhan Türkmen Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Gökhan Türkmen 1 Eylül 1983 İstanbul doğumludur. Başak Burcudur. Baba tarafından Rizelidir. Habire Yahşi Lisesi mezunudur. 1997 yılından itibaren hayatına gitar girmiştir. 2003 yılında Kocaeli Üniversitesi Endüstriyel Yönetim Bölümü’nden mezun olmuştur. Eğitimi bittiğinde şan eğitimi almaya başlar. Ve bununla birlikte artık sahne alarak müzik hayatına girişi yapmıştır. Büyük İnsan adlı parça sosyal platformda 5 milyon kişi tarafından tıklanmasıyla Gökhan Türkmen ismi adeta parlamıştır. Bu şarkının ardı sıra Dön ve Efkârlıyım ile şarkıların beğeni alma oranları yükselmeye devam etmiştir. Daha sonra hayatına Aykut Gürel desteği girince 2008 yılında Büyük İnsan albümü 2010 yılında da Biraz Ayrılık albümü gelmiştir.
 

Biraz Ayrılık Albümü
 

2010 yılı albümü olan Biraz Ayrılık çok büyük bir başarı elde etmiştir. Radyo ve müzik kanallarında en çok çalınan şarkılar arasında olmuş ve ödül almıştır. Bu albümde Biraz Ayrılık, Rüya, Ayıp Ettin ses getiren şarkılarıdır. Ayıp Ettin ve Bir Öykü klipleri de dikkat çekmiştir.
 

2012 yılında Bitmesin adlı şarkısı da haftalarca 1 numarada kalmayı başarmıştır. Üst üste aldığı bu başarılarla konser maratonu da hız kesmeden devam etmiştir. Müzik hayatında yer alırken İşler Güçler adlı dizide oyunculuk deneyimi de olmuştur. Televizyona adım atmasıyla birlikte bir müzik yarışmasında jüri görevinde daha sonra da dizi müzikleri yapmalar başlamıştır. Ancak müzik ve şarkılar onun hayatında başka olduğundan 2014 yılında En Baştan albümü gelmiştir. Bu albümde de Çatı Katı adlı şarkı ve klibi büyük beğeni almıştır.
 

Gökhan Türkmen 2014-2015 Yolculuğu Sırasında
 

Gökhan Türkmen için müziğin içinde olduğu her dal hayatında yer aldığından 2014 de yeni albüm ve yine büyük başarılar, çekilen dikkat çekici video klipler, 2015 yılında kendi kurduğu yapım şirketi ile birlikte yeni projelere imza atmalar başlamıştır. Bu yıllar arasındaki yolculuğunda üniversiteler tarafından En İyi Erkek Sanatçı ve En İyi Albüm kategorilerinde ödüllere layık görülmüştür.
 

Gökhan Türkmen 2015 yılında Taş ve Korkak isimli şarkılarını sevenleri ile paylaşmıştır. Korkak adlı şarkısının klibi bir film tadında olup yine dikkatleri üzerine çekmiştir. Artık Gökhan Türkmen denildiğinde klip çeşitliliği ve kliplerdeki oyunculuk performansı da akla gelmektedir. 2016 yılında Ayşegül Aldinç'in albümünde sanatçı ile birlikte düet yapmasının ardından aynı yıl Vay Halimize adlı şarkısını çevre kirliliği konusundaki duyarlı yaklaşımını da katarak sunması ile etkisini arttırmıştır. Şarkıyı Tuz gölünde çektiği video kliple taçlandırmıştır.
 

Gökhan Türkmen- Harun Kolçak İş birliği
 

2016 yılında Harun Kolçak ile yaptığı iş birliği sonrasında Yanımda Kal şarkısı büyük beğeni toplamıştır. Harun Kolçak'ın 25.sanat yılının bir saygı projesi anlamını taşımaktadır. Harun Kolçak bu dönemde ciddi bir rahatsızlıkla savaşmakta ve tedavi görmektedir.
 

2016 senesinde 4. stüdyo albümü olan Sessiz sevenlerine sunulmuştur. Albümdeki 14 şarkı çıkış parçası olma özelliğini taşımıştır. Öyle Güzel ki, İnsanız Ayıbı yok dikkat çekenleridir. Özellikle İnsanız Ayıbı Yok adlı şarkısının tüm geliri Ege Orman Vakfında bir fidanlık için oluşturma planı bünyesinde doğa konusundaki hassasiyet dikkati çektirilmiştir. Gökhan Türkmen denildiğinde yararına konserler, video klipler, ihtiyacı olanlara malzemeler dağıtmak gelir. Şehir dışlarında yaptığı akustik konserlerde Geleceğe Işık Tut Projesi ile ihtiyacı olan okullara malzeme yardımı yapmıştır.
 

Gökhan Türkmen ve Özel Hayatı
 

Gökhan Türkmen evli bir 2 kız çocuk babasıdır. 2017 yılında Aşk Lazım adlı şarkısı ve beraberinde bir marka için reklam jingle'ı yapmıştır. Sessiz albümünün video klipleri bu dönemde arka arkaya gelmiştir. Şarkıların klipleri birbirine bağlı hikayeler olarak yapılması da yine dikkat çekici olmasında etkendir. Gökhan Türkmen için müziğe yatırım yapmak her zaman için olması gerekendir.

Gökhan Türkmen Hakkında