Gökhan Tepe Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Herkesin sanatçı dalında farklı hikayeleri bulunmaktadır. Adanalı baba ile Rizeli anneden dünyaya gelmiştir. Gökhan 8 Şubat 1978' de İstanbul’da Sema ve Hüsmen Tepenin ilk çocukları olarak doğdu. Annesi Sema Hanım mimarlık ile uğraşmaktadır. Babası ise organizatörlük yapmaktadır. Bir de Kayhan isminde erkek kardeşi vardır.
 

Eğitim Hayatı
 

İlkokuldan beri müziğe yeteneği olan ve bunun fark edilmesi üzerine 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nı tercih etti. 1996 yılında müziğe ilk adımını attı.


İş Hayatı
 

1996 yılında müziğe ilk adımını atan Gökhan Tepe 2000 yılında ilk oyunculuk tecrübesi kazanmıştır. Birçok dizide rol almıştır. "Benim İçin Ağlama" isimli dizide yer almıştır. Gökhan Tepe 2007 yılında Maçolar Dizisinde Burhan Öçal ile Özlem Tekin’le birlikte rol almıştır. Hemen sonrasında Kanal D' de yayınlanan " Elveda Derken" adlı dizide başrolde yer aldı. Hem müzik hem oyunculuk ile iş hayatında birçok gelişmeler meydana gelmeye devam etmiştir. Televizyondaki başarısından dolayı Elveda Derken dizisinin Arap ülkeler ve Orta Doğu’da ünlenmesiyle Gökhan Tepe Mısır, Cezayir, Katar, gibi yerlerde konserler verdi.
 

Sanatçı kendi albümünde kullandığı bestelerin yanında başka sanatçılara da beste yapmıştır. Bazı şarkılarına klip çekmiştir. Kalan boş zamanlarında severek yüzme, fitness, kitap okuma, fotoğraf çekme değerlendirmektedir. Beğendiği sanatçılar içinde Sezen Aksu ve Sting yer alıyor.
 

Sanat Hayatı
 

Sanatçı Gökhan Tepe ilk albümünü çıkardı ardından klipler çekti ayrıca dizilerde rollerde yer almaktadır. 1996 Sanatçı ilk albümünü Çöz Beni’yi Ulus Müzik etiketiyle piyasada sundu. Bu albümde bulunan "Dönmem", " Aşk Belası Zor Gelir", "Çöl Çiçeğim", "Bayıldım" isimli şarkılarına klip çekmiştir.

1999 yılında aynı sene içerisinde yer alan "Canözüm" adlı müzik kariyerini bir adım daha öne atmıştır. Çıkış şarkısı olan "Canözüm", "Seni Bana Vermediler", "Sevmeler Yasak Bana" adlı şarkılarına da klip çekmiştir. 2000 yılında " Benim için Ağlama" dizisinde yer almıştır. 2002 yılında yayınlanan albümü "Belki Hüzün Belki de Aşk" Bu albümde bulunan Annem, Ben Delinin Biriyim ve Tanrım Affeder Mi ile şarkılarını kliplendirdi. 2006 yılında ise yeni albümünde "Yürü Yüreğim" de İnsanoğlu, Gel Aşkım, Kaç Kere şarkılarını kliplendirdi.
 

2010 Yılı Sonrası
 

Sanatçı kariyerinde ilk single çalışması "Birkaç Beden Önceyi" 2010 Kasım ayında severlerle buluşturdu. 2011 yılın da üstlendiği " Aşk Sahnede" albümünde Kırmızı Halı, Yalan olur, Söz adlı şarkılarını kliplendirdi. Prodüktörlüğünü üstlendiği 7. albümünde Kendim Gibiyi 14 Aralık 2012 tarihinde müzik severlerle bir araya getirdi.
 

Albümün klipinde yer alan ilk olarak Tanrım Dert Vermesin adlı şarkısına sonrasında ise Üç Kelime, Veda Makamı, Adı Aşk Olsun, isimli şarkılara klipler çekilmiştir. Baktığınızda sanat hayatında oldukça gelişmeler yaşamış birçok çalışmalar yapılmıştır.
 

2014 yılında Şebnem Sungur'a ait bestesi kendisine ait olan Gelsen de Anlatsam adlı şarkısıyla single ile müzik severlerle bir araya getirmiştir. Her gün ve haftalarca en çok çalınanlar sırasında 1. Sırada yer almış radyo ve televizyonlarda haftalarca dinlenmeye devam etmiştir. 2015 yılının mart ayı ile sanatçı 8.albümüde bu şarkıların versiyonunda bulunduğu dinleyicileri ile buluşturmuştur.
 

Seninle Her Yere adlı bu albümün bestelerinde kendi imzasını taşıyan sanatçı sözlerde ise Ayla Çelik, Şebnem Sungur, Hakkı Yalçın başarılı sanatçılarla çalışmıştır. Gökhan Tepe albümün Murat küçük yönetmeliğinde ilk video klipliğini Kader isimli şarkıya çekmiştir.


Albümleri

1995- Çöz Beni
1999- Can özüm
2002- Belki Hüzün Belki de Aşk
2006- Yürü Yüreğim
2009- Vur
2011- Aşk Sahnede
2012- Kendim gibi

Gökhan Tepe Hakkında