Gökhan Özen Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Gökhan Özen

Åžarkıcı, müzisyen, söz yazarı, besteci, aranjör, müzik direktörü ve oyunculuk gibi çeÅŸitli alanlarda büyük baÅŸarılar elde etmiÅŸ bir isim olan Gökhan Özen, Türk sanat dünyasında önemli bir sanatçıdır. Tam adı Ahmet Gökhan Özen olan sanatçı, küçük yaÅŸlardan itibaren müzikle uÄŸraÅŸmıştır. Ankara’da baÅŸlayan hayatına Ä°stanbul’da devam ederek sanat hayatındaki baÅŸarı basamaklarını büyük bir istikrarla tırmanan Gökhan Özen, pop türünde yapığı müzik çalışmalarıyla geniÅŸ bir hayran kitlesine sahiptir. Hit olan ÅŸarkılarının yanında oyunculuk yeteneÄŸiyle de büyük bir baÅŸarı elde eden sanatçı, profesyonel müzik çalışmalarına baÅŸlamasıyla birlikte kısa sürede birçok kesim tarafından tanınmış ve sevilmiÅŸtir.
 

Gökhan Özen Kimdir?

29 Kasım 1979 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Gökhan Özen, ilköÄŸretim ve ortaöÄŸretim eÄŸitimini Ankara’da tamamlamıştır. Ä°lkokul, ortaokul ve lise öÄŸrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamlayan sanatçı, 1996 yılında liseyi bitirmiÅŸtir. EÄŸitim süresi olan 1986 ve 1988 yıllarında Ankara Devlet Opera ve Balesi Çok Sesli Çocuk Korosunda müzik eÄŸitimi alarak kendini bu yönde geliÅŸtirmeye baÅŸlayan Gökhan Özen, TRT Ankara, TSM Çocuk Korosunda üniversite öÄŸrenimine baÅŸlayana kadar ÅŸarkı söyleme fırsatı yakalamıştır. Ä°stanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazanması üzerine Ankara’dan ayrılan sanatçı, 1996 yılında Ä°ktisat Bölümü’nde eÄŸitimine devam etmiÅŸtir. Üniversite eÄŸitimi döneminde de müzikten kopamayan sanatçı, 1998 yılında Akademi Ä°stanbul’da gitar eÄŸitimi almıştır.
 

Gökhan Özen’in Kariyer BaÅŸlangıcı

1997 yılında henüz üniversite öÄŸrencisiyken Radyo Tatlıses’te ilk defa programa çıkan Gökhan Özen, 2000 yılında ilk albüm çalışmasını yaparak kariyer baÅŸlangıcındaki en önemli adımını atmıştır. “Özelsin” isimli ilk albüm çalışmasıyla sanat dünyasında yer edinmeye baÅŸlayan sanatçı, ilk albümünde yer alan ÜÅŸüyorum isimli ÅŸarkısının video klibini de çekmiÅŸtir. Çocukluk döneminde baÅŸlayan müzik çalışmalarının sonrasında yaptığı albüm çalışmasıyla baÅŸarı yakalayan Gökhan Özen, Türk Müzik Dünyası’nda önemli bir isim haline geleceÄŸinin ilk sinyallerini de bu dönemde vermiÅŸtir. Ä°lk albüm çalışmasının ardından müzik çalışmalarına ara vermeden devam eden sanatçı, kısa sürede büyük beÄŸeni toplamıştır.
 

Gökhan Özen’in Profesyonel Sanat Hayatı

2000 yılında yaptığı Özelsin isimli ilk albüm çalışmasıyla adından söz ettiren Gökhan Özen’in sanat dünyasında büyük bir çıkış yakalamasını 2001 yılında çıkardığı ikinci albüm çalışması saÄŸlamıştır. Ä°kinci albümünde yer alan “Aramazsan Arama” ÅŸarkısıyla kısa sürede geniÅŸ bir hayran kitlesi edinen sanatçı, gençlerin sevgili haline gelmiÅŸtir. 2004 yılında 14 Åžubat Sevgililer Günü için özel olarak hazırladığı “Her Åžeyde Biraz Sen Varsın” isimli CD çalışmasıyla ününe ün katan Gökhan Özen, toplam 12 albüm çalışması yapmıştır. En son 2015 yılında “Maske” isimli albüm çalışması yapan sanatçı, yaptığı her albümle kendi rekorunu kırmış ve genç yaÅŸtan itibaren baÅŸarı büyük baÅŸarı elde etmiÅŸtir. Åžarkıcılığının yanı sıra dizi oyunculuÄŸuyla da beÄŸeni toplayan sanatçı, “Yıldız Masalı” Yalan Dünya” ve “Sevda ÇiçeÄŸi” isimli üç dizide rol almıştır.
 

Gökhan Özen’in BaÅŸarıları

Genç yaÅŸta sanat dünyasında önemli baÅŸarılar elde eden sanatçı, 2000 yılında yaptığı ilk albüm çalışmasıyla yarım milyona yakın bir satış yakalamıştır. Üzerinden uzun yıllar geçmesine raÄŸmen birçok hit ÅŸarkısı hala dinlenen sanatçı, 2003 yılında çıkardığı üçüncü albümü olan “Civciv” ile 3 gün içerisinde 300 bin satış rekoru elde etmiÅŸtir. Söz ve müzik çalışmaları ile kendi ÅŸarkılarını oluÅŸturan Gökhan Özen, Mü-yap'ın Diamond ödülü almıştır. 2000 yılında baÅŸladığı albüm çalışmaları ile 2013 yılına kadar 10 albümle tamamlayan sanatçının bu sürede albüm satışı 5 milyonu bulmuÅŸtur.
 

Gökhan Özen Hakkında

Albümleriyle büyük baÅŸarı elde eden Gökhan Özen, dizi oyunculuÄŸu ve dizi müziÄŸi çalışmalarıyla da baÅŸarısına baÅŸarı katmıştır. 7 Temmuz 2010 tarihinde Selen Sevigen’le evlenen sanatçının 2012 ve 2015 tarihlerinde dünyaya gelen iki kız çocuÄŸu vardır. EÅŸi Selen Sevigen, CHP Ä°stanbul Milletvekili Mehmet Sevigen’in kızı olmaktadır. Çift, 2016 yılında ani bir kararla ve anlaÅŸmalı bir ÅŸekilde tek celsede boÅŸanmıştır.

Gökhan Özen Hakkında