Gökhan Kırdar Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Gökhan Kırdar 1970 yılında Aydın’da dünyaya geldi. Ortaokuldan sonra 1988 yılında İzmir Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü kazandıktan sonra İstanbul’da hayatını devam ettirmeye başladı.  1994 yılında ilk albümü olan (Serseri Mayın) ve (Yerine sevemem) isimli iki şarkısı ile halkın takdirini kazanmayı başardı. Gökhan Kırdar 1995 yılında (Tutamadım) adlı albümünü yayınladı.
 

1993 yılında film müziği çalışması (Gece, Melek ve Bizim Çocuklar), Gökhan Kırdar’ın ikinci albümü olan (Tutamadım) da yerini aldı. 1995 yılında 9 Eylül Güzel Sanatlar Üniversitesi Müzikoloji Fakültesi Bölümü’nü kazandı.
 

1997’de kendisine ait müzik şirketi kurdu. Bu şirkete Loopus adını verdi. Türkiye’nin ilk elektronik şarkı ismini aldı. (Trip) adlı albümünü, 1997 yılında Loopus Entertainment amblemi ile yayınladı. 1999 yılında Marmara depreminin ardından çocuklar yararına Hasbro Intertoy ile birlikte hazırladığı (Furby 3Doo) projesi, Loopus Entertainment amblemi ile aynı yıl içerisinde yayınladı. Bu albümün farkı konuşabilen oyuncak bir robot ile üretilen albüm olmasından dolayı insanları etkilemiştir.
 

1999 yılında Ankara film Festivali’nde Namaste ile En İyi Kısa Film ödülünü aldı. Gökhan kırdar’ın yaptığı film müzikleri de o yıllarda çalışmaları arasında yerini aldı. 2000 yılında Gökhan Kırdar ilk kütüphane çalışması olan (Entnotronix) albümünü yaptı. Müzikotek bu albümü 14 farklı ülkede tanıttı. Aynı albüm çalışması 2003 yılında albüm olarak sevenlerine sunuldu.
 

Şarkılarını hazırladığı Tekfur Sarayı ve İstanbul belgeseli, 2002 yılında İstanbul Film Festivali tarafından İzleyici Özel ödülünü almaya hak kazandı. 2002 yılında bu defa ‘’ Aliye’’ belgeselinin müziklerini yazdı. Bu çalışmalarının ardından Belgesel Yazarlar Birliği ödülünü aldı.  Tekrar 2002 yılında ‘’ Fırsat/Crude’’ filminin müziklerini yazdı.
 

Fırsat/Crude filmi Los Angeles Film Festivali En İyi Film ödülünü aldı. Bunun ardından birçok festivalde de ödül kazandı. Gökhan Kırdar bütün film müziklerini 2004 yılında ‘’Keyf/ Plaesue’’ albümünde topladı. Bu albüm 2004 yılında Yunanistan, Polonya ve Lübnan’da yayınlandı. Keyf/ Pleasure şarkısı AMI tarafından tüm dünya genelinde karma albüm olarak piyasaya sürüldü.
 

2002 yılından beri Kurtlar Vadisi dizisinin müziklerini yaptı. Daha sonra 2005 yılında Haziran Gecesi isimli filmin dizi müziğini yaptı. Sonrasında 2005 yılında yayınlanan Anlat İstanbul dizinin müziklerini 2004 yılında bitirdi. Aynı zamanda Yabancı Damat dizisinin müziklerini de hazırladı.
 

2005 yılında hazırladığı Yabancı Damat dizisinin müzikleri, Türkiye ve Yunanistan ile birlikte tüm Avrupa ülkelerinde yayınlandı.

Gökhan Kırdar Hakkında