Gökçe Kırgız Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Gökçe Kırgız, Ekim 1989 yılında İstanbul'da doğdu. Küçüklüğü İstanbul'da geçen Gökçe Kırgız küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başladı. 90'lı yılların sevilen sanatçıların şarkılarını ailesine ve çevresine söylemeye başladı. Naif bir ses tonu olan Gökçe Kırgız ilköğretim okulunda düzenlenen merasimlerde şarkı söyledi. Arkadaşları ve çevresi tarafından çok sevilen küçük bir kız çocuğuydu. Ailesinin Gökçe Kırgızın müziğe olan ilgisinin olduğundan dolayı onun küçük yaşlarda müziğe yönelmesinin de önemli etken oldu. Zamanın sevilen sanatçılarını kaset halinde alarak dinlemeye başladı. Ailesi tarafından güzel şeylere yönlendirilen Gökçe Kırgız okul zamanında popüler bir öğrenciydi. Çalışkanlığı ve efendi olması öğretmenleri tarafından takdir edildi.

 

Üniversite Dönemi

Liseyi bitirdikten sonra Üniversiteye hazırlık yaptı. Üniversitede en çok istediği bölümü kazandı. Konservatuvar bölümünü hem kendi hem de ailesi istemesi üzerine kazanan Gökçe Kırgız Arel Üniversitene başladı. Üniversite yıllarında da aktif bir öğrenci olan Gökçe Kırgız güzel sesi ile üniversite'de kısa sürede sevilen ve tanınan birisi haline geldi. Üniversitenin çeşitli etkinliklerinde sahne aldı. Amatör olarak bir müzik grubu içerisinde zaman zaman bulundu. Müzik grubunda pek fazla aktif olarak şarkı söylemeyen Gökçe Kırgız çevresi tarafından müziğe daha fazla yönelmesi gerektiğini söylendi. Üniversite yılında derslerine de odaklanmak isteyen Gökçe Kırgız başarılı sonuçlar elde etmek istiyordu. Müziği seviyordu fakat okulda da başarı sağlamak hedefindeydi.

 

 Üniversite Sonrası

Arel Üniversitesinden istediği puanla mezun olan Gökçe Kırgız Konservatuara girdi. Konservatuar’da yüksek lisans yapmaya başlayan Gökçe Kırgız küçük çaplı müzik gruplar ile şarkı söyledi. Aldığı sahneler amatör olarak dinleyici kitlesinin artmasını sağladı. Youtube gibi büyük İnternet platformunda amatör olarak şarkılar yüklemeye başladı. Her yüklediği şarkının izlenme ve beğenilme sayısı binlerin üzerinde oldu. Aldığı güzel yorumlar müzik konusunda özgüveninin artmasını sağladı. Farklı radyo kanallarında amatör olarak söylediği şarkılar yayınlandı. Bu arada Lise döneminde okulda söylediği kendi bestesi olan ''Kalbime gömerim o zaman'' şarkısı ile tanınan Gökçe konservatuar yılında da bu şarkı popüler hale geldi. Beyaz show ve çeşitli televizyon programlarına konuk oldu. Kalbime gömerim o zaman adlı şarkısı herkes tarafından sevilerek ezberlendi.

 

Albüm Çıkartmaya Karar Verdi

Kalbime gömerim o zaman adlı şarkısı Lise yıllarında olduğu için herhangi bir albüm çalışması yapmadı. Konservatuvar döneminden sonra Gökçe Kırgız, dönemin başarılı müzik yapımcıları tarafından takip edildi. Daha sonra ilk albümü olan ''Yıldızım'' albümünü piyasaya sürdü. Yıldızım adlı albümü müzik Dünyasında en çok dinlenen yerli sanatçı unvanını kazanmasını sağladı.  Bu albümü 2009 yılında çıkarttı. 2009 yılında genç bir kız olan Gökçe Kırgız, televizyon müzik kanallarında haftanın en çok dinlenen şarkılarına sahip oldu. Dinleyici kitlesi oldukça artan Gökçe Kırgız çeşitli konserler, etkinliklerin olduğu yerlerde sahne aldı. Kısa sürede internet fenomeni olan Gökçe Kırgız albümü en çok satan yerli sanatçı unvanını kazandı. 

 

Evlilik Hayatı

Uzun bir süre müzik Dünya'sında başarılı olan Gökçe Kırgız verdiği bir röportajda ne olursa olsun müzikten asla kopmayacağını belirtmişti. 2017 yılında evlenerek aşkını kelimeler ile şarkılar haline getirdi. Müzik Dünya'sında sadece bir defa albüm çıkarttı. Akrep burcu olan Gökçe Kırgız burcunun özelliklerinin tamamını taşıdığını verdiği demeçler ile belirtti. Genelde slow şarkı seven ve söyleyen Gökçe Kırgız tam bir aşk insanı olduğunu belirtti. Günümüzde belki eskisi gibi adından bahsettirmiyor. Fakat Kalbime gömerim o zaman adlı şarkısı hala dinleniyor. Bu şarkının hikâyesi ise, karşılıksız aşk'ın verdiği acı olarak biliniyor.

Gökçe Kırgız Hakkında