Gazapizm Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Rap müzik dünyasında saygın bir yeri olan Gazapizm, rap denilince akıllara ilk gelen isim olmayı başarmıştır. Çıkardığı birbirinden eşsiz albümler ile dinleyici kitlesini oldukça fazlalaştıran Gazapizm Çukur dizisinde seslendirdiği Heyecanı Yok rap şarkısı ile tüm Türkiye’de bilinen nadir rap şarkıcılarından olmuştur.



Gazapizm Kimdir?

 

Gerçek adı Anıl Acar olarak bilinen Gazapizm, 20.01.1988 senesinde Elazığ’da dünyaya gelmiştir. Babasının işlerinden dolayı 1997 senesinde İzmir’e yerleşmek zorunda kaldılar. Küçük yaşlarda müziğe olan ilgisi dikkatlerden kaçmamıştı.

 

Lise çağlarında okulda tanıştığı Engin Erel ve Aykut Şahin ile birlikte rap müzik ile ilgilenmeye başlamışlardır. O zamanlarda bir hayli zor bir müzik dalı olan Rap 3 arkadaşın ilgisini çekmeyi başarmıştı. İlerleyen zamanlar da Gazapizm evinde amatör şekilde deneme kayıtları yapıp rap sözleri yazmaya başlamıştır. Babasının bir Ahmet Kaya hayranı olması sonucu birçok kez babası ile müzik ayrılığına düşmüştür.



İlk Profesyonel Albümü

 

Seneler 2003’ü gösterdiğinde Gazapizm ve arkadaşları kendi gruplarını YMF adında kurmuşlardır. Deneme kayıtları ve rap sözlerinden 3 sene sonra Mixtape albümünü piyasa da yayınlanmıştır. Mixtape albümü ile kısa sürede hatırı sayılır bir kitleye ulaşan Gazapizm 2 sene sonra çıkardığı Kan Değil Katran ve Gardiyan albümleri ile artık rap dünyasında varlığını kanıtlamıştır.


Tüm yaşamı rap müzik ile şekil alan Gazapizm artık bilinen ve saygı duyulan bir isim haline gelmiştir. Artık rap dünyasında sözü geçen bir şarkıcı haline gelmişti. Albümlerinde yer verdiği anlamlı sözler birçok kişi tarafından ezberlenir hale gelmişti. Gazapizm adı ise küçük yaşta okuduğu ‘ Gazap Kuşları’ romanından esinlenerek kullanmaya başlamıştır.



Gazapizm’in Hastalığı


Gazapizm 2009 senesinde hayatındaki sorunlar yüzünden psikolojik bir rahatsızlığa yakalandı. Majör Depresyon hastalığına yakalanan Gazapizm uzun bir tedavi süreci görmeye başlamıştır. Bugüne kadar her şeyini şarkılar ile anlatan şarkıcı hastalığını bir şekilde insanlara anlatmak istemiştir.

Hastaneye gidip gelmelerinden oldukça fazla etkilenip 2009 senesinde Majör Depresyon adlı albümünü hastalığından esinlenerek piyasaya sürmüştür. Bu albümünden önce ise Kalbum albümünü seslendirmiştir.



Gazapizm’in Oyunculuk Hayatı


Adana da çekilen ‘Bir Zamanlar Adana’da ‘ dizisinde de konuk oyuncu olarak oynamıştır. İlk olarak filmin fragmanın da ‘Heyecanı Yok’ şarkısı ile tanıtılmış, sonrasında ise diziye konuk oyuncu olarak giriş yapmıştır. Kısa bir süre dizi de konuk oyuncu olarak görev alan dizide ‘Kurmi’ adlı karakteri canlandırmıştır.

Filmde mahalle arkadaşları adana genelinde uyuşturucuya ve bazı illegal işlere karşı açtıkları savaşı konu almaktadır. Hapishane senaryoları çekilirken bir mahkûm arkadaşını ziyarete gelen Kurmi filmin o esnalarda zor durumda olan karakterlerine açtıkları savaş da 3 4 bölüm büyük yardımlar edecektir. Daha sonrasında ise diziden ayrılan Gazapizm şarkıcılık hayatına kaldığı yerden devam etmiştir.

İlerleyen zamanlarda filmlerde sahne alamamış olsa da son zamanların en popüler dizisi olan Çukur’da ‘Heyecanı Yok ve Unutulacak Dünler’ adlı şarkılarıyla ön plana çıkmıştır. Dizide yayınlanan şarkıları ile birlikte kitlesini 7’den 70’e genişleten Gazapizm şarkılarının da yaş gözetmeksizin ezberlenmesine neden olmuştur.


Anıl Acar ‘Heyecanı Yok’ şarkısı ile de 45. Pantene Altın Kelebek Ödülünde en iyi şarkıcı ödülüne layık görülmüş ve Youtube’da ise 185 milyon izlenme almıştır.



Gazapizm’in Son Albümleri


Az kaldı (mixtape), Kan Değil Katran, Kalbum, Majör Depresyon, Yer Altı Edebiyatı, Bir Gün Her Şey, Hiza, Single’ları ise Heyecanı Yok, Kalbim Çukurda, Ölüler Dirilerden Çalacak, Âlem-i Fani, Kaç İstersen, Unutulacak Dünler adlı eserlerini seslendirmiştir.

Gazapizm Hakkında