Funda Arar Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Funda Arar

Funda Arar 8 Nisan 1975 Ankara doğumludur. Usta sanatçı ilkokula Ankara Ahmet Vefik Paşa İlköğretim Okulu’nda gitmiştir. Ortaokul ve lise eğitimlerini Muğla ve Adapazarı olmak üzere farklı yerlerde tamamlamıştır. Babası milli piyango müdürüdür. Funda Arar’ın baba tarafı Vanlı anne tarafıysa Ordu Fatsalıdır. Kendisi bir kız kardeşe sahiptir ve kız kardeşi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezundur. Funda Arar eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda devam etmiştir ve 1996 senesinde buradan mezun olmuştur. Sonrasında iki yıl kadar müzik öğretmenliği yapmış, bu esnada sahne çalışmalarına da yön vermeye başlamıştır.
 

Kariyer Süreci

Funda Arar’ın kariyer sürecinin ilk başları 2000’li yıllara dayanır. 11 Şubat 2000 tarihinde ‘’Sevgilerde’’ albümü yayınlanmıştır. Albümün çıkış şarkısı ‘’Kaldırımlar’’ parçası olmuştur ve bu parçaya klip de çekilmiştir. Sanatçı bu esnada oynamakta olan Ruhsar isimli dizide de konuk oyuncu olarak yer almıştır. Yavaş yavaş yüzü tanınmaya başlamıştır ve çok daha iyi çıkışlar yakalaması an meselesidir. 14 Şubat 2001 tarihinde Kıraç ile düet bir albüme imza atmıştır. Usta sanatçı 2002 senesinde yaptığı ‘’Sevgiliye’’ isimli düet albüm sayesinde ‘’En İyi Çıkış Yapan Sanatçı’’ ödülü almıştır.
 

Kariyerin Yükselişi

2002 ve 2007 yılları arasında sanatçının kariyeri oldukça hızlı bir şekilde ilerlemiştir. İkinci solo albüm çıkmış ve ‘’Alagül’’ isimli bu albüm oldukça ses getirmiştir. 2003 senesi üçüncü solo albümün çıktığı senedir ve ‘’Sevda Yanığı’’ isimli bu albüm de en az diğerleri kadar ses getirmiştir. Ünlü sanatçı bu albüm sayesinde Altın Kelebek Yarışması- En İyi Çıkış Yapan Sanatçı ödülüne sahip olmuştur. 2005 senesinde ‘’Funda Arar’la Performans’’ programı yapmıştır. Oldukça güzel bir sesi ve sahne performansı olan Funda Arar başarısına bu programla artılar sağlamıştır. 2006 senesine gelindiğinde ‘’Son Dans’’ isimli albüm sevenleriyle buluşmuştur ve bu albüm en çok satan 10 albüm arasında yerini almıştır. İlerleyen yıllar boyunca çok başarılı albümler ortaya koymuş, Kıraç ile birlikte ortak projelerde yer almış ve harika konserler vermiştir. Seslendirdiği her bir şarkı sevenlerinde her zaman heyecan uyandırmış ve Funda Arar ismi her zaman ustalıkla yan yana anılmıştır.
 

Sosyal Sorumluluk

Usta sanatçı güzel sesi, müzik başarısı ve yaptığı harika işlerin yanı sıra toplumsal konularda da boş durmamış ve üzerine düşeni yapmıştır. Bunun en güzel örneği 2008 senesinde içinde yer aldığı albümdür. Bu albüm kadına şiddete tepki amacıyla hazırlanmıştır ve albüm 13 kadın sanatçıyla ortaya çıkmıştır. ‘’Güldünya Şarkıları’’ isimli albümde Funda Arar da yer almıştır. Bu albüm Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı için gelir sağlamıştır. Albümde pop ve rock şarkıcılar yer almıştır ve albüm Doğan Music Company tarafından piyasaya sunulmuştur.
 

Özel Hayatı

Funda Arar 2004 senesinden beri Febyo Taşel ile evlidir. Yaptığı röportajlarda eşiyle ilgili daima olumlu şeyler anlatmış, birbirilerini ne kadar iyi tanıdıklarından bahsetmiştir. Febyo Taşel de müzikle ilgilidir ve müzik piyasasında adından sıklıkla söz ettirir. Kendisi Funda Arar’ın ‘’Alagül’’ albümünde hem aranjör hem de prodüktör görevinde yer almıştır. Bu uyumlu çiftin Aras adını verdikleri bir oğulları vardır.
 

Funda Arar Albümleri

·       2000 yılı ‘’Sevgilerde’’

·       2001 yılı ‘’Sevgiliye’’

·       2002 yılı ‘’Alagül’’

·       2003 yılı ‘’Sevda Yanığı’’

·       2006 yılı ‘’Son Dans’’

·       2008 yılı ‘’Rüya’’

·       2009 yılı ‘’Zamanın Eli’’

·       2011 yılı ‘’Aşkın Masum Çocukları’’

·       2012 yılı ‘’Sessiz Sinema’’

·       2013 yılı ’’Hafıza’’ (Enbe Orkestrası ile beraber)

·       2015 yılı ‘’Hoş geldin’’

·       2017 yılı ‘’Demli’’
 

Filmleri

·       1999 yılı ‘’Ruhsar’’

·       2009 yılı ‘’Altın Kızlar’’

Funda Arar Hakkında