Feridun Düzağaç Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Feridun Düzağaç 10 Ekim 1968'de Adana'da doğdu. İlkokulu Adana Hayriye Kemal Kusun İlkokulu'nda okudu. Ortaokulu ise Adana Seyhan Ortaokulunda okuyup, Lise eğitimini de yine Adana Borsa lisesinde bitirdi.  Adana Borsa Lisesi'nde devam ederken okulun korosunda yer alarak ilk müzik deneyimini yaptı. Liseden mezun olduktan sonra Çukurova Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler fakültesinin İşletme bölümünde okudu. 1994 yılında Sevgi Güryay  hanımla hayatını birleştirip evlendi. Tuna Naz adında bir kızı vardır.

1994 yılında trafik kazasında babası Salih Mete Beyi kaybetti. Amatörce başladığı müzik hayatına, okulda arkadaşlarıyla beraber geliştirip, adını tüm ülkeye tanıtmayı başardı. Ünlü sanatçı şarkı sözlerinin çoğunu kendisi yazıp seslendirmiştir. Besteleriyle adından söz ettiren başarılı sanatçı birçok parçasını ilham aldığı Bozcaada'da kaleme almıştır. Feridun Düzağaç, ünlü bir sanatçı olmakla beraber, hem film ve dizi oyuncusu, hem aranjör, besteci ve hem de başarılı bir söz yazarıdır.

 

Feridun Düzağac'ın Kariyeri

Ünlü sanatçı  Feridun Düzağaç, okul yıllarında amatörce şarkılar yazıp seslendirmeye başladı. 1988 yıllarında bazı arkadaşlarıyla beraber kendi şarkılarını yazıp okumak için TINI grubunu oluşturdular. Daha sonra TINI  grubunun solisti olarak Mersin'de ilk defa insanların karşısında sahneye çıkıp şarkı söylemeye başladı.

Feridun Düzağaç yaptığı ilk bestesi Özdemir Asaf'ın Laviniası'dır. Bu besteyi önce  özel radyolarda söylemeye başladı. Daha sonra Ferdi Tayfur'a ait olan Emmioğlu şarkısını da ulusal radyolarda okumaya başladı. O dönem en çok dinlenen şarkılar arasında yer aldı. Yine üniversite yıllarında 1990'da amatör arkadaşları ile beraber "İlk Rüzgâr" adında bir şiir kitabı yazdılar.

  Başarılı Sanatçı, 2005 ve 2007 de vizyona giren bazı filmlerde rol aldı. Bunlar, Gece 11.45 ve 2 Super Film Birden" adlı filmlerdir. Yine 2008 de konuk oyuncu olarak Aşk Tutulması filminde sevenlerin karşısına çıktı. Aynı zamanda Şevval Sam ile beraber Bin Bir Gece adlı dizide başrol olarak oynadı. Başarılı oyuncu Hadi Be Oğlum sinema filmiyle Kıvanç Tatlıtuğ ve Büşra Develi ile beraber sevenlerinin karşısına çıktı.

 

Feridun Düzağac'ın Albümleri

Feridun Düzağaç, ilk albümü, tüm şarkıları kendine ait olan "Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir" adlı albümünü çıkardı. Daha sonra 2003 yılında Orijinal Altyazı albümünü tamamlayıp piyasaya sundu. Yavaş yavaş müzik dünyasına atılan sanatçı, 2004 yılında ise, konser kayıtları ve ara albümlerden meydana getirdiği 

"Uzun Uzun Feridun Düzağaç" albümünü çıkarttı. 2004 yılı Feridun Düzağaç'ın zirve yaptığı dönem diyebiliriz. Çünkü ülkenin dört bir yanında konserden konserlere koştu. Bir yıl içinde yüzden fazla konsere imza atıp, büyük bir başarı elde etti. 2015’te oynadığı, Gece 11.45 adlı film gösterime girdi. 2006 yılında ise Bir Devam Filmi Siyah - Beyaz Türkçe dublaj adlı 5. albümünü çıkarttı. Ünlü Sanatçı ayrıca 2 Süper Film Birden filminde rol alıp sevenleri ile buluştu. 2008 yılında ise Uykusuza Masallar albümünü çıkardı. 6 albümü olan bu Uykusuza Masallar albümüyle de başarılı bir çalışmaya imza attı.

2010 yılında ise FD 7 ve Mail Adresim Sensin adlı albümünü çıkarttı. Başarılı sanatçı bu albümü ile ilgili son 5 yılda yaşadığı aşkı aktardığını belirtti. 2011'de İyilik Güzellik Spor adlı albümünü  çocuklar için çıkarttı. TEGV çocukları için söyledi. Türk pop müziğinin önemli isimleri de aynı albümde buluştu. Ardından 2013 yılında Feridun Düzağaç ın FD flu albümü çıktı. 2005'te ise Başka albümünü çıkarttı. 2019 da On Şarkıdan oluşan 10'a Özel adlı albümünü sevenleriyle buluşturdu. 

Feridun Düzağaç Hakkında