Fatih Bulut Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Sadece bir şarkısı ile gönüllerde taht kuran Fatih Bulut şimdi ki zamanlarda ise yeni şarkısıyla ortalığı şenlendirmeye devam ediyor. Tüm Türkiye’nin severek dinlediği ‘Çok Sevdim Yalan Oldu’ şarkısı ile milyonlarca dinleyiciye ulaşan ünlü şarkıcı yeni şarkısının da aynı etkiyi yaratacağına inanıyor.



Fatih Bulut’un Hayatı

Fatih Bulut aslen Kayseri doğumlu olup 10 kardeşli bir ailenin çocuğu olarak 1984 yılında dünyaya gelmiştir.  Ailenin en küçük ferdi olan Fatih Bulut ailede ise 5 erkek 5 kız çocuğu bulunmaktadır. Henüz daha küçük yaşlarda babasını kanserden kaybeden ünlü sanatçı çok geçmeden birde üzerine abisini kalp krizinden kaybetmiştir.

Çok küçük yaşlarda müziğe ilgisi olmasına rağmen fazla yoğunlaşamayan sanatçı babasının vefatından sonra kendini tamamen müziğe odaklamıştır. İlk başlarda sadece düğün, kına ve çeşitli organizasyonlarda şarkı söyleyen Fatih Bulut yine de çok beğenilmiş ve sosyal medyaya atılan videoları ile çoktan Türkiye’de hatırı sayılır bir kitleye ulaşmıştır. Aile geçimini ise buradan sürdürebilmektedir.



Fatih Bulut Profesyonelliğe İlk Adımları

Hâlbuki birçok videosu sosyal medya mecralarında dolaşmasına rağmen henüz tam anlamıyla profesyonel bir albüm çıkartmış değildir. Oldukça da iyi bir dinleyici kitlesine ulaşan ünlü şarkıcı sosyal medya hesaplarında ise oldukça fazla bir takipçi sayısına ulaşmış ve hala artmaya devam etmektedir.

Hal böyleyken ve çoğu kişi tarafından sevilip dinlenme sayıları yüksek olunca profesyonel bir klip çekip kendi bestelediği şarkıyı söylemek kaçınılmaz bir hal almıştı Fatih Bulut için. 2019 senesinde ‘Çok Sevdim Yalan Oldu’ şarkısını piyasaya sürmüştü.

 

Sanatçının Tek Şarkı İle Ünlü Olması

İlk başlarda çoğu kişi tarafından keşfedilmeyen bu şarkı ünlü oyuncu İrem Sak’ın sosyal medyada bu müzik eşliğinde dans etmesi sonucunda tüm Türkiye’de İrem Sak gibi bu şarkıyı dillerden düşürmemeye başlamıştı.

Şarkı ise hak ettiği yerlere yavaş yavaş gelmişti. Bu durum Fatih Bulut’un hayatını tamamen değiştirip artık Türkiye’de en çok dinlenen ve dünyanın en çok dinlenen şarkı listesinde bile 12. sıraya kadar gelebilmişti.

Kayseri düğün salonlarında başlayan bu şarkı şimdilerde tüm Türkiye’nin severek dinlediği ve neredeyse tüm organizasyonlara dinlenmeye başlamıştı. Bu sayede artık Fatih Bulut sadece düğünlerde şarkı söylemesi ile değil Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli konserler vererek tüm dünya tarafından tanınan ve bilinen bir şarkıcı haline gelmişti.

 


Fatih Bulut Kendin Yazım Dediği ‘Çok Sevdim Yalan Mı Oldu’ Bestesi Acaba Çalıntı mı?

Kısa sürede herkesin gönlünde taht kurmasını sağlayan ‘Çok Sevdim Yalan Mı Oldu’ şarkısı biranda ortaya atılan bir iddaa ile çalıntımı sorusunu gündeme getirmişti. Mersin’de yaşayan ve bu eseri 1987 senesinde cezaevi mahkûmu iken kendisinin yazdığını ve bestesinin çalındığını iddaa eden Hüseyin Akan eserinin de gerçek ismini ‘ Zalim Geceler’ olarak belirtmişti.

Bunun üzerine Hüseyin Akan bestenin Fatih Bulut tarafından sadece nakaratta bir oynama yaptığı hatta kendi bestesinin TRT ekranlarında 2010 senesinde ‘Cono Ahmet ve Çocukları’ adlı belgeselde bile yayınlandığı dile getirmiştir. Tüm bu söylentilere karşı Fatih Bulut bestenin kendisine ait olduğunu ve sözleri kendisinin yazdığını söylemiştir.


Fatih Bulut Seslendirdiği Tüm Şarkılar

Fatih Bulut’un bu zamana kadar seslendirdiği şarkılar ise şu şekildedir. Çok Sevdim Yalan Mı Oldu, 15 Kişiye Saldırdım, Yırtıl, Bedelini Öde, Hayat Beni Vura Vura, Ağlama Ne Olur, Otogarda Cinayet Var, Senden Sonra, Baba Ocağı, Sokak Lambası ve daha birçok şarkı ile gönüllerde taht kurmayı başaran Fatih Bulut aktif sanatçılık hayatına ve düğün gibi organizasyonlarda şarkı söylemeye devam etmektedir.

Fatih Bulut Hakkında