Eypio Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

2 Şubat 1983 tarihinde Konya'da doğan Eypio'nun asıl ismi Abdurrahim Akça. Akça, Eypio Türkiye'de rap müzik deyince ilk akla gelen isimlerden birisidir ve çok sayıda dinleyicisi vardır. Akça'nın çocukluğu İstanbul'un Zeytinburnu semtinde geçti. 2002 yılına kadar Zeytinburnu'nda yaşayan sanatçı, bu tarihte Hollanda'ya taşındı. Takma isim olarak A.P.O.'yu kullanan Akça, Hollanda'da 2005 senesinde ilk albümünü çıkardı. Takma ismi daha sonra değişim geçirerek Eypio'ya dönüştü. Hemen ardından RapBreak adlı albümünü çıkardı. 2007 yılında ise Hırsız Var albümü geldi. Bir sonraki sene Hollanda'dan Türkiye'ye dönüş yaptı.

 

Türkiye'deki Müzik Çalışmaları

2008 yılında Türkiye'de bir underground albüm daha çıkaran Eypio bu albümüne Apollo ismini verir. Bu sırada İstanbul'da hip hopçuların tarzına uygun bir giyim mağazası açtı. Mağazanın ismi Bol Wear'dı ve de hip hopçılara ait olan aksesuarlardan her türlü kıyafete kadar pek çok şey satılıyordu. Bu sırada 2009 senesinde bir albüm çıkaran Fuat'ın albümünde de yer aldı. Konuk sanatçı olarak bu albüme destek verdi. Eypio'nun bir diğer düet çalışması ise Sultana'yla birlikte oldu ve bu albüm aynı zamanda Adab-ı Muaşeret isimli filmin müziklerinden oluşuyordu. 

 

Rap Müzik Stüdyosu

Abdurrahman Akça'nın mahlas olarak Eypio'yu kullanması ilk defa 2013 senesinde oldu. Sanatçı, 2009 ve 2013 seneleri arasında rap müziği yapmak için bir stüdyo kurdu. Burada hem kendi albüm çalışmalarını devam ettirdi hem de dışarıdan bazı rap sanatçılarının albümlerinin hazırlanmasına yardımcı oldu. Ayrıca stüdyosunu rap müziği ile ilgili genel çalışmalar ve bilgi vermek için de kullandı. 2013 senesinden ve Eypio ismini almasından itibaren bazı parçalarına klipler çekmeye başladı. Ayrım Yok, Kral Çıplak ve Ay Kızım ilk klipleri arasında yer alır. 

 

Ünlü Single Çalışmaları

Eypio'nun ilk sinlge çalışması Burak King ile birlikte yapılan Günah Benim single'ı. Bu single ile birlikte Eypio ismi çok daha fazla duymaya başladı. Günah Benim internette en çok dinlenen parçalar arasında yer aldı. Daha sonra 2016 yılında çıkan albümü de Günah Benim ismini taşıyor. Günah Benim uzun yıllar dinleme listelerinde üst sıralarda yer aldı. Bu parçadaki ve genel olarak söz yazmadaki başarısı dikkat çeken Eypio hem yazdığı sözler hem de yaptığı müzikle çok beğeniliyor. 

 

Dizi ve Film Müzikleri

Eypio yaptığı film ve dizi müzikleri ile de büyük bir ün kazandı. Türkiye'ye getirdiği farklı müzik tarzıyla rap müziğinin yaygınlaşmasını sağlayan sanatçının daha önce Beşiktaş için yaptığı şarkı da büyük bir ün kazandı. Daha sonra milli takım için yaptığı bir parça da vardır. Ama kendisini çok daha ünlü yapan parçası ise Ben Buradan Ayrılamam parçasıdır. Bu parçayı ise ünlü dizi Çukur için yazmıştır. Daha sonra Naim filmi için yaptığı parça da çok beğenildi. 

 

Müzik Tarzı

Aslında Türkiye'de bilinen rap ya da hip hop müzik çok hızlı söylenmesi ile diğer müzik tarlarından ayrılır. Eypio ise bu müzik türlerine biraz daha farklı bir renk katmıştır. Onun sözleri ve müziği bilinen rap ya da hip hop parçalarından daha yavaş ve daha arabesk bir stile sahip. Ama söz yazmadaki başarısı da inkâr edilemez. Sanatçı daha çok bir kaç parçası ile bilinse de aslında eskiden beri takipçisi olan rapseverlerin beğendiği çok sayıda şarkısı bulunuyor. Masum masum, Bana Ne, Yolla, Ateşte Herkes Yanar, Derdin Ne Söyle, Bu, Gel ve Yoksun Başımda çok beğenilen diğer şarkıları arasında yer alıyor. 

Eypio Hakkında