Ersan Er Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Son dönemlerde adından sıklıkla bahsedilen Ersan Er, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden müzik dünyasına oldukça etkili bir giriş yapmıştır. Aslen Kırşehirli olan şarkıcı 1979 doğumludur. Üç çocuğa sahip bir ailenin en küçüğüdür. Youtube üzerinden yayınladığı ‘’Tanrım’’ isimli parçayla çok kişi tarafından tanınmış ve bu çıkışıyla oldukça popüler bir hale gelmiştir. Kısa sürede pek çok kişinin yüreğinde yer alan Ersan Er, TSK’da olduğu sürede de konservatuar eğitimi almıştır. 15 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışmış olan Ersan Er, sahip olduğu başarıyı öncelikle sosyal medya üzerinden yakalamıştır.

Hayatının dönüm noktası olarak askeri okul dönemini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etmesini görmektedir. İstifasını askeri okul ve 15 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri hizmetiyle nereden bakılsa hayatının yirmi yılından vazgeçmek olarak tanımlamıştır. Koskoca bir yirmi senenin üzerine çizgi çeken Ersan Er hayatına bambaşka bir yolda devam etme kararı almıştır. Bir röportajında müzik hayatında başarı yakalamamış olsaydı yine korumalığa devam edeceğini ifade etmiştir.

 

Müzik Hayatına Geçişi

Ersan Er Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 15 sene boyuna görev yapmıştır. Sonrasında görevden ayrılırken imzaladığı belgede kamera yasağı mevcuttur. Ersan Er de bu sürede korumalık yapmıştır ve yasakla ilgili süreyi tamamlamıştır. Korumalık yaparken Paris Hilton, Kaerrm Abdul- Jabbar, Kevin Costner gibi oldukça ünlü isimlerin yakın korumalığını üstlenmiştir. Benzer şekilde İbrahim Tatlıses, Kutsi, Kıraç gibi pek çok yerli sanatçının da korumalığını yapmıştır. Beş yıl süresince korumalık yaptıktan sonra imzaladığı yasak sorunu ortadan kalkmış ve sonrasında çok istediği albümü çıkarmıştır.

 

Ersan Er Kariyeri

Ersan Er müzik kariyerine ilk albümü ‘’Ceylan Gözlüm’’ ile başlamıştır. Seyhan Müzik etiketiyle piyasaya çıkan albümün ‘’Tanrım’’ isimli şarkısıysa kısaca söylemek gerekirse yeri göğü sallamıştır. Selim Çaldıran’ın aranjesini yaptığı şarkı yediden yetmişe herkes tarafından sevilmiş, evde, arabada, ofiste kısaca her alanda dinlenmeye başlanmıştır. Şarkının sözleri Ertuğ Ergin’e aittir. Şarkı Ersan Er’in albümünde hem slow hem de remix şekilde yer almıştır. Ünlü şarkıcı bu şarkıyla tanıştığı ilk andan itibaren yüreğinde bir yerlerde hep başarılı olacağına inanmıştır. Şarkının Çin de bile dinleniyor olması bu inancın en güzel ispatıdır.

‘’Tanrım’’ isimli şarkı kadar dillere dolanan bir diğer çalışma ise ‘’Kurtuldum’’ isimli parçadır. Gökhan Ekinci imzası taşıyan parça özellikle klibiyle adından sıkça söz ettirmiştir. Alişan Yıldırım Günay yönetmenliğinde çekilen klip için 45 kişi çalışmıştır ve klip 24 saatte tamamlanmıştır. Aksiyon filmlerini aratmayan klip şarkının kendisi kadar etkileyici olmuştur.

 

Ersan Er Albümleri

Ersan Er’in ilk albümü 2015 senesinde çıkardığı ‘’Ceylan Gözlüm’’ isimli albümdür. Ünlü şarkıcı bu albümle çok büyük başarılar elde etmiştir. Özellikle albümdeki ‘’Tanrım’’ isimli parça Youtube listelerinde uzun dönem birincilikte kalmıştır. 2016 yılında ‘’Kurtuldum’’ adına sahip single çalışmayla sevenlerinin karşısına çıkmıştır. Bu parça da oldukça ses getirmiş, hatta parçanın klibi oldukça konuşulmuştur. 2017 senesinde ‘’Ah Yalan Dünya’’ isimli bir single çalışmayla daha sevenlerinin karşısına çıkan Ersan Er artık herkes tarafından tanınan ve dinlenen bir isimdir. 2017 yılında "Gece Gölgenin Rahatına Bak" isimli şarkıyla tanınan Çağatay Akman ile birlikte ‘’Herşeyim Oldun’’ isimli şarkıda düet çalışmaları vardır. Ardından 2018 senesinde ‘’Boşver’’ isimli ikinci albümünü çıkaran şarkıcı bu albümdeki ‘’İlle de Sen’’ isimli parçayla adından sıkça söz ettirmiştir. ‘’İlle de Sen’’ isimli parçaya klip çeken ünlü şarkıcı sevenlerinin kalbinde tekrar en güzel yere geçmiştir. 2019 senesinde de sevenlerini bekletmemiş ve ‘’Ben Sevince Çok Güzel Adam Oluyorum’’ albümünü çıkarmıştır.

Ersan Er Hakkında