Emre Altuğ Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Emre Altuğ 1970 yılının 14 Nisan günü İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbul’un Levent ilçesinde dünyaya gelen sanatçı dişçi bir babanın ikinci çocuğudur. Annesi ise ev hanımıdır. Altuğ ailesinin ilk çocuğu ise Ahmet Altuğ olarak bilinmektedir. Altuğ ailesinin kökenleri ise Niğde şehrine dayanmaktadır. Ayrıca Emre Altuğ’un abisi Ahmet Altuğ profesyonel bir müzisyen olarak bilinmektedir. Ahmet Altuğ ve ailesi ise Amerika’da yaşamaktadır. Emre Altuğ lise dönemine İstanbul’da Şişli Terakki Lisesi’nde eğitim görerek sürdürmüştür. Lise hayatında ise 1 yıl sınıf tekrarı yaptığı bilinmektedir. Müzikle olan yaşamının temelini ise bu yıllarda atmıştır. Emre Altuğ gitar çalmasına teşvik ettiği faktör ise lise hayatında kızlarla iletişim kurmak olarak yorumlamaktadır. Lise hayatından sonra ise İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü’nü kazanarak eğitimine devam etmiştir.

 

Emre Altuğ Kariyeri

Emre Altuğ’un sanat hayatı 1990 yıllarında vokalistlik ile başlamıştır. Bu yıllarda Levent Yüksel, Sertap Erener, Sezen Aksu gibi önemli isimlere vokalistlik yapmıştır. Aynı zamanda ise Emre Altuğ tiyatrodan kopmamıştır. Altuğ için tiyatronun ise bambaşka bir yeri vardır. Hayatındaki en büyük isteği ise oyunculuk yapmak olduğu bilinmektedir. Haldun Dormen tiyatrosunda rol alarak tiyatrodan da vazgeçmemiştir. Bu tiyatrodaki varlığını 3 sezon sürdürmüştür. Müzik hayatındaki ilk albümünü ise 1999 yılında çıkarmıştır. Albümü İbret-i Alem olarak piyasaya girmiştir. Böyle Emre Altuğ hem arzuladığı oyunculuk hayaline devam etmeyi hem de müzik alanından ilerlemeyi hedeflemiştir. 2000 senesinde ise müzikallerde, TV filmlerinde, sineme filmlerinde ve dizilerde rol almıştır. Daha sonra hedeflediği üzere müzik hayatını da devam ettirdi. 2003 yılında 2. Albümünü kısa bir süre sonra da 3. Albümünü çıkarmıştır.

 

Emre Altuğ ve Oyunculuk

Emre Altuğ müzik ve oyunculuğu aynı anda yürütebilen bir sanatçıdır. Çıkardığı müzik albümlerinin yanında yaptığı oyunculuk ile kariyerini sürdürmüştür. Altuğ 2001 yılında Dormen tiyatrosunda Zeynel karakterini canlandırarak Bir Kış Öyküsü adlı Müzikal de rol almıştır. 2012-2013 yıllarında ise Oyun Atölyesi ve Broadway’den İstanbul’a Müzikaller oyunlarında rol almıştır. En son ise 2017-2019 sezonlarında Azizname adlı oyunda rol üstlendiği bilinmektedir. Tiyatro oyunun yanı sıra Tersine Dünya, Asansör, Ağaçlar Ayakta Ölür, Halk çocuğu gibi sinema filmlerinde ve daha fazlasında rol almıştır. Televizyon dizilerinde de Gülşen Abi, Tatlı hayat, Lise Defteri, Sensiz Olmuyor, Avrupa Yakası gibi diziler ve daha fazlasında rol almıştır. Tüm bunların yanı sıra Altuğ bazı filmlerin ve reklamların seslendirmesinde görev almıştır. Ayrıca Altuğ bazı önemli markaların da reklamlarında oynamıştır.

 

Emre Altuğ Ödülleri ve Yarışma Programları

Emre Altuğ müzik ve tiyatro alanında ilerlemesinin yanında önemli ödüller de elde etmiştir. İlk ödülünü 2008 yılında en iyi pop şarkıcısı ödülünü almıştır. Sonraki 2 ödülünü ise 2010 yılında en iyi single erkek sanatçısı ve en iyi canlı performans programı dallarında almıştır. Daha sonra 2012 senesinde yılın en başarılı erkek sanatçısı ve 2013 yılında ise yılın sanatçısı ödüllerini kazanmıştır. Ayrıca Emre Altuğ 2013 yılında Veliaht adlı bir yarışma programına katılmıştır. Daha sonra yarışma programlarında sunuculuk görevi üstlenmiştir. 2015 yılında Bak Hele Bak adlı yarışma programında ilk sunuculuk görevini yapmıştır. Altuğ 2016 yıllarında ise 2 programda sunuculuk yapmıştır. Bu programlar Yarı yarıya ve Aile Boyu programlarıdır. En son sunuculuğu ise 2019 yılında 3 de 3 Bir Zamanlar adlı programda gerçekleştirmiştir. Böylece kariyerine sunuculuk da eklemiştir.

Emre Altuğ Hakkında