Emel Müftüoğlu Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Emel Müftüoğlu 1961 İzmir doğumludur. Babasının asker olması nedeniyle öğrenimini farklı şehirlerde tamamlamak zorunda kalmıştır. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü mezunudur. Güneş gazetesinin açtığı yarışma ile kariyer hayatı başlamıştır. Aynı yarışmada olan ve ikinci olan Erdal'la ikili olmaya karar vermişlerdir. Ve Emel-Erdal ikilisi olarak iki albüm çıkarmışlardır. Sonrasında Emel Müftüoğlu  yoluna tek başına devam etmek istemiş ve Şahin Özer'le anlaşıp 1990 yılında ilk albümünü çıkarmıştır. Karlar Düşer albümü çok iyi satış rakamları getirmiştir. İkinci albüm ise 1992 de gelmiştir. Faka Bastın albümü ise çok daha büyük başarılara imza atmıştır. Ve 3.albüm 1994 yılında gelmiştir. Burada da özellikle Korkuyorum, Deli Et Beni şarkıları hit olmuştur.

 

Emel ve Sezen Aksu Ortaklığı 

1995 yılında Sezen Aksu ile tanışan Müftüoğlu ondan iki şarkı alarak Hovarda adlı bir albüm hazırlamıştır. Hazırlanan klip Avrupa'nın ülkeler arası düzenlediği klip yarışmasında finale kadar kalmıştır. Sezen Aksu ile olan müzik yolculuğu 1995 de Ruhun Duymaz albümü ile de devam etmiştir.

1998 de Bana Özel albümünde Nazan Öncel ve Bendeniz'den ilk defa şarkı alıp seslendirmiştir. Bu albüm Müftüoğlu sevenler için dinlemeye doyulamayan bir albüm olmuştur. Emel 2000 yılında yeni bir albüme imza atmıştır. Adı Mucize'dir. Yine bir Sezen Aksu şarkısı hit olmuştur. Serdar Ortaç, Doğuş şarkıları vardır. 2002 tarihinde Arabesk albümünü çıkarır. Bu albümde Fettah Can ile çalışır. Yine Sezen Aksu şarkısı olan Kader en çok çalan şarkılar arasında yerini alır. Sonrasında Çok Ayıp albümü gelir. Bu albüm Müftüoğlu için en yakın arkadaşlarının ona vokal yaptığı bir albüm olmuştur ki; bunların arasında Deniz Seki, İzel, Işın Karaca vardır.

 

Eğlenilecek Kızlar Evlenilecek Kızlar

2007 de çıkan bu şarkı Müftüoğlu’nun kariyerinde yine bir artıdır. Attığı her adım dikkat çekici oluyordur. Seçtiği şarkılar ya da çektiği klipleri ile isminin anılması müzik piyasası için olmazsa olmaz kuraldı. Ve bu kuralı güzel oynuyordu. Eda Metin Özülkü ve Sıla ile de çalışmıştır. 2016 yılında da Best Of albümünü sevdiklerine sunmuştur.

Emel Müftüoğlu son derece eğlenceli, esprili bir kadındır. Müzik dünyasındaki başarılarının yanı sıra, yaklaşımlarındaki olumluluk, kalite ve sempatiklik onu Tv Programlarına, dizilere, sinema dünyasına girmesini sağlamıştır. İlk olarak Şen Dullar adı altında bir Tv dizisinde yer almıştır. Sonra Bay E adlı bir sinema filminde rol almıştır. Sonra tekrar Tv dizisi gelmiştir ki; Aşk Olsun adlı bu dizi çok beğenilmiştir. Ardından gelen yeni diziler, yaptığı sabah programları da sevgi dağıtıp sevgi kazanmıştır.

 

Emel Müftüoğlu Albümleri

Emel Müftüoğlu 1990 yılında başladığı müzik serüvenini albümlerle taçlandırmıştır. Her bir albümde patlayıcı bomba etkisi yaratan bir şey söz konusu olmuştur. Gerek şarkı sözü ile gerek klibi ile gerekse çalıştığı kişilere ilişkin fark yaratacak durumlardır. 1990 yılında Karlar Düşer albümü, 1992 de Faka Bastın, 1994 de Emel'ce, 1995 de Ruhun Duymaz, 1998 de Bana Özel, 2000 de Mucize, 2002 de Arabesk, 2004 de Çok Ayıp, 2016 da Emel İle Yeniden albümleri ardı arkasına gelmiştir.

Emel Müftüoğlu halen sanatçıların art direktörlüğünü yapmakta olup, aktif ses sanatçılığını ve albüm çıkarmayı bırakmıştır. Müziğe kafasında son verme yanı sıra dizilerde rol almak onun için hala var olan bir istektir. Müziğe son vermekteki sebebine gelince 2000'li yıllarda süregelen korsan müzik albümleridir. Bu durumdan hoşnut olmayan ancak önünün kesilemeyişi nedenleri ile müzik dünyasına deyim yerindeyse küsmüştür. Evliliğinden bir kız çocuk annesidir.

Emel Müftüoğlu Hakkında