Elif Nun Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Elif Nun 23 Nisan 1974 tarihinde İzmir'de doğdu.  Küçük yaşlarda başlayan Elif Nun kendi deyimi ile " müzik benim ilk aşkımdı" deyip müziğe olan hayranlığını dile getirip, müziği daha geniş kitlelere taşıyacağını belirtmiştir. Ünlü sanatçı Ege Üniversitesi Devlet Türk musikisi konservatuarı ses eğitimi bölümünden mezun oldu. Öğrencilik yıllarında sahne çalışmaları da başlayan ünlü sanatçı İzmir'de birçok kitleye ulaşmayı hedefliyordu.

 

Sanatçının İzmir Başarıları

Kısa sürede profesyonel şarkıcı bağda adım attı ve İzmir'in en Saygın sanatçılardan birisi haline gelen Elif Nun, 2002 ve 2004 yılları arasında İzmir Kent Orkestrası' nın en önemli şarkıcılarından biri oldu.  2002 yılında Batman'a öğretmen olarak tayini çıktı. Batman'da 15 ay kalan sanatçı Batman'a atanan ilk müzik öğretmeni olduğunu dile getirdi.

Burada tiyatro, grup ve konser organizasyonları düzenledi. İlçenin çehresini bir anda değiştirdiğini söyleyen sanatçı ailelerin şiddetle karşı çıkmasına rağmen sadece kız öğrencilerden oluşan bir koro oluşturdu.  Müzik kariyeri ile birlikte akademik kariyerini de devam ettiren ünlü sanatçı ve besteci, 2014 yılında dil müzik ilişkisi üzerine doktorasını tamamlayarak doktor unvanını kazanmıştır. Kutsal bir görev olan öğretmenlik görevine Sanatçı halen Sarıyer Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesinde, Müzik öğretmeni olarak devam etmektedir.

 

 Elif Nun'un Müzik Kariyeri

İlk bestesini 8 yaşında yapan sanatçı her fırsatta müziğe olan bir anlığına dile getirmektedir. Eğitim gördüğü sıralarda da zaman zaman konserlere çıktı. Konservatuar yıllarında öğrencilikten itibaren sahne çalışmaları da başlayan ünlü sanatçı genellikle kendi yazdığı şarkıları seslendirdi. Yetenekli sanatçı zaman zaman başka şarkılara da yer verdi.

Fatih Erkoç Sadık Karan ve Nadide Sultan gibi birçok ünlü sanatçının şarkılarını da kendi listesine ekledi. Bestecilik ve söz yazarlığının hayatında önemli bir yeri vardır Çok Küçük yaşlarda başladığı bestecilik denemelerinde, Üniversite yıllarında da profesyonelliğe taşıdı. Fatih Erkoç'un seslendirdiği Yaralı Ceylan adlı şarkıyla ünlü oldu ve bu başlangıç Elif Nur'un bestecilik kariyerini günümüze taşımasına öncülük etti.

 

Günümüzde Popülerliğini Koruyan Şarkılar

Günümüzde halen Türkiye'nin önemli isimleri Elif Nur'un şarkılarını  sesleri ile  canlandırıyor. Ayrıca Keremcem'in Walt Disney "Hing School 2" film projesi için seslendirdiği iki yabancı şarkının Türkçe versiyonlarını da hazırladı. Çalışmalara çok önemli destekler gelen ünlü sanatçının destekçilerinden birisi olan Onno Tunç' un ölümünün ardından 1997 yılında Onnon' un adına ilk kez düzenlenen Onno Tunç şarkı yarışmasında seslendirdiği şarkı ile birincilik ödülü kazandı. Ödülünü bizzat Sezen Aksu'dan

 

 Elif Nun'un Albüm Ve Şarkı Çalışmaları

 Müzik dünyasına Ve Elif Nun adlı albümüyle giriş yaptı. Uzun süren stüdyo çalışmalarından sonra çıkarttığı bu albümü, bir tanesi remix olmak üzere toplam 16 şarkıdan oluşmaktadır.  Bu albümünde  Valla Billa adlı şarkı Soner Kabadayı ait iken ve Orta yol ve Gün Olur adlı şarkı besteleri ise Mert Ali İçelliye aittir. Diğer şarkılarının söz ve bestesi Elif Nun'un kendisinindir.

 

Diskografi

Ünlü sanatçı 1996 Fatih Erkoç ile beraber Kardelen adlı albümü çıkardı. Ardından, 2006 da Amenna adlı albümüyle büyük bir çıkış yaptı. Bu albümde 13 tane şarkı mevcuttur. Amenna Namussuz, Dil dayanmaz, Aynı Sevda ve Karam adlı parçaları ile büyük bir üne kavuşmuştur. 2007 yılında Ve Elif Nun adlı albüm çalışmasıyla da büyük bir kitleye sesini duyuran ünlü sanatçı bu albümüne 16 tane şarkı sığdırdı. 2010'da devşiriyorum, 2011'de Benimle uyu 2012'de sadece aşk ve 2014'te Tuana adlı albümü ile müzik dünyasında kalıcı bir başarı sağladı.

Elif Nun Hakkında