Elif Karlı Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Elif Karlı kimdir? Nerelidir

Elif Karlı 1974 yılında İstanbul da doğmuş ve eğitim hayatını İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarında çalgı eğitimi alarak tamamlamıştır. Küçük yaştan beri müziğe duyduğu sevgi ve hevesle konservatuarı tamamlayıp yakın arkadaşı olan Ercan Saatçi yardımı ile müzik sektöründe yerini almıştır. 90’lı dönemlere damgasını vuran Elif Karlı gür sesi ve sempatik tavırları ile kısa zamanda halkın sevgisini kazanmıştır. AHA grubu ile bir süre çalışan Elif Karlı 1993 yılında Cengiz beyle evlenip bir kız bir de erkek çocuk annesi olmuştur. Karlı bir dönem sahne hayatından uzak kalarak ailesine daha çok zaman ayırdı. Ailesinin kendisi için çok önemli olduğunu her fırsatta dile getiren sanatçı düzgün ve kaliteli bir hayatı ailesi ile birlikte biraz da sanat hayatından uzak olarak yaşıyor. Bizim oraların adetleri meşhurdur cinayetleri adlı parçası ile bir süre müzik kanallarında sürekli yer alan sanatçı sanatçılık kimliği yanında eş ve anne olarak ta başarılı oluşu ile biliniyor. Babası tarafından aslen nereli olduğu bilinmeyen sanatçının İstanbul da doğduğu biliniyor.
 

Hem Sanat Hem Aile

Katıldığı bir programda ben çok daha ünlü bir sanatçı da olabilirdim ama eşim ve çocuklarıma öncelik verdim diyen sanatçı eşine olan sevgisinden de söz etti. Çok kıskanç olduğunu da dile getiren güzel sanatçı eşine hiç ummadığı anda ummadığı sürprizler yaptığını da söyledi. Bir defasında gece dışarı çıkıp eşinin bulunduğu kulübe yakın bir yerde arabasını bırakıp kapıdaki güvenlikleri de al aşağı ettiğini ve eşinin onu karşısında görünce çok şaşırdığını anlatan sanatçı, 23 yıllık evlilikleri boyunca eşinden zaman zaman şüphelendiğini de itiraf etti. Kıskanç olduğunu gizlemeyen sanatçı eşine olan sevgisini her fırsatta dile getiriyor. Çocuklarına ve aile hayatını değer verdiğini eşini çok sevdiğini söyleyen sanatçı eşiyle birlikte büyüdüklerini de söyledi.
 

Müziğe Verdiği Ara

Bir süre müzik hayatından uzak kalan sanatçı bu aranın ardından 2012 yılında yeniden bir albüm yaptı. İlk popüler olmasını sağlayan şarkısı kadın erkek fark etmez den sonra bu albüm ile de yeniden müzik piyasasına dönen sanatçı güzelliği ile de dikkat çekti. 2018 yılında kızı Ecen Naz hukuk fakültesi mezuniyet töreninde yer alan sanatçı çektiği fotoğrafların altına benim güzel kızım seninle gurur duyuyorum yazısı ile İnstagram’da paylaştı. Uzun yıllık evliliğinde çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeye gayret eden sanatçı bu konuda hassas olduğunu da gösteriyor. Ailesine olan düşkünlüğü ile bilinen sanatçı uzun senelerdir süren evliliğini anlayış ve fedakârlıkla bağdaştırıyor.
 

Sanat Dünyasında Elif Karlı

Şarkı ve müzik seven ve evde de zaman zaman söylemeye devam eden Karlı en güzel şarkılarını seslendirirken tok sesi ile kulaklara hitap ediyor. Sanatçı evli ve iki çocuk sahibi bir sanatçı olarak sanat camiasından biraz daha uzakta kalsa da bir dönemin unutulmaz ismi olarak hatırlanıyor. Aile hayatına verdiği önemle daha çok ailesi ile vakit geçiren sanatçı hiçbir yanlışla gündeme gelmeden sakin hayatını sürdürüyor. Çocukları ve eşi ile mutlu bir yuva kuran sanatçı yakınları tarafından sevilip sayılıyor. Bazı sanatçılar gibi farklı şekillerde farklı polemiklerin içinde yer almayan sanatçı halen sanat dünyasında da saygı ve sevgi ile anılıyor ve aranıyor. Güzel ve yetenekli bir sanatçımız olan Karlı kültürümüzdeki aile yapısına da sahip çıkarak hayranları tarafından takdir ediliyor. Sanatçı hem dobra hem açık sözlü tavırları ile tam bir Türk kadını olarak biliniyor ve o şekilde kabul ediliyor.

Elif Karlı Hakkında