Ebru Polat Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Ebru Polat 1981 yılında İzmir'de hayata gözlerini açtı. İlköğretim ve ortaöğretim yıllarını başarılı bir şekilde devam ettiren Ebru Polat, her zaman başarılı bir öğrenci olmayı başarmıştır. Ebru Polat İlköğretim yıllarında çeşitli müzik kurslarına katılarak müzik konusunda bir çok aktiviteler gerçekleştirmiştir. Müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başlayan Polat, her zaman şarkı söylemeyi sevmiştir. Ek olarak bale eğitimi almış ve balerin olarak birkaç yerde gösteriler bulmuştur. Öğrencilik yıllarında oldukça başarılı olan Polat, müzikten farklı bir alan seçerek üniversite hayatına atılmaya karar verdi. Bulunduğu çevrede her zaman güzelliği ve fiziği ile dikkat çekmeyi başarmıştır.
 

Hukuk Fakültesi Mezunu

Ebru Polat Müziğe müzik alanında ileri ki yaşlarda bir şeyler yapmaya karar verdi. Müzikten farklı bir daha kendini yönlendiren sanatçı, Hukuk Fakültesi okumaya karar verdi. Doğu Akdeniz Fakültesi hukuk bölümünü kazandı. Bölümünde oldukça başarılı olan sanatçı okulunu 2005 yılında bitirdi. Mezun olurken başarılı bir şekilde mezun oldu. Mezun olduktan sonra hemen bir süre avukatlık mesleğini icra ettirdi. Avukatlık mesleği yaparken tekrardan üniversite okumaya karar verdi. Eğitim kariyerine Üsküdar Fakültesi psikoloji bölümünde Master yaparak devam etti. Uzman Psikolog akademisyen olmak isteyen Ebru Polat eğitim almaya devam etti.
 

Müziğe Karar Verip Albüm Yaptı

Ebru Polat avukatlık mesleğini bırakıp müzik hayatını atılmayı tercih etti. Polat ilk albümü olan Çetin cevizi 2007 yılında çıkarttı. Albümde bulunan birçok şarkı beğenildi ve sevildi. Polat müzik hayatına karar verdikten sonra Londra'da eğitimi almaya devam etti ama. Londra'daki en iyi eğitim okulları Royal Akademi de müzik eğitimi aldı. Eğitimini başarı ile tamamlayan Ebru Polat Türkiye'ye döndü. Ardından hemen ikinci albümü olan çok geç adlı albümünü piyasaya sürdü. 2008 yılında çıkarmış olduğu albümün çıkış parçası albümle aynı adı taşıyan çok geç adlı parçadır. Albümdeki çok geç adlı çıkış parçasının söz ve müziği Sezen Aksu’nun şahsına aittir. Abim içerisinde bulunan Sezen Aksu Seni Yerler adlı şarkısını yeniden söyleyip klip çekmiştir. Ebru Polat 2009 yılında kalp yazı adlı albümünü yayınladı. Albümün içerisinde Serdar Ortaç, Sezen Aksu, Fettah Can gibi ünlü sanatçıların eserleri bulunuyor. Albümün içerisinde Ebru Polat'ın kendisine ait olan Delikanlı kız adlı şarkıda bulunuyor. Albümlerinde başarı yakalayan ve oldukça beğenilen albüm çalışmaları ve klip çekimlerine devam etti.
 

Albümler Peş Peşe Geldi

Albümler Ebru Polat tarafından yayımlanmaya devam etti. 2011 yılında Dinle adlı albümünü piyasaya sürdü. Abimin içerisinde Sezen Aksu’ya ait Haydi Git şarkısı bulunuyor. Ünlü sanatçıların içerisinde Artık Sevmeyeceğim ve Mutlu Ol Yeter şarkılarını da seslendirdi. Ardından Olanlar oldu adlı albümünü piyasaya çıkarttı. Birbirinden güzel şarkıları bulunan albüm oldukça fazla beğenildi. 2012 yılında kaçın kurasıyım adlı albüm Ebru Polat tarafından çıkartıldı. Ardı arkası kesilmeyen albümler hızla piyasaya sürüldü.
 

Albümün içerisinde bulunan Hani Dünya Tatlısı adlı şarkıyı yeniden seslendirdi. Ebru Polat 2013 yılında yeniden bir albüm hazırlığına girişti. Hediyem Olsun ve Günaha Davet adlı albümlerini çıkarttı. Tek parça olan bu single’lar Türkiye'de oldukça fazla beğenildi. 2015 yılında eskilerden gelen şarkımız çilli bom adlı şarkıyı yeniden seslendirdi. Seslendirmiş olduğu bu parçalar sayesinde Türkiye'de büyük beğeni topladı. Günümüzde halen albüm hazırlığı ve çalışmalarına devam eden Polat çeşitli mekânlarda sahne almaya devam ediyor. Hem güzelliği hem de sesinin kalitesi ile oldukça sevilen ve beğenilen şarkıcı Ebru Polat, çeşitli şehirlerde turne düzenleyerek konser vermeye devam ediyor.

Ebru Polat Hakkında