Ebru Gündeş Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Ebru Gündeş

Ebru Gündeş 1974 aslen Gaziantep doğumludur. İlkokulu Ankara'da okuduktan sonra ailesi ile birlikte İstanbul'a gelmiştir. Maddi sıkıntılar sebebi ile eğitimine devam edememiştir. Ebru Gündeş bir süre konfeksiyon işçisi olarak çalışmıştır. Müzik eğitimi almamıştır. Sesini ilk dinleyen kişi Raks Müzik ortaklarından Neşe Demirkat olmuş ve çok beğenmiştir. Sonrasında prodüktörler Koral Sarıtaş ve Selçuk Tekay ile tanıştırılması ile en profesyonel ellerde müzik hayatına girmiştir. Bu sesin sahneler ile tecrübelenmesi kararı ile birlikte Emel Sayın'a vokal yapması istenmiştir ve böylelikle ilk sahne deneyimi 17 yaşında iken gerçekleşmiştir. Küçük bir beden ancak kuvvetli bir ses ile tanışan müzik piyasası Ebru Gündeş'i artık kucaklamaya hazırdır. Ve artık sahne yaşamı ile birlikte bu dünyada yerini sağlamlaştırmak için albüm hazırlıklarına başlamıştır. Ebru Gündeş 1990 yılında ilk evliliğini yapmıştır ancak bu evlilik kısa sürmüştür. Sonrasında iş ve müzik ağır basıp ilk albüm olan Tanrı Misafiri çıkarılmıştır. Bu albümle inanılmaz bir başarı elde edilmiştir.
 

Ebru Gündeş ve Albümleri

İlk albümü Tanrı Misafiri olup Ebru Gündeş'in sesinin tanınmasında özel bir anlam taşımaktadır. 1994 yılında Tatlı Bela albümü çıkarılmıştır. Başarı grafiği yükselmeye devam etmektedir. 1995 yılında Ben Daha Büyümedim albümü sonrasında Kurtlar Sofrası 1998 yılında Sen Allahın Bir Lütfusun ile satış rakamları artış göstermiştir. 1999 yılında Dön Ne Olur albümü esnasında geçirdiği beyin kanaması ile müzikten bir süre ayrı kalmıştır. 2001 de Ahdım Olsun albümü, 2006 da Kaçak albümü, 2008 de Evet albümü, 2011 de Beyaz albümü, 2012 de 13,5 albümü, 2014 de Araftayım albümü ve 2019 da Aşık albümü ile müzik severleriyle buluşmuştur. İki özel kanalda müzik programlarında jüri üyeliği yapmıştır.

Ebru Gündeş ilk albümü Tanrı Misafiri çıkarıldığında henüz 17 yaşındaydı. Bu minyon kadından Demir Attım Yalnızlığa şarkısı söylendiğinde Ebru Gündeş ismi yayılmaya başlamıştır. Ardı sıra gelen başarı şarkılarla grafik de yükselmeye devam etmiştir. Müzik piyasası içerisindeki başarıları maalesef ki özel hayatında bir türlü aynı çizgide olamamıştır. Genç yaştaki evliliği sonrasında sanat dünyası içerisinde Kerem Alışık, Hakan Altun ve futbolcu Uche ile dikkat çekmiştir. İkinci evliliği Ömer Durak adlı avukatla olup bu da maalesef başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Ve 2010 yılında 3.evliliğini Azeri işadamı Reza Zarrab ile yaparak bir kız çocuk sahibi olmuştur.


Ebru Gündeş Nerelidir?

Ebru Gündeş baba tarafından Gaziantep'li olup İstanbul’da doğmuştur. Ankara da da yaşadıktan sonra müzik hayatının hareketlenmesi ile birlikte İstanbul'a gelmiştir. Ve halen İstanbul da yaşamaktadır. 

Ebru Gündeş'in hayatı içerisinde müzik dünyasındaki başarılarının yanı sıra 1999 yılında geçirdiği beyin kanaması özel bir yer tutmaktadır. Ölümden döndüğü bu hastalık; bir albüm tanıtımı esnasında ani baş dönmesi ile bayılması kısa sürede gerçekleşmiştir. Bu esnada sadece 25 yaşındaydı. Şuuru tamamen yitiren sanatçının beyin kılcal damarlarında baloncuklar oluşması nedeni ile 2 ameliyat geçirmiş ve uzunca bir süre dinlenmeye çekilmiştir. Beyindeki kanaması 2 taraftan olduğu için ölüm tehlikesi yüksek olan ameliyatlar geçirmiştir. Sağlığına kavuşması için bu dönem birkaç seneyi almıştır.
 

Ebru Gündeş Şarkıları

Ebru Gündeş'in tüm albümleri ciddi bir çıkış ivmesinde olup şarkıları da aynı oranda beğeni kazanmıştır. Bu şarkılar; Demir Attım Yalnızlığa, Tanrı Misafiri, Seninle Çok İşim Var, Araftayım, Sen Allahın Bir Lütfusun, Çingenem, Ben Aşkı Ölümsüz Bilenlerdenim, Fırtınalar, Ben Seçilmem Seçerim bunlardan sadece bazılarıdır.

Ebru Gündeş arabesk ve fantezi müzik alanında başarılı bir sanatçı olup, güçlü ve güzel sesinin fark edilmesi ile birlikte müzik dünyasındaki yeri her geçen zamanda sağlamlaşmıştır.

Ebru Gündeş Hakkında