Demet Aktaş Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Demet Aktaş 14 Şubat 1990 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Müzik yaşamına olan ilgisinden dolayı İstanbul'da yaşamak için taşınmıştır. Çocukluk yıllarından beri en büyük hobisi şarkı dinlemek ve söylemektir. Çocukluk hayallerini gerçekleştirmek için lise yıllarında müzik konservatuar bölümüne kayıt olmuştur.

Şan derslerinde başarılı olan sanatçı, boş kaldığı zamanlarda şarkılar bestelemiş ve söylemiştir. Günümüzde şarkı söylemeye ve beste yapmaya devam ediyor. Şarkı bestelemenin yanı sıra, yürüyüş yapmayı ve ev dekorasyonları ile uğraşmayı seviyor. En büyük hayali " Harbiye Açık Hava Tiyatrosu" alanında şarkı söyleyebilmektir. Gelecek yaşamında müziğe dair birçok projesi bulunuyor. Uzun zamandır çalışmalarını yürüttüğü single albümünü çıkarabilmek için çaba sarf ediyor.

 

Demet Aktaş Nasıl Sanatçı Olmuştur?

Çocukluk yıllarından beri Demet Aktaş'ın sesine birçok kişi hayran kalmıştır. Sesinin güzel olduğunun farkına varan sanatçı, büyük bir azim ve hırs ile yoluna devam ediyor. Şarkının kendi iç dünyasında önemine veren sanatçı, müzik notalarını ruhun analizi olarak yorumlamıştır. Eğer konservatuar bölümünü kazanamasaydı idealleri arasında psikoloji bölümü yer alıyor.

Çünkü her daim insanları anlamanın ve sorunlarına çözüm bulmanın çok önemli olduğunu ifade etmiştir. Şarkı söyleme konusunda örnek aldığı kişi her zaman Madonna olmuştur. Madonna’nın müzik yaşamına dair araştırmalar yapmıştır. Ayrıca hayat hikâyesini severek ayrıntıları ile okuduğunu belirtmiştir. Son klibinde ilham aldığı sanatçıların etkisi ile single çıkarmıştır.

 

Demet Aktaş'ın Klip Çekimleri Nasıl Gerçekleşiyor?

Son çıkan klibinde dikkatleri üzerine çeken taşlı elbiseleri kendi tasarlamış ve ayarlamıştır. Demet Aktaş'ın tasarım konusunda bilinmeyen birçok özelliği mevcuttur. Günlük yaşamı içerisinde çok fazla sinirlenmeyen bir yapıya sahiptir. 40 bin dolar civarında satılan çanta modellerini vs. her zaman için israf olarak görmüştür. Bu nedenle klip çekimlerinde bütçe açısından uygun olan eşyalar tercih ediyor.

Türkiye içinde fantastik bir film çekmeyi hedefliyor. Fakat adına ve konusuna dair herhangi bir tahmini henüz bulunmuyor. Akrep burcu olan Demet Aktaş, Galatasaray takımını tutmaktadır. Hayatında hiçbir şekilde alkol ve sigara kullanmıyor. Siyah renk en fazla favori renkleri arasında yer alıyor.

 

Demet Aktaş'ın Yaptığı Çalışmalar Nelerdir 

Uzun zamandan beri, sanatçı Ozan Doğulu ile bir araya gelerek ortak bir çalışmada yer almayı hedeflemiştir. Oluşturduğu imajdan, albümlerinin kapağına varana kadar Ozan Doğulu ile fikir alışverişinde bulunarak hazırlamıştır. Birlikte 6 aylık bir çalışma yürüttüler ve sonuç olarak albüm herkes tarafından beğenisini kazanmıştır.

Ozan Doğulu ilk çıkmış olduğu mekânda kendisi şarkının  notalarını çalmış ve Demet Aktaş şarkısını söylemiştir. Şarkıyı ilk defa duyan birçok kişi, şarkıya eşlik etmişlerdir. Şarkının nakaratında "O Kedi Buraya Gelecek" cümlesi yer alıyor. Birçok kişi şarkının nakaratı beğenip, şarkı söylemeye eşlik etmiştir. Ozan Doğulu ile birlikte yeni çıkan şarkıyı test edip ardından da video klibini çekmişlerdir.

 

Demet Aktaş'ın Bestelediği Albümler 

2015 yılında Demet Aktaş, "Yol Ver" isimli albümünü çıkarmıştır. Dinleyenleri tarafından sevilen Demet, şarkı besteleme çalışmalarına durmadan devam etmiştir. 2015 yılında Ağla, Aşk Ertesi, Maalesef, Yıllanmış Eşya şeklinde yeni şarkıları bestelemiştir. 2018 yılında ise " Sarıl Bana" şarkısı sayesinde gündemde kalmayı başarmıştır. Şarkılarına her daim duygularını katmış ve aşk acısı çeken kişilerin yaşadıklarını anlatmıştır.

Nil Gürsoy'dan şan eğitimi alan sanatçı bilgilerini sanat yaşamına aktarmıştır. " Onu Alma Beni Al" şarkısına bando takımını da eşlik etmiştir. Şarkılarının vokal koçluğu ile Cihan Okan ilgilenmiştir. Albüme ait fotoğrafları Zeynel Abidin yapmıştır. Stil ile ilgili düzeni ise by Coşhar üstlenmiştir.

Demet Aktaş Hakkında