Ciguli Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Genç yaşlarda vefat eden Ciguli aslen Türk kökenlidir. 1957 yılında Bulgaristan Hasköy’ de dünyaya gelmiştir. Ciguli’nin asıl adı Angel Jordanov Kapsov’ dur. Bulgaristan’da yaşanan olumsuz baskı ve yaşanan şartlardan dolayı Türkiye’ye gelmiştir. Türkiye’de ise Ahmet adını almıştır. Fakat bu isim de resmi kayıtlara geçmemiştir. Kullandığı Ciguli ismi Bulgaristan’da bir araba modelinin ismidir.
 

Bu isim  hızlı ve seri anlamlarına gelmektedir. Zaten Ciguli de kullandığı akordeonu çok hızlı bir şekilde kullanıyordu. Bulgaristan’da doğup ve burada vefat eden sanatçı Binnaz şarkısıyla adını duyurdu. Şarkının çıktığı dönemler küçük büyük herkesin dilinde Binnaz şarkısı söyleniyor ve Ciguli tarzı dans hareketleriyle kendilerinden geçinceye kadar eğleniyorlardı.
 

Ciguli’nin Hayat Hikâyesi
 

Bulgaristan’da dünyaya gelen sanatçı çok rahat bir hayat sürememiştir. Çünkü Bulgaristan’da sürekli baskı ve zorlama görmüş ve bunun sonucu ana yurdunu ailecek terk etmek zorunda kalmışlardır. Çok erken zamanda babasını kaybeden Ciguli ailesinin geçimini sağlamak için farkı işlerde çalışmıştır. Türkiye’ ye geldikten sonra sanatçı müzikle ilgili performansını sergilemiştir.
 

Ciguli ilk olarak maksim gazinosunda çalıştı. Daha sonra bir albüm çıkardı fakat bu albüm halk tarafından beğenilmediği gibi Ciguli tarafından da beğenilmedi. İzmir fuarında sanatçı İbrahim Tatlıses ile çalıştı. En iyi ve efsane çıkışını Binnaz adlı şarkıyla yakaladı. 2010 yılına kadar Ciguli altı albüm yaparak hayranlarının beğenisine sunmuştur.
 

Ciguli’nin Evlilik ve Aile Hayatı
 

Hayat şartlarının etkisiyle Ciguli çok erken yaşlarda çalışmaya başladı. Babasını çok erken yaşlarda kaybetmiş ve ailesinin geçimi sağlamak için düğünlere giderek çalgı çalmaya başlamış ve farklı işlerde çalışmıştır. Daha sonra ise 1974’te Ayten Hanım’la evlenmiştir. Evlendiğinde henüz on sekiz yaşında olan Ciguli Ayten hanımla olan evliliğinden iki çocuğu dünyaya geldi.
 

Oğullarına İbrahim ve Ferdi adlarını verdi. Kendisi Türkçe ismini Bulgaristan da yaşanan sorunlardan dolayı kullanamamış bu durum onda hep bir ukde olarak kalmıştı. Fakat çocukları Türkçe isimlerini rahatlıkla kullandılar. Zaten Ciguli’nin Türkiye’ye gelmesi ona şöhretin kapılarını açacaktı. Kendisi bir İstanbul aşığı olarak bu şehri çok seviyordu.
 

Başarılı Azimli ve Sanat Hayatı

 

Şarkıcı Ciguli Binnaz şarkısıyla en iyi çıkışını yapmış ve herkes tarafından tanınmaya başlamıştı. Güler yüzü ve sempatik hareketleriyle herkesin gönlünü fethetmişti.  Binnaz şarkısının ardından Yapma Bana Numara şarkısını çıkardı ve bu şarkıda beğenildi. Kral Tv Video Müzik Ödülleri töreninde Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı ödülünü aldı. Horozum, Sabır Yaa Sabır, Ben Akordiyonum, Tersoyum Safinaz, Sensiz Kaldım Şimdi albümlerini çıkardı. Fakat en çok Binnaz sevildi. Ciguli dizi filmlerinde de oynadı. Bizim Sokak, Neredesin Firuze, Biz Boşanıyoruz dizilerinde oynadı ve gülen yüzü hiç unutulmadı. Ayrıca Bu Son Olsun, Olur Olur ve Limonata filmlerinde de oynadı.
 

Ciguli’nin Vefatı

Sanatçı çok erken yaşta hayatını kaybetti. Halk tarafından çok sevilen sanatçı müzik dünyasında da iyi bir yer edinmişti. En son Güldür Güldür gösterisine katılmış ve hayranlarını Binnaz şarkısıyla eğlendirmişti. 31 Ekim 2014’te sanatçı Sofya’da kalp rahatsızlığı yaşamış ve burada kendisine verilen narkozun etkisinden çıkamayarak vefat etmiştir. Sonrasında ise Ciguli doğduğu topraklarda gömülmüş ve mezarı buradadır. Genç yaşta vefat eden sanatçının ani ölümü ailesini ve sevenlerini  çok üzmüştü. Şu an dahi tüm hafızalarda gülen yüzü ve kocaman yüreği ile büyük bir yer edinmiş biridir. Hayatında yaşadığı olumsuzluklara ve sıkıntılara karşı o yüzündeki tebessümü hiç kaybetmemiş ve hayata hep umutla bakan koca yürekli bir insandır.

Ciguli Hakkında