Ceylan Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Ceylan

Küçük yaşta müzik hayatına atılan ve geniş bir hayran kitlesi edinen Ceylan, Türk Halk Müziği ve arabesk sanatçıdır. Küçük yaşta sahnelerde yer almasından dolayı “Küçük Ceylan” olarak müzikseverlerin adlandırdığı sanatçı, müzik hayatını oyunculukla pekiştirerek önemli bir şöhrete ulaşmıştır. Güçlü sesi ve çalışkanlı yapısı sayesinde kısa sürede büyük başarı kazanan şarkıcı, amatör olarak babasıyla birlikte başladığı sanat hayatını müzik yarışmasındaki birinciliğiyle ileri boyuta taşımıştır. Hem müzik hem de sinema hayatında önemli başarılara imza atan şarkıcı, çıkardığı albümler ve seslendirdiği şarkılarla rekor seviyede başarı elde etmiştir.
 

Ceylan Kimdir?

24 Haziran 1974 yılında İstanbul Fındıkzade’de dünyaya gelen Ceylan, aslen Tuncelili olup orijinal adı Ceylan Avcı’dır. Babası Ahmet Avcı, sahne ve düğünlerde saz çalmaktadır. Annesi Bayburtlu olan şarkıcının Nalân ve Nazan Avcı isminde ikiz ablaları bulunmaktadır. Çocukluk dönemini Almanya’da yaşayan şarkıcı, babasının işi gereği düğünlerde bulunmasından dolayı ilk sahne tecrübesini de düğün salonlarında yaşamıştır. Henüz 7 yaşındayken düğünde sahneye çıkan şarkıcı, 1984 yılında 10 yaşındayken şarkıcılık yapmaya başlamıştır. 1983 yılında müzik yarışmasına katılan Ceylan, bu yarışmada birincilik elde etmiştir. Yarışmadan bir sene sonra 1984 yılında sahneye çıkan şarkıcı, kısa sürede tüm ülkede tanınmaya başlamıştır.
 

Ceylan Hakkında Bilinmeyenler

Tam ismi Ceylan Avcı olan şarkıcı, 24 Haziran doğumlu ve Yengeç burcudur. Minyon bir fiziki yapısı olan Ceylan’ın boyu 1,50’dir. 7 yaşında babasıyla beraber Almanya’ya giden şarkıcı, dini anlamda elinden geldiğince gereklilikleri yerine getirdiğini sürekli dile getirmektedir. Henüz küçük yaştayken her ortamda namaz kıldığını ve 4 kez umreye gittiğini her fırsatta dile getiren şarkıcı, çocukluğundan itibaren bu konuda bilinçli olarak yetiştirildiğini söylemiştir. Alkol almaktan hoşlanmadığını ve eski dönemlerde çok az da olsa içtiğini, ancak şu anda hiçbir şekilde içki içmediğini belirten sanatçı, çocuk yaşlardan itibaren büyük bir hassasiyet göstermiştir.  
 

Ceylan’ın Kariyer Başlangıcı

1983 yılında katılmış olduğu müzik yarışmasında birincilik elde eden Ceylan, 1984 yılında henüz 10 yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye’ye dönerek ilk albümünü yapmıştır. İlk albümüyle geniş kitlelerce tanınan şarkıcı, henüz 10 yaşında olmasından dolayı “Küçük Ceylan” olarak ifade edilmiştir. 1986 yılında kariyerinde çok daha iyi bir noktaya gelen Küçük Ceylan, “Seni Sevmeyen Ölsün” isimli albümünü çıkartarak satış rekoru kırmıştır. Üçüncü albümü olan bu albümüyle 1.300.000 satış rekoru kıran şarkıcı, hem yaşının küçük olması hem de henüz yolun başında olması nedeniyle büyük yankı uyandırmıştır.
 

Ceylan’ın Sanat Hayatı

1986 yılında çıkardığı albümünde yakaladığı 1.300.000 satış rekoruyla kısa sürede tanınan Ceylan, 1999 ve 2001 yıllarında iki defa Kral TV tarafından En İyi Kadın THM sanatçısı seçilmiştir. Ayrıca “Ah Gönlüm” isimli albümüyle 2005 yılında Mü-yap tarafından altın plak ödülüne layık görülen şarkıcı, sinema alanında da adında sıkça söz ettirmiştir. Oyunculuk alanında da başarılı işler yapan şarkıcı, sinema ve müzik hayatını aynı anda ileriye taşıyan bir sanat hayatı geçirmektedir. Garibim Ceylanım, Kaderin Tuzakları, Yetim, Ana Kucağı, Yuvasızlar başta olmak üzere birçok filmde rol alan Ceylan, son olarak 1998 yılında dönemin meşhur dizisi Aynalı Tahir’de oynamıştır.
 

Ceylan’ın Evlilikleri ve Çocukları

Toplam 4 evlilik gerçekleştiren Ceylan, ilk evliliğini 1990 yılında Almanya turnesi için gittiği Nürnberg’de halasının oğlu olan Erhan Bozkurt ile gerçekleştirmiştir. Babasının karşı çıkmasına rağmen evliliği gerçekleştiren sanatçının, bu evlilikten 1992 doğumlu Melodi isimli bir kızı bulunmaktadır. Bir yıl süren evlilik sonrası boşanan Ceylan, Yıldıray Gürgen isimli kişiyle resmi nikâh kıymaksızın bir birliktelik gerçekleştirmiştir. Bu birliktelikten Yiğitcan isimli bir oğlu bulunan şarkıcının, ikinci evliliği 2000 yılında İbrahim Tatlıses’in oğlu olan Ahmet Tatlı’yla gerçekleşmiştir. Kısa süre sonra boşanan şarkıcı, üçüncü evliliğini 2006’da Murat Kurşun ile yapmış ve bir yıl sonra boşanmıştır. Dördüncü evliliğini 2011’de Güncal Tanörel ile yapan Ceylan, 2012’de bu evliliğini de bitirmiştir.  

Ceylan Hakkında