Cem Belevi Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Cem Belevi

Cem Belevi 4 Haziran 1987 İzmir doğumludur. Müzikle küçük yaşlarda tanışmış ve ilgisi her geçen yılda artış göstermiştir. Ressam bir anne ve piyanist bir babanın  oğludur. Müzik hayatı 7 yaşında aldığı piyano dersleri ile başlamış, 13 yaşında buna gitar eğitimi de eklenmiştir. Ve yine aynı yaşlarda şarkı sözleri yazmaya başlamıştır. Lise yıllarında söz müzik kendisine ait olan şarkıların arkadaşları tarafından takdir görmesi ve okul yıllarında verdiği konserler doğrultusunda aldığı beğenilerle şarkı söyleme ve beste yapma isteği arttıkça artmıştır.
 

Cem Belevi ve Üniversite Yılları 

Üniversite eğitimi için 5 yılını İngiltere'de geçirmiştir. Burada Cambridge de dil eğitimi aldıktan sonra Londra'da ekonomi eğitimi almış daha sonra Uluslararası İşletme okumuştur. Bunların yanı sıra Londra da Blues, Jazz ve Şan dersleri de almaya devam etmiştir. Diğer taraftan besteler de son sürat devam etmektedir. Üniversiteden mezun olduktan sonra çalışma hayatına atılmıştır. Ancak müzik her zaman ön plandadır.

Cem Belevi Londra'daki eğitimi sırasında müzikle olan bağlantısı da asla sekteye uğramadan devam etmiştir. Londra'nın romantik atmosferinde ardı arkasına gelen besteler doğrultusunda aldığı eğitimlerle de bunu pekiştirmiştir. Birçok dernek organizasyonlarında ve çeşitli etkinliklerde şarkı söyleme fırsatı buldukça müziğin içine yine yeniden hızla girmeye başlamıştır. Ve bu istekle birlikte Türkiye'ye geri dönüp 2011 yılında ilk albüm çalışmaları için deyim yerindeyse kolları sıvamıştır. Müzik yapma ve şarkı söyleme tutkusunu daha fazla ertelemek istemediğinin artık kararındadır. Ve ilk albüm Bilmezsin olmuş; tüm şarkıların söz ve müzikleri kendisine aittir.
 

Cem Belevi ve Albüm Çalışmaları 

Cem Belevi yurtdışından müzik aşkıyla Türkiye'ye döner dönmez 2011 yılında Bilemezsin adlı albümü müzikseverlere sunmuştur. Bu albüm 7 şarkıdan olmuş hepsinin söz ve müziği kendisine aittir. Albüm şarkısı yan ısıra Günaydın Sevgilim, Serserin Oldum, Gece Bitecek, Biz Olsak, Aşk İçin Savaşmalı adlı şarkıları da dikkat çekmeyi başarmıştır. Sonra 2013 yılında ikinci albüm gelmiştir. Solo albümleri yanı sıra Ayshe  ile yaptığı düette Ajda Pekkan şarkısı olan Kim Ne Derse Desin single'ı ile adeta patlamıştır. 2015 de Sevemez Kimse Seni 2016’da Sor  2017’de Aç Kollarını albümleri gelmiştir.

Cem Belevi'nin müzik hayatındaki başarısı devam ederken diğer taraftan gerek fiziksel görüntüsü gerek dolu bir eğitimin verdiği geri dönüşümle dizilerde de boy göstermeye başlamıştır. İlk 2015 yılında İnadına Aşk adlı dizide Deniz karakterine bürünerek çok sevilmiştir. İkinci dizisi ise Rengârenk adlı dizi olmuştur. Cem Belevi için dizi oyunculuğu mu müzik mi  kıyaslamasında; ağırlık birine gitmektense ikisini de severek yaptığının göstergesi olan şarkıları ve diziler ile sevenlerine cevabı verdiğini düşünmektedir. Ama müzik her zaman ön planda olacağı mesleği olarak nitelendirir. Şarkılarının hepsi kendisine ait olmakla beraber ilk şarkısı ve kendisinin ilk tanındığı ve sevildiği şarkısı Günaydın Sevgilim olmuştur.
 

Cem Belevi ve Hobileri

Müzik ve şarkı sözü yazmak dışında dizi izleme keyfinden ödün vermeyen Cem Belevi'nin en sevdiği dizi Black Mirror’dır. Bu tarz dizilerin tercih etme yanı sıra okumak onun için ayrı bir tutku ve hobisidir. Evrensel tarz kitaplardan hoşlanmaktadır. Başucu kitapları her zaman vardır.

Cıvıl cıvıl renkli hareketli konuşkan bir karakter olan Cem Belevi belki de insanların kalbine bu noktalarıyla da kısa sürede dâhil olmayı başarmış biri olarak; hayalinde Yıldız Tilbe şarkısı okumak vardır. Cem Belevi için müzik, kariyer ve sevenleri başta olmasının yanı sıra ilgi duyduğu bir başka dal gazeteciliktir. İnsanlarla konuşmak onların hayatlarını öğrenmek onların adına yazmak bunlar heyecan verici gelmektedir. Cem Belevi'nin her zaman en büyük hayali büyük kitlelere büyük konserler vermektir.

Cem Belevi Hakkında