Cansever Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Arabesk Müzik denilince ilk akla gelen isimlerden olan Cansever, kendine özgü yaşam tarzı ve kendine özgü eşsiz sesi ile arabesk dinleyicilerinin vazgeçilmesi olmuştur. 1967 yıllardın da Makedonya’nın Veles şehrinde 7 kişilik bir ailenin en küçük ferdi olarak dünyaya gözlerini açmıştır. Cansever’e babası tarafından Dzansever Dalipova ismi konulmuştur. Babası Veles kentinde tarlada ırgat olarak çalışarak ailesinin geçimini sürdürmekteydi.

Cansever’in tek gözünün görmemesinin sebebi ise henüz daha 12 yaşlarının başında iken sokak çocukları tarafından gözüne bir sopa fırlatılması sonucu oluşmuştur. Cansever’in müziğe düşkünlüğü henüz çok küçük yaşlardayken başlamıştır.

 

Cansever’in Sanatçılığa İlk Adımları

Henüz çok küçük yaşlarda müziğe büyük ilgi duymaktaydı. İlk albümünü 1992 yılında Makedonya’da ‘Kemano Başal E Romenge’ adında çıkarmıştır. Bu albüm ile birlikte büyük bir ilgi gören Cansever böylece müzik dünyasına tam anlamıyla girmiş bulunmakla kalmayıp kendi ülkesinde 8 albüm daha gerçekleştirmiştir.

Dünya üzerinde birçok kitlesi oluşan Cansever Türkiye’den de azımsanmayacak şekilde kitle sahibi olmuştu. Buda onu o zamanların popüler televizyon kanalı İbo Show’a davet edilmesini sağlamıştı. İbo Show’da Yemen Türküsü olan ‘Kara Çadır’ adlı eseri muazzam bir şekilde seslendiren Cansever’in yeni bir macerası olan Türkiye macerası da başlamış oldu.


Cansever’in Türkiye’de Ki Albümleri

Cansever sanatçılık hayatına çabuk alışmış olacak ki art arda çıkardığı albümler ile müzik severlerin ilgisini ve sevgisini hızla kazanmaya devam ediyordu. Türkiye’de tam 8 eşsiz albüm çıkarmış ve çıkarmaya da devam etmektedir.

Türkiye’de ki ilk albümü olan Meçhul çok sevilmiş olacak ki diğer albümler peş peşe gelmeye devam edecekti. Türkiye’de çıkardığı albümler Yollar Hasta Ben Yorgunum, Gönlümüzdeki Türküler, İçimden Geldiği Gibi adlı farklı eserleriyle Türkiye’de saygı duyulan bir sanatçı halini almıştır.

Daha çok o zamanların popüler müzik türü olan arabesk müziğine yönelen Cansever başarısını herkese kanıtlamış ve unutulmayacak bestelere imza atmıştır. En son komşu ülke olan Bulgaristan’da ‘Roveno O Note’ albümünü çıkarmış ve içerisinde Nöbetteyim, Yüce Dağ Başında, Kışlalar Dolu Bugün, Duman Oldum, Yara Benim, Kara Çadır, Cemalim gibi parçaları seslendirerek herkesin gönlün taht kurmuştur.



Cansever’in Sağlık Durumu

O zamanların ünlü müzik firması olan Klip Müzik ile çalıştığı süre zarfında çok iyi bir yükseliş yakalamıştı. Lakin Klip Müzik şirketi popülerliğini kaybetmiş yavaş yavaş sona yaklaşan bir şirket konumundaydı. O yüzden Cansever’in şanı da şirketin batıyor olmasından dolayı aşağı doğru hızla düşüyordu. Bu gibi sıkıntılar ile uğraşan Cansever bu sürede Almanya’ya yerleşmiş yaşamını orada sürdürüyordu.

Cansever işler yolunda gitmediği için stres ve üzüntü içerisine girmiş, daha 24 yaşındayken hastalığa yakalanmıştı. Türkiye’de tedavisini bulamadığı bir tür romatizma çeşidi olan “Morbus Behterew”  adeta onu iki büklüm etmiş tüm sosyal hayatından uzaklaştırmıştı.

Yıllardır hastalığından dolayı taşıdığı kamburluk Almanya’da girmiş olduğu bir ameliyatla alınmıştı. Artık fiziksel ve moral olarak daha iyi olan Cansever müzik hayatına kaldığı yerden devam etmek istiyordu. Cansever ise hayatın da hiç evlenmemiş ve çocuğu da olmamıştır.


Cansever’in Son Çıkardığı Albümler

Bir yarışma programında tanışmış olduğu Ata’yı Adana’ya konsere gittiği esnada yanında götürmüştür. Ata’nın otel de uyuşturucu yüzünden ölü bulunması sonucu Cansever cinayetten sorumlu tutulmuştur. Müzik hayatına ara vermeyen Cansever’in son albümler ise şu şekildedir.

2011 – Çingene, 2014 – Ben Ne Günler Gördüm, 2015 – Hala Seviyorum, 2016 – Kral Arabesk, 2016 – Doya Doya Arabesk olarak kayıtlara geçmiştir.

Cansever Hakkında