Burcu Güneş Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Burcu Güneş 1975 yılında İzmir/ Alsancak’ta dünyaya geldi. Babası müzisyen Ali Güneş’tir. Annesi ve babası, Burcu 7 yaşındayken ayrıldı. 18 yaşına kadar babasıyla yaşana Burcu Güneş 18 yaşını doldurduktan sonra annesinin yanına taşındı. TAÇSAV tarafından 2001 yılında İdeal Türk Genç Kızı seçildi.
 

Babasının da müzisyen olmasından dolayı müzikle iç içe büyüdü. Burcu Güneş ilk müziğini 12 yaşında yazdı. Babasının işi nedeniyle Antalya’ya taşınınca 13 yaşında babasına vokallik yaptı. Babası ile kurdukları Dio, Trio ve orkestralarla, oteller ile tatil köylerinde jazz ve pop şarkılar söyledi.
 

Burcu Güneş’i dinleyen herkes şaşkınlık içerisindeydi. Küçük bir çocuktan bu kadar güçlü bir sesin çıkmasından dolayı şaşkınlardı. Birçok dinleyicisi onu İngiliz ve Amerikalı sanıp onunla yabancı dil konuşmaya çalışıyorlardı. Burcu Güneş’ e o dönemlerde ‘ zenci gırtlaklı beyaz kız’ lakabı takmışlardı.
 

18 yaşında varınca İzmir 9 Eylül Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Müfit Bayraşa’dan şan, artikülasyon ve solfej eğitimleri aldı. Burcu Güneş İzmir’de bilinen jazz klüplerinde ve birçok otellerde, yaz mevsiminde Bodrum’da şarkılar söyledi. Aynı zamanda Müfit Bayraşa ile farklı festivallere ve müzik yarışmalarına katılıp birçok ödül aldı. Aynı dönemde kendi yazdığı şarkılarının İzmir’e gelen dünyaca tanınan klasik piyanistimiz Burcu Büke’ye dinletmesinin ardından profesyonel olarak müzik hayatına adım atmış oldu. Stüdyoda şarkılarını kayıt altına alarak Raks Universal plak şirketine yolladılar. Şirketten gelen cevap ile İstanbul’a albüm hazırlığı yapmaya gitti.
 

1998’de Türkiye için önemli olan müzik adamları Garo Mafyan, Nino Varon, Tanju Arıkan ve grubuyla ilk albümü olan ‘’ Aşk Yarası’’nı müzik piyasasına sundu. Albümde Gloria Gayner’ın seslendirdiği ‘’ First be a Women’’ adlı şarkıyı Zeynep Talu’nun kaleme aldığı Türkçe sözlerle okudu. Albümde yer alan iki şarkı Fransa compilation albümünde yer aldı. Bu albümde Alimallah, Aşk Yarası ile Hayaller Gezginim parçalarına klip çekti. Burcu Güneş 1998 yılında en iyi çıkış yapan bayan pop şarkıcısı seçildi.
 

Türkiye’nin tanınan sanatçıları, köşe yazarları ve büyükleri tarafından desteklenerek basına lansman kapağındaki Güneşin Kızı Türkiye’de önemli isimlerden sayılıyordu.
 

1999’da Rafet El Roman’ın Hayat Hüzünlü albümündeki Son Mektup şarkısında Rafet El Roman’la birlikte düet yaparak adından söz ettirmiştir. Aynı dönemde Amerika’da bulunan Melik Yirmibir ile ikinci albüm çalışmalarına koyuldu. Bu albümünde 5 tane Ara Dinkjan şarkısı söyledi. Bu müzik tarzı Amerika’da tanınan müzisyenlerin yardımıyla tamamlandı.
 

Burcu Güneş albüm çalışmasında pop tarzının dışına çıkan bir eser ile yeniden gündeme gelmeyi başardı. Çile Bülbülüm adlı şarkıyı pop tarzında yorumlayarak yıllar sonra şarkının tekrardan gündeme gelmesini sağladı. İkici solo çalışmasını ise Tılsım albümünde Erhan Güleryüz’ün Biz Aşkı Meleklerden Çaldık şarkısını söyleyerek sevenlerini kendine bir kez daha hayran bıraktı. Daha sonra yoğun bir konser maratonuna geçti. Yurtiçi ve yurtdışında konserler verdi.
 

2002 yılında 3. Albüm hazırlığına başladı. Bu albümde en çok kendi yazdığı şarkılara ağırlık verdi. Aynı zamanda Erol Köse ile çalışmaya devam etti. 2004 yılında Ay Şahit adlı 3. Albümünü piyasaya çıkarttı.


Burcu Güneş Albümleri
 

  • (1998) Aşk Yarası
  • (2001) Tılsım
  • (2004) Ay Şahit
  • (2006) Ben Ateş Ben Su
  • (2009) Sihirbaz
  • (2013) Gül Kokusu


Single’lar
 

  • (2010) Tamamdır
  • (2011 )Oflaya Oflaya
  • (2012) Aşk Gribi
  • (2014) Aşkın Beni Baştan Yazar
  • (2015) Gidiyorum


Remix & Derleme Albümleri
 

  • (2008) On the Club


Flimleri
 

  • (2009) üç Tatlı Cadı
  • (2004)Nerdesin Firuze

Burcu Güneş Hakkında