Buray Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Buray Kimdir?

15 Haziran 1984 tarihinde LefkoÅŸa'da dünyaya gelmiÅŸtir. Asıl ismi Buray HoÅŸsözdür. LefkoÅŸa doÄŸumlu Kıbrıs Türkü olan Buray pop ÅŸarkılar üzerine çalışmalar yapmaktadır. SeslendirmiÅŸ olduÄŸu ÅŸarkılar ile kısa sürede popüler olmuÅŸ ve ÅŸarkıları dillere pelesenk hale gelmiÅŸtir. Ä°lk olarak 2015 yılında "Ä°stersen" adlı parçası ile çıkış yapmıştır. Daha sonra "Sen Sevda Mısın" ÅŸarkısını çıkarmıştır. 2016 yılında Kimsenin Suçu Yok ÅŸarkısıyla müzik listelerinde ilk sıralarda yer almıştır. Son çalışması ise "AÅŸk Mı Lazım" adlı ÅŸarkısıdır. Hayranları tarafından güzel yorumlar alan ÅŸarkıcı, sempatik ve sıcak kanlılığı ile kısa sürede geniÅŸ bir hayran kitlesine ulaÅŸmıştır. Lise eÄŸitimini Türk Maarif Koleji'nde alan Buray, üniversite eÄŸitimini DoÄŸu Akdeniz Üniversitesi Müzik bölümünde tamamlamıştır. Ayrıca Ä°ngiltere University of Glamargon'da müzik prodüksiyonu ve ses mühendisliÄŸi üzerine de bir yüksek lisans gerçekleÅŸtirmiÅŸtir.
 

Müzik Kariyeri

Haluk Bilginer, Gökhan Tepe, Soner Arıca, Berksan, Ä°zel gibi sanatçılarla gitarist olarak çalışmıştır. Avustralya'da tanıştığı söz yazarı ve besteci Gözde Ançel ile birçok ÅŸarkıya imzalarını atmışlardır. Ferhat Göçer'e UnutmuÅŸ Çoktan adlı ÅŸarkıyı verdiÄŸi gibi, Ömür Gedik ve Selim Gülgören gibi sanatçılara da bestelerinden vermiÅŸtir. Ä°lk albümünü 2015 senesinde "1 ÅžiÅŸe AÅŸk" için çıkarmıştır. Gökhan Tepe, Haluk Levent, Ä°zel, Berksan gibi ÅŸarkıcıların Kıbrıs'ta yapmış olduÄŸu konserlerde gitarist olarak eÅŸlik etmiÅŸtir. "1 ÅžiÅŸe AÅŸk" albümünün çıkış parçası olarak Ä°stersen adlı ÅŸarkısını kullanmıştır. Albümün ikinci klibi olarak ise "Sen Sevda Mısın" ÅŸarkısı hazırlanmıştır. Åžarkının düzenlemesini de kendisi gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Üçüncü klip olarak ise "Kimsenin Suçu Yok" ÅŸarkısı düzenlenmiÅŸtir. "Sensitive Vibrations"  müzik grubunun solistliÄŸini üstlenmiÅŸ, "Acoustic Ceremony" projesiyle de konserler gerçekleÅŸtirip beÄŸeniler kazanmıştır. Çıkarmış olduÄŸu ÅŸarkılar ile güzel yorumlar alan Buray, bir çok ödüle de layık görülmüÅŸtür.
 

Ödülleri

Yeditepe Üniversitesi 5. Dilek Ödülleri En Ä°yi Erkek Åžarkıcı

6.TURKMSC yılın enleri ödülü - Yılın en sevilen albümü (Sahiden)

MGD 22.Altın Objektif Ödülleri - En Ä°yi Çıkış Yapan Yorumcu

Kıbrıs Genç TV Ödülleri - En Ä°yi Çıkış

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi Ödülleri - Yılın En Ä°yi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı

Ä°stek Bilge KaÄŸan Koleji Ödülleri - En Ä°yi Çıkış

29. Uluslararası Tüketici GüvenliÄŸi Zirvesi Ödülleri - Yılın En Ä°yi Çıkış Yapan Erkek Sanatçısı

Ege Üniversitesi 5. Medya Ödülleri - En Ä°yi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı

EryetiÅŸ & Bakanlar EÄŸitim Kurumları Mavi Çınar Ödülleri - Yılın En Ä°yi Erkek Müzik Yorumcusu

Ä°stanbul GeliÅŸim Üniversitesi 5. Medya Ödülleri - En Ä°yi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı

2.Türkiye Gençlik Ödülleri - En Ä°yi Çıkış Yapan Sanatçı

7.KTÜ Medya Ödülleri - En Ä°yi Çıkış Yapan Erkek Åžarkıcı

7.KTÜ Medya Ödülleri - Yılın En Ä°yi Çıkış Yapan Åžarkısı (Ä°stersen)

5.TURKMSIC Yılın En'leri Ödülleri - Yılın En Ä°yi Çıkış Yapan Åžarkıcısı

3. En Moda Dergisi Ödülleri - Yılın En Ä°yi Çıkış Yapan Erkek Solisti
 

Albümleri

2015 - Bir ÅžiÅŸe AÅŸk

2015 - Ä°stersen (Remixes)

2016 - Sahiden
 

Başarı Hikayeleri

2004 yılında "United Boyband" grubunun solisti olan Buray, 125 yarışmacının arasından finale kalmıştır. "Yanayım" ÅŸarkısıyla çıkış yapan Babutsa grubunun albümündeki ÅŸarkılara aranjörlük yapmış ve gitarıyla eÅŸlik etmiÅŸtir. Kıbrıs'ta sayısız televizyon programına konuk olan Buray,  programlarda orkestra ÅŸefliÄŸini üstlenmiÅŸtir. Türkiye'de yaptığı baÅŸarılı aranjörlük ve prodüksiyon çalışmalarıyla müzik dünyasına adını duyurmuÅŸtur. Kısa sürede adını duyurmuÅŸ ve pek çok ÅŸarkıcı ile beste alışveriÅŸi yapmıştır.

Buray Hakkında