Bünyamin Aksungur Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Bünyamin Aksungur sanatçı, bestekar, eğitimci ve Türkolog gibi çok önemli yeteneklere sahip bir insandır. Sürekli kendini geliştiren ve bir yandan da eğitime verdiği önemle beraber hem öğretmenlik yapmış hem de uzmanlaşmak için yüksek eğitimine devam etmiştir. Çünkü gündüzleri mesleğini icra eden Bünyamin Aksungur Türkoloji bölümünde ise akşam derslerine girerek buradan eğitim almaya başladı. Farklı yeteneklere sahip olan Bünyamin Aksungur sanatçı kişiliyle de ön plana çıkmayı başaran bir şahıstır.

 

Bünyamin Aksungur Hayatı

Sanatçı 1957 yılında Manisa şehrinde dünyaya geldi. Burada ilkokul ve ortaokul eğitimini tamamlayan sanatçı lise eğitimi için Edirne öğretmen okulunu kazanmıştır. Derslerinde başarılı olan sanatçı eğitim almak için gittiği Edirne öğretmen okulunu da başarıyla tamamlayarak genç yaşta öğretmen olmuştur. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu bilen aksungur mesleğini icra etmek için Iğdır’a gitmiştir. Burada küçük bir okulda ilkokul öğretmeni olarak hayata atılmıştır.

Buradaki çocukların eğitimleri ve aileleri ile yakından ilgilenen idealist öğretmen kısa sürede tüm yöre halkının takdirini toplamayı başarmıştır. Çünkü yörenin zorlu yaşam koşulları dışardan gelen kişiler için daha da zor olabiliyordu. Bünyamin Aksungur tüm yaşananlara rağmen mesleğini çok seviyor ve öğrencilerine bir şeyler öğretmek için durmadan çabalıyordu. Burada belli bir süre kalan sanatçı daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji bölümüne kayıt yaptırdı. Bünyamin Aksungur bir yandan üniversite eğitimine başladı diğer taraftan da çok sevdiği öğretmenlik mesleğini devam ettirmeyi sürdürdü.

 

İstanbul Radyosu

Öğretmenlik mesleğini çok seven Bünyamin Aksungur, 1986 yılında İstanbul radyosuna geçerek buradan radyonun yapımcılığını üstlenmeye başladı.  İstanbul radyosuna atanır atanmaz burada başarılı çalışmalara imza attı ve radyonun daha iyi hizmet sunması için sürekli yenilik arayışlarına girdi. Onun bu uğraşları çoğu kişinin dikkatini çekmiş ve Bünyamin aksungur İstanbul radyosunun yani hizmet verdiği kuruma yapımcı ve yönetmen kimliğiyle atandı. Burada müziğe olan ilgisi sebebiyle yeni çalışmalar ve programlar hazırlamaya başladı

 

Türkses Grubu

Bünyamin Aksungur’un en çok dikkatini çeken gelişmelerden biri de Türk Dünyasında söylenen müziklerdi. Bu müziklere ve seslere zamanla büyük hayranlık duymaya başlayan sanatçı Türkses denilen müzik grubunu kurdu. İlgi duyduğu müzikleri seslendiren sanatçı bununla ilgili konserler veriyor. Özellikle Türki Cumhuriyetlerinde yaşayan önemli sanatçıların seslendirdiği müzikleri ustalıkla söylüyor. Düzenlediği konserlere Türk dünyası özlemi çeken vatandaşlarda katılıyor.

Onlara keyifli anlar yaşatan Bünyamin Aksungur sürekli yeni müziklerle hayranlarının karşısına çıkıyor. Çok geniş bir coğrafyaya yayılan orta Asya Türkleri her ne kadar farklı alanlarda yaşamlarını sürdürseler de ortak bir müzik diline sahipler. Bünyamin Aksungur Türk dünyası müziklerine olan ilgisi ile kendisini yetiştiren önemli bir sestir.

Düzenlediği konserler kadar konferansları da büyük ilgi görüyor. Sanatçıya göre Türkler nerede oluşa olsunlar söyledikleri türkülerdeki makam ve sözler birbirine çok yakındır ve bu nedenle Türk dünyası müzikleri bir çatı altında olmalıdır. Ona göre bir yunan ya da İspanyol şarkısı hemen ayırt edilebilir özellikte iken Türk dünyası şarkıları aynı özellikte olduğu için ayırt edilemez.

 

Bünyamin Aksungur Evlilik Hayatı

Bünyamin Aksungur yoğun çalışma hayatı arasında evlenmeye karar vermiştir. Bu sebeple kendi düşüncelerine ve kişiliğine uygun bir evlilik yaparak bu evlilikten 3 çocuğu dünyaya gelmiştir. Öğretmen olduğu için çocuklarının eğitimleri ile de yakından ilgilenmiştir. Eğitimin çok önemli olduğunu ve herkesin eğitime önem vermesi ve çocuklarını okutması yönünde yakın çevrelerine sürekli nasihatlerde bulunan sanatçı eşiyle beraber çocuklarının eğitim ile yakından ilgilenmişledir.

Bünyamin Aksungur Hakkında