Bülent Serttaş Kimdir? Biyografisi Albümleri, Şarkıları

Bülent Serttaş

Arabesk ve fantezi müziği sanatçısı olan Bülent Serttaş, söz yazarlığıyla önemli bir isimdir. Türkücülüğüyle büyük beğeni toplayan sanatçı, oyunculuk konusunda da kendini geliştirmiş ve birçok alanda kendini geliştirmiştir. Sempatik tavırlarıyla her kesimden ve her yaştan insanın hayranlığını kazanan sanatçı, müzikle elde ettiği başarısını samimi kişiliğiyle perçinleyerek geniş bir hayran kitlesi edinmiştir. Yaptığı başarılı albümlerle adından sıkça söz ettiren Bülent Serttaş, Türk Müzik Dünyası’ndaki yerini de yeteneği ve çalışkanlığı sayesinde sağlamlaştırmıştır. Türkücülüğünün dışında oyunculuğuyla da başarısına başarı katan sanatçı, gençliğinde futbolla da ilgilenmiştir.
 

Bülent Serttaş Kimdir?

1 Eylül 1965 tarihinde Elazığ’ın Keban ilçesinde dünyaya gelen Bülent Serttaş, çocukluk ve gençliğinin ilk dönemlerini burada geçirmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini memleketinde tamamlayan sanatçı, hem sanat hem de spor alanında yetenekli biri olmasından dolayı her iki alanda da çalışmalar yapmıştır. Futbolla yakında ilgilenen ve Keban Spor takımında 1. Amatör Kümede lisanslı olarak futbolculuk yapan Bülent Serttaş, başarılı bir kalecilik performansı göstermiştir. Kalecilik konusundaki performansından dolayı Elazığspor’dan teklif alan Bülent Serttaş, hayatının merkezine müziği koymayı tercih etmiştir. Teklifi kabul etmemesi üzerine müzik çalışmalarına ağırlık veren sanatçı, hem çalışkan hem de yetenekli olmanın avantajı sayesinde kısa sürede başarı yakalamıştır.  
 

Bülent Serttaş’ın Kariyer Başlangıcı

Hayatının en büyük kararını veren ve futbol yerine müziği seçen Bülent Serttaş, 1983 yılında henüz 18 yaşındayken müzik alanında kariyer yapmak için çalışmalara başlamıştır. Kariyerine yaşadığı şehir olan Elazığ’da eğlence mekânlarında sahne almaya çıkmakla başlayan sanatçı, Gaziantep’e giderek müzik çalışmalarına burada devam etmek istemiştir. Ancak 1 ay sonra Gaziantep’ten ayrılarak Adana’ya gitmeye karar veren Bülent Serttaş, 1,5 sene Adana’da kalmış ve müzikle uğraşmıştır. Burada Hilmi Topaloğlu tarafından keşfedilen ve albüm yapmak için hayallerinin peşinden İstanbul’a giden sanatçı, albüm çalışmalarıyla sanat hayatında önemli bir adım atmıştır. Birçok kesim tarafından tanınmaya başlayan Bülent Serttaş, çalışmalarına ara vermeden devam etmiştir.
 

Bülent Serttaş’ın Profesyonel Sanat Hayatı

İstanbul’a geldikten bir süre sonra 1991 yılında “Utanıyorum” isimli albümünü çıkaran sanatçı, profesyonel müzik çalışmaları için ilk adımı atmıştır. Büyük çıkışını 1995 yılında çıkardığı “Aşığım Yanmışım” isimli albümüyle yakalayan sanatçı, kısa sürede tüm Türkiye tarafından tanınan ve sevilen bir şarkıcı olmuştur. Albümün satışı rekor kırmış ve sanatçı müzik dünyasında önemli bir yere sahip olmuştur. Müzikseverlerin gönlünde taht kurmayı başaran Bülent Serttaş, albüm çalışmalarına devam etmiş ve en son 2016 yılında “Haber Gelmiyor Yardan” isimli albümünün çalışmasını tamamlamıştır. Yaklaşık 17 tane albümü bulunan sanatçı,  kendi yazdığı şarkılarla da büyük beğeni toplamıştır.
 

Bülent Serttaş’ın Oyunculuk Başarısı

Şarkı ve söz yazarlığı kadar oyunculuk konusundan da kendini kanıtlayan ve başarılı projelerde yer alan Bülent Serttaş, ilk olarak 2010 yılında “Çakallarla Dans” adlı filmde oynamıştır. Şevket Çoruh, Cengiz Küçükayvaz, Tuba Ünsal gibi ünlü isimlerle birlikte rol alan sanatçı, sempatik tavırları ve başarılı performansıyla herkes tarafından beğenilmiştir. 2012 yılında “Patlak Sokaklar – Gerzomat” isimli filmde oynayan Bülent Serttaş, Doğa Rutkay, Selin Demiratar gibi isimlerle performansını sergilemiştir. 2014 yılında “Çakallarla Dans 3:Sıfır Sıkıntı” filminde de rol alan sanatçı, son olarak 2016 yılında Yavuz Seçkin’in başrolünde bulunduğu “Yıldızlar da Kayar:Das Borak” isimli sinema filminde konuk oyuncu olarak oynamıştır.  
 

Bülent Serttaş Hakkında

Ailesi ve çocuklarıyla örnek bir aile tablosuna sahip olan Bülent Serttaş, 2002 yılında Selvi Yılmaz ile evlenmiştir. Bahadır Serttaş ve Emir Serttaş isminde iki oğlu olan sanatçının Miray Serttaş isminde bir kızı da vardır. Her zaman sanatıyla ön planda olmak isteyen ve özel hayatıyla gündeme gelmekten kaçınan Bülent Serttaş, her fırsatta eşine olan sevgisini ve çocuklarına olan bağlılığını dile getirmektedir. Kızıyla ve oğullarıyla çok iyi anlaştığını ve ailesini her şeyin üstünde gördüğünü sürekli ifade eden sanatçı, hayattaki başarısının kalıcılığını ailesine bağlamaktadır.

Bülent Serttaş Hakkında